Препорака за пудра? Имам 21 година, и нормална до комбинирана кожа. Немам некој конкретен проблем, освен црвенило и неколку мали акни пред добивање, така што не барам некоја екстремна покривност. Пожелно е да не е мрсна, но и да не матира премногу, зошто лесно ми се прават лишаи. Сакам да го дава оној "здрав" сјај на кожата, за да можам по потреба да ја комбинирам со камена пудра. Инаку, да напоменам и дека имам доста светол тен, па убаво би било да има поголем избор на нијанси. Спојлер Цел реферат напишав...
Помош! До пред 2 недели ја користев Севентин мат плус.Ја користев затоа што е една од ретките што не ми предизвикуваше мозолчиња,а имам преосетлива, проблематична кожа,плус покривна и убаво изгледаше на лицето,ама ми го сушеше ,партали,посебно овај период, не можев ни да го дочистам, ми остануваше во порите И решив да ја сменам, да не бидам покуса од другите, ја зедов Катрис ХД. Првите впечатоци-супер! Покривна, долготрајна,покремаста од 17, и за разлика од неа,не ми ја суши кожата, лесно се чисти...ама за жал, ми направи алергија(црвенила и мозолчиња) Си мислев да не ми е од стрес, обично така ми е пред да патувам,ама ... Не знам дали да се вратам на 17-от или некоја друга да пробам? Утре одам Ск, задутре Англија...има некој попуст Ск на пудри? Или да си почекам од Англија некоја сосем нова да пробам? П.С. имам забележано дека пудрите што се "лепат" на лицето, како Есте и Ревлон, не ми одговараат, истата алергија ми ја прават, така да, не ми ги препорачувајте тие. Исто и од Виши не сум задоволна како ми се познаваше на лицето.
Купи ја хипоалергенската на Bell во Космо мислам дека ќе ти помогне.Во стаклено шишенце е и има 2 нијанси 01 и 03 мислам.Јас ја користев 6 месеци сега во Сити Мол не ја наоѓам па на Miss Sporty 02 ја купив матот и задоволна сум и од оваа.
Првпат слушам за таа Bell, баш сега ја гуглав. Која е цената? И на Miss Sporty немам користено. Баш ќе разгледам. Фала А, покривни се? Убаво изгледаат на лицето? Од која си позадоволна?
Дали ви оксидираше мн пудрата на maybelline superstay ја земав најсветлата и премногу оксидира не знам како да ја осветлам
Wet n wild photofocus, пудрата е фалена од еден куп од јутуберкиве и споредувана со скапи пудри. Се мислам дали да ја купам, ќе може ли некоја која има искуство со пудрава да ми каже како е задоволна? Читав на многумина им била сува, јас имам мрсна т зона и суви образи па ми е страв да не испаднам со лишаи по образите. Иначе користам loreal оксидира и е со ужасен розев подтон
Абе што пудри ќе беа оние на влогеркине на Јутјуб, значи да цркнам од љубомора. Со такви проблематични лица, прелепотици излегуваат. Конкретно оваа баш ја сакам и следам: Значи очигледно е дека има доста проблематична кожа. Користи пудра (Армани можеби? Не сум сигурна), а не користи прајмер. Мене ми е идол во шминкање девојкава, жими се. @sofija014 каде има на w&w производи?
Да се себе цитирам јас имам проблем - не можам пудра да си погодам или жолта или помаранџа во лицето. Ми треба пудра што неоксидира или пак бб крем... Помош!
Ако сакаш некоја лесна и трајна пудра на Мак јас би ти ја препорачала Prolongwear пудрата. Има и од неа доста нијанси сигурно ќе си најдеш соодветна Цената и е мислам 2100 ден
И светлата/сенките им се ептен подесени. Приметувам по Хрватката која ја следам (Ивана Блажоти), дека Мејбилајн Фит Ми не изгледа исто кај мене и кај неа. На Инстаграм секогаш е со филтер, блур/бјути ефект, па делува речиси совршено, а кај мене пудрава без и со прајмер ужасно ги истакнува проширените пори. Модернава технологија ќе ни набие комплекси очигледно.