И јас ќе ти кажам дека покрива убаво, ама ако решиш да ја купиш внимавај со нијансите - мене ми е темна мојата. Дај Марина да ги смениме
хахахах ајде јас се согласувам а што сме како заспани сите скоро кога ќе бираме пудра? значи никогаш немам погодено хухуху
^ мене па секогаш ми одговараат најсветлите нијанси,иако имам кафеава коса и црни очи имам многу светол тен...пред извесно време ја зедов од дебора колор копи и не е лоша,а продавачката ми ја препорача и таа дебора вие што ја имате,ама рече потешка е малку,па затоа се предомислив и колор копи ја зедов...следна би сакала таа да ја пробам
Знаеш мене ми се допаѓа,ама можеби вака се чувствувам како да ми е посветла затоа што до сега си купував малку потемни од она што ми е кожата...а оваа е точно како што сум бела,затоа што сум си беличка инаку ми е допаѓа не е лоша....сакав да биде мат пудрата и оваа е баш таква...па ќе видиме како ке биде
Женски јас сум користела многу пудри и од сите најдобра ми беше Dior, 3000 денари ама една капка покрива се..да соберам пари пак ќе ја купам. Иначе Loreal, Gosh ми се добри, Seventeen за преку ден, а Max Factor некако ми беше тешка, можеби затоа што ја утнав нијансата . Така да ако сте при пари стварно земете си ја Dior нема да погрешите а и доооолго трае.
Маца,кое бројче е твојата пудра?јас зедов 3 и мислам дека ми одговара на мојот тен.Но кога ке ставам од нема другарките ми велат дека сум бледа и дека ми е малку светла пудрата.
Јас користам deborah new skin камена пудра зедов 1 најсветлата и добра ми е не мие многу светла мн. убаво ми покрива и сум многу задоволна
Да ви препорачам една добра камена пудра, мене многу ми се бендиса а цената и е некаде околу 500-600 ден. убава и е текстурата и не изгледа како брашно кога ќе ја нанесеш. Спојлер Е сега да ве прашам тие што ги имаат пробано : менхетен црната и деборах колор копи (мислам дека таа беше за мрсна кожа). Која е подобра за многу мрсна кожа со акни, која останува повеќе во мат состојба на лицето
И јас ја имам користено менхетен црната и за мрсна кожа е супер. Не светнуваш по пола саат и има доволна покриеност. oваа од црните е за мрсна кожа, бидејќи има уште една црна и таа е за сува кожа
ги имам пробано и двете и сум задоволна и од едната и од другата зашто и јас имам мрсна кожа. Ако се мислиш која да ја купиш би ти кажала Менхетенот зошто е поевтина од Дебората и малце е погуста и како што бараш ти помалце свети лицето. Иначе многу ја фалат пудрава на сликата јас ја немам користено ама планирам да си ја купам,викаат била добра за мрска кожа и лице со акни и била покривна.
Повеќе вакви нема во производство барем за кај нас нема а барав низ сите продавници и немаше вакви имаше само од црната менхетен ..........
Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели? Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, па директ оваа им беше најсветлата еве види За оние што ја бараат плавата менхетен-ја има во космо тоа што е после ул.македонија,стои кај делот накај аптеката,разгледајѕе ќе ја видите
Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели? Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, па директ оваа им беше најсветлата еве види Да да за таа пудра велам,а има и 1,јас кога ја купив видов дека има 1,2,3,4 и 5 во Космо, и ја зедов тројката.Ама тоа каква е таква,сепак презадоволна сум од неа
Deborah - Colour Copy, ја користам веке две години совршена е за моето лице... Стварно добра мат пудра а и цената е сосема ок..