Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

И јас ќе ти кажам дека покрива убаво, ама ако решиш да ја купиш внимавај со нијансите - мене ми е темна мојата. Дај Марина да ги смениме :lol:

2. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    хахахах ајде јас се согласувам :lol: а што сме како заспани сите скоро кога ќе бираме пудра? значи никогаш немам погодено хухуху

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    ^ мене па секогаш ми одговараат најсветлите нијанси,иако имам кафеава коса и црни очи имам многу светол тен...пред извесно време ја зедов од дебора колор копи и не е лоша,а продавачката ми ја препорача и таа дебора вие што ја имате,ама рече потешка е малку,па затоа се предомислив и колор копи ја зедов...следна би сакала таа да ја пробам :)

4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Знаеш мене ми се допаѓа,ама можеби вака се чувствувам како да ми е посветла затоа што до сега си купував малку потемни од она што ми е кожата...а оваа е точно како што сум бела,затоа што сум си беличка :) инаку ми е допаѓа не е лоша....сакав да биде мат пудрата и оваа е баш таква...па ќе видиме како ке биде ;)

5. Bebe57

Bebe57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Женски јас сум користела многу пудри и од сите најдобра ми беше Dior, 3000 денари ама една капка покрива се..да соберам пари пак ќе ја купам:). Иначе Loreal, Gosh ми се добри, Seventeen за преку ден, а Max Factor некако ми беше тешка, можеби затоа што ја утнав нијансата :). Така да ако сте при пари стварно земете си ја Dior нема да погрешите а и доооолго трае.

6. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Маца,кое бројче е твојата пудра?јас зедов 3 и мислам дека ми одговара на мојот тен.Но кога ке ставам од нема другарките ми велат дека сум бледа и дека ми е малку светла пудрата. :worried:

7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.632
    Допаѓања:
    2.474
    ја има ли некој користено пудрава? критики, пофалби, цена?

Прикачени фајлови:

• pudra.jpg
      pudra.jpg
      Големина на фајлот:
      89,6 KB
      Прегледи:
      233
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас користам deborah new skin камена пудра зедов 1 најсветлата и добра ми е не мие многу светла мн. убаво ми покрива и сум многу задоволна :D :D ;)

9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Да ви препорачам една добра камена пудра, мене многу ми се бендиса а цената и е некаде околу 500-600 ден. убава и е текстурата и не изгледа како брашно кога ќе ја нанесеш.

Е сега да ве прашам тие што ги имаат пробано : менхетен црната и деборах колор копи (мислам дека таа беше за мрсна кожа). Која е подобра за многу мрсна кожа со акни, која останува повеќе во мат состојба на лицето :)

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас ја имам пробано менхетен црната и баш ми е супер ми покрива а имам прилично мрсна кожа ;)

11. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    И јас ја имам користено менхетен црната и за мрсна кожа е супер. Не светнуваш по пола саат и има доволна покриеност.
    [​IMG] oваа од црните е за мрсна кожа, бидејќи има уште една црна и таа е за сува кожа :D

На losa-sreka и M.laDy им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    А оние пудрите на Debby, ги има во Космо? Пошто барав низ парфимерииве ги немаа :^)

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    ги имам пробано и двете и сум задоволна и од едната и од другата зашто и јас имам мрсна кожа. Ако се мислиш која да ја купиш би ти кажала Менхетенот зошто е поевтина од Дебората и малце е погуста и како што бараш ти помалце свети лицето. Иначе многу ја фалат пудрава на сликата јас ја немам користено ама планирам да си ја купам,викаат била добра за мрска кожа и лице со акни и била покривна.

Прикачени фајлови:

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Повеќе вакви нема во производство барем за кај нас нема а барав низ сите продавници и немаше вакви имаше само од црната менхетен .......... ;) :!:

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели?[​IMG]
    Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, :lol: па директ оваа им беше најсветлата еве види[​IMG]

За оние што ја бараат плавата менхетен-ја има во космо тоа што е после ул.македонија,стои кај делот накај аптеката,разгледајѕе ќе ја видите

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Да кај вас во Скопје ја има а кај нас во Прилеп ја нема а ја барав на повеќе места ;)

17. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Јас знам дека ја има во една парфимерија во Бисер. Незнам точно како се викаше парфимеријата.

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Побарај по аптеките мислам дека таму ја има

19. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели?[​IMG]
    Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, :lol: па директ оваа им беше најсветлата еве види[​IMG]

Да да за таа пудра велам,а има и 1,јас кога ја купив видов дека има 1,2,3,4 и 5 во Космо, и ја зедов тројката.Ама тоа каква е таква,сепак презадоволна сум од неа :)

20. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54
    Deborah - Colour Copy, ја користам веке две години совршена е за моето лице... Стварно добра мат пудра а и цената е сосема ок.. :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.