Oriflame the one пудрата, предобра Мене од една пудра на дебора ми се уништи лицето, ептен почнаа да ми излегуваат црвенила а топ беше покривна . Инаку од орифлејм the one пудрата многу сум задоволна
Не знам колкава покривност ти треба, но ако имаш чисто лице и ако ти треба само благо изедначување на тенот, ти ја препорачувам Magic effect make-up од Alverde. Мислам дека ја купив околу 230 денари и има многу интересна формула која се прилагодува на твојот тен. Пудрата е бела, а кога ќе почнеш да ја разнесуваш по кожата добива пигмент. Многу убаво мириса и ме изненади трајноста. Јас имам масна Т-зона (инаку комбинирана кожа), па со малку камена супер ми стои до крајот на денот. За нормална кожа би била посолидна. Негативна страна би рекла дека е тоа што не е многу покривна, баш е пудра за секој ден, колку да добиеш изедначен тен. За акни и преизразени подочници не е баш, ќе мора да се уфрли малку коректор. Јас ја имам најсветлата, нијансата е одлична.
Да, има тестери. Инаку многу е слична со ББ-кремата од Гарниер. Вака не е нешто посебно, но за таа цена со солидна база (ако некоја има потреба од база) и некој подобар коректор како камуфлажот на Катрис - одлично изгледа.
Фала, ќе ја пробам Имам баш чисто лице без мозолчиња, но бидејќи секојдневно користам нешто за подочњаци (најлесто камуфлажот на Артдеко), сакам и пудра да го изедначам тенот да не изгледам како дух, барем за на работа @Anie93 не сум за каталошка продажба, несакам да ја утнам нијансата, морам да пробам. Сепак фала ти.
Искрено кај нас за таа цена тешко дека ќе најдеш солидна пудра, единствено Малена и Импала, но никако не би ти ги препорачала. Види во Голден роуз, таму би требало да најдеш некоја.
Девојки, ми треба помош за избор на нијанса од wet n wild. Значи од Catrice hd ја имам 01 light beige нијансата и сакам една нијанса потемна. Некоја од вас да направи споредба на нијанси меѓу пудриве?