Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Лаш немаат органски пудри мислам. Составот е катастрофа, барем на онаа која јас ја гледав пред некој период. Немаат баш избор, подобро Алверде или онаа од Дебора ако сакаш да ја пробаш.

koritsaki likes this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Оксидира. Крш е.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Мислев на оваа , но и Биодевојка ми рече дека составот не е ок. Баш вчера гледав едно видео што го има поставено Биодевојка на нејзината јутјуб страна , испробуваше новa пудрa и коректор на Алверде , па баш тие ќе ги пробам. Да ти кажам најдов соодветни природни работи што ми одговараат на кожата и наредно би сакала да најдам и соодветна пудра , но за жал тешко некако..
    Најдов и овде кај мене во Гр некои био пудри , ама ги нема во мојот град а треба да порачувам , но не сакам да земам нешто без да пробам во врска со нијансата. Ќе пробам и на Алверде па ќе видиме

4. ivanchos

ivanchos Популарен член

Radiant natiral fix ја има некој користено? се мислам дали да ја земам :)

5. soffce

soffce Истакнат член

Кој број од Кетрин Арли камената ке ми одговара на Ревлон 150ка течната?може малку потемничка да е зошто ревлонот малце бледуњава е

6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Женски, со каков подтон е оваа пудра? Секаде читам позитивни реценции за неа ама не сакам пудри со розев подтон па уште тоа да прашам пред да ја купам :). 2869181.JPG

7. Mishela

Мислам дека скоро сите пудри на Rimmel имаат жолт подтон. Речиси сите кои сум ги пробала на лице изгледале жолто-портокалови (не во лоша смисла, секако), па ако ти одговара жолт подтон, би ти се допаднала.
    Само мислам дека немаат баш некој голем избор за девојки со светол тен, барем мене секогаш најсветлата пудра на Rimmel ми е нијанса до две потемна од природниот тен.

YoungandBeautiful likes this.
  8. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Супер, сакам пудри со жолт подтон, а и за нијансите не е проблем, не сум многу светла.
    Само уште нешто да те прашам. Јас имам мрсно чело, а останатиот дел од лицето ми е комбиниран, со суви делови :drunk: :lol:. И останатиот дел од лицето ми е убав со пудри за комбинирана кожа, а челото после одреден период свети што и да ставам. Прајмер не користам, ставам Fleurance кремата половина час пред да се шминкам. Ако си ја пробала пудрава, а мислам дека имаш мрсна кожа, дали брзо светнува?

ludamaja10 likes this.
  9. Mishela

За жал ја немам користено баш поради тоа што не можев да си најдам соодветна нијанса.
    Мислам дека е погодна за комбинирана кожа, а за Т-зоната употребувај пудра во прав за да го сетираш тој дел од лицето и шминката би требало да трае подолго.

И јас не користам прајмер за секој ден, само во Т-зоната нанесувам секогаш обична камена пудра и по потреба ставам фиксатор.

ludamaja10 and YoungandBeautiful like this.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Дечки дечкииии, дали ја има кај нас? Би требало да е нешто ко Хелти Микс, ептен ми се напраи мерак да ја пробам. :D

ludamaja10, MayDiamonds and Matotheja like this.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Конечно си го купив пан стикот на Макс Фактор, да видиме дали стварно е така покривен :)

ludamaja10 likes this.
  12. sofija014

sofija014 Популарен член

Ми треба хелп од вас.. За нареден пут да не се зезнам пак :lol: вака, имам комбинирана т зона и суви образи, ја користам loreal infallible mat како што имам пишано вејќе, пудрата е ок но има розев подтон што многу ми смета особено денски. Давајте предлози, искуства? :)

13. marta993

marta993 Форумски идол

Јас ја користам и многу сум задоволна. @Mishela е целосно во право со сѐ што напиша во врска со пудрата :). Јас имам комбинирана до сува кожа и обавезно на Т-зоната матирам со транслуцентна пудра и немам гајле 10-12 часа. Ја препорачувам, не е воопшто тешка, долготрајна е, многу убаво лежи на лицето, преубаво мириса и што е исто важно, budget friendly е :D

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Има ли нешто како колор коректинг али жолто? Никако да си го погодам подтонот, имам две нови пудри и се некако портокалови, не темни, туку лош подон. Имам блед жолтеникав тен, нешто како true ivory od rimmel.

ванилала likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас таа нијанса што ја користев имаше розев подтон, ако немаш што да покриеш убава е ама не е трајна и не е некоја со wow ефект. Малку го суши лицето, сега не се сеќавам баш ама за секој ден е ок. После кога ќе почне да ти се мрси т-зоната се чувствува.

YoungandBeautiful likes this.
  16. ванилала

ванилала Популарен член

И јас такво нешто барам веќе подолго време, со ептен мала покривност. Ако најдеш, кажувај :D

17. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Жолт подтон има пудрава , одговара за комбинирана кожа.
    Многу лесна пудра, ако си ја погодиш нијансата, воопшто и не се познава дека пудра имаш ставено, баш природно изгледа на лицето. Одлична е за преку ден, но ако сакаш голема покривност не би ти ја препорачала. Не ја суши кожата, барем не мојата, но не е многу долготрајна.

Rose96 and YoungandBeautiful like this.
  18. GeoDidi

GeoDidi Истакнат член

Прилично покривна и трајна пудра, наменета за комбинирана и мрсна кожа. Малку е потешка, не е баш за дневна шминка, ама сепак мене ми е една од омилените пудри.

ivanchos likes this.
  19. kala21

kala21 Популарен член

Новата пудра на Мејбилајн Суперстеј ме изненади позитивно,нијансата е 28 скоро како мојот тен (веројатно со жолт подтон не ги разбирам многу).Рано е да ја фалам:DДва пати до сега ставив ама по покривност може слободно да се спореди со Ревлон дури и многу подобро ми изгледа,не знам дали лицево ми се презасити од Ревлонот:?:Ставав по два тенки слоја со четката на ГР,а крема за лице на Алверде.Моментално и Т зоната не ми се мрси,немам потреба од камена или во прав за фиксирање.Оксидира по неколку часа,ама не се забележува многу и мене не ми пречи.Се надевам само дека нема да ми се исфрли лицето,од тоа ми е најмногу страв кога експериментирам со нови производи за лице.

20. Valencia

Valencia Истакнат член

Може ли да ми препорачате пудра за супер масна кожа?
    Ве читав, ве читав ама не се разбирам многу околу пудри затоа што одбегнувам да ги користам бидејќи секоја пудра што сум ја ставила досега на лице после 2 часа ми е насобрана и многу лошо изгледа.

Ама, сега сум решена да вложам во добра пудра. Цената нека биде до 1500мкд. Секоја помош е добредојдена. :)

ludamaja10 likes this.