1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

И јас ќе ти кажам дека покрива убаво, ама ако решиш да ја купиш внимавај со нијансите - мене ми е темна мојата. Дај Марина да ги смениме :lol:

2. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    хахахах ајде јас се согласувам :lol: а што сме како заспани сите скоро кога ќе бираме пудра? значи никогаш немам погодено хухуху

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    ^ мене па секогаш ми одговараат најсветлите нијанси,иако имам кафеава коса и црни очи имам многу светол тен...пред извесно време ја зедов од дебора колор копи и не е лоша,а продавачката ми ја препорача и таа дебора вие што ја имате,ама рече потешка е малку,па затоа се предомислив и колор копи ја зедов...следна би сакала таа да ја пробам :)

4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Знаеш мене ми се допаѓа,ама можеби вака се чувствувам како да ми е посветла затоа што до сега си купував малку потемни од она што ми е кожата...а оваа е точно како што сум бела,затоа што сум си беличка :) инаку ми е допаѓа не е лоша....сакав да биде мат пудрата и оваа е баш таква...па ќе видиме како ке биде ;)

5. Bebe57

Bebe57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Женски јас сум користела многу пудри и од сите најдобра ми беше Dior, 3000 денари ама една капка покрива се..да соберам пари пак ќе ја купам:). Иначе Loreal, Gosh ми се добри, Seventeen за преку ден, а Max Factor некако ми беше тешка, можеби затоа што ја утнав нијансата :). Така да ако сте при пари стварно земете си ја Dior нема да погрешите а и доооолго трае.

6. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Маца,кое бројче е твојата пудра?јас зедов 3 и мислам дека ми одговара на мојот тен.Но кога ке ставам од нема другарките ми велат дека сум бледа и дека ми е малку светла пудрата. :worried:

7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    2.473
    ја има ли некој користено пудрава? критики, пофалби, цена?

Прикачени фајлови:

• pudra.jpg
      pudra.jpg
      Големина на фајлот:
      89,6 KB
      Прегледи:
      233
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас користам deborah new skin камена пудра зедов 1 најсветлата и добра ми е не мие многу светла мн. убаво ми покрива и сум многу задоволна :D :D ;)

9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Да ви препорачам една добра камена пудра, мене многу ми се бендиса а цената и е некаде околу 500-600 ден. убава и е текстурата и не изгледа како брашно кога ќе ја нанесеш.

Е сега да ве прашам тие што ги имаат пробано : менхетен црната и деборах колор копи (мислам дека таа беше за мрсна кожа). Која е подобра за многу мрсна кожа со акни, која останува повеќе во мат состојба на лицето :)

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас ја имам пробано менхетен црната и баш ми е супер ми покрива а имам прилично мрсна кожа ;)

11. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    И јас ја имам користено менхетен црната и за мрсна кожа е супер. Не светнуваш по пола саат и има доволна покриеност.
    [​IMG] oваа од црните е за мрсна кожа, бидејќи има уште една црна и таа е за сува кожа :D

На losa-sreka и M.laDy им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.117
    Допаѓања:
    81.619
    А оние пудрите на Debby, ги има во Космо? Пошто барав низ парфимерииве ги немаа :^)

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    ги имам пробано и двете и сум задоволна и од едната и од другата зашто и јас имам мрсна кожа. Ако се мислиш која да ја купиш би ти кажала Менхетенот зошто е поевтина од Дебората и малце е погуста и како што бараш ти помалце свети лицето. Иначе многу ја фалат пудрава на сликата јас ја немам користено ама планирам да си ја купам,викаат била добра за мрска кожа и лице со акни и била покривна.

Прикачени фајлови:

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Повеќе вакви нема во производство барем за кај нас нема а барав низ сите продавници и немаше вакви имаше само од црната менхетен .......... ;) :!:

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели?[​IMG]
    Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, :lol: па директ оваа им беше најсветлата еве види[​IMG]

За оние што ја бараат плавата менхетен-ја има во космо тоа што е после ул.македонија,стои кај делот накај аптеката,разгледајѕе ќе ја видите

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Да кај вас во Скопје ја има а кај нас во Прилеп ја нема а ја барав на повеќе места ;)

17. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Јас знам дека ја има во една парфимерија во Бисер. Незнам точно како се викаше парфимеријата.

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Побарај по аптеките мислам дека таму ја има

19. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Бројчето е 2,sand,мислам дека ова е најсветлата нијанса.да нема недоразбирање на оваа пудра мислиме нели?[​IMG]
    Инаку ги најдов и нијансите гледам дека 1 е најсветла ама кај нас ја немаше -во космо мислам, :lol: па директ оваа им беше најсветлата еве види[​IMG]

Да да за таа пудра велам,а има и 1,јас кога ја купив видов дека има 1,2,3,4 и 5 во Космо, и ја зедов тројката.Ама тоа каква е таква,сепак презадоволна сум од неа :)

20. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54
    Deborah - Colour Copy, ја користам веке две години совршена е за моето лице... Стварно добра мат пудра а и цената е сосема ок.. :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.