Pudrata e na lux mat so vitamin e I uv protection preubavo pokriva stoi dolgo vreme a I go izednacuva tenot jas sum prezadovolna vekje 4ti pat kako zimam od nea
Мене ми се допаѓа таа на wet n wild, има скоро мат финиш и средна покривност, а може да се нанесе и втор слој за добра покривност. Цената е околу 450-500 ден.
Ја земав Лукс од Авон, таа силкен поточно, но ми прави лишаи и покрај тоа што имам крема ставено веднаш пред тоа за кожата да не ми е сува. Има ли некој трик, нешто? Или да си чекам потопло време да ми се среди сувоста на лицето па да ја користам? Или евентуално да ја користам само навечер, бидејќи на дневна светлина се забележуваат баш. Инаку додека сум тука да кажам дека пудрата многу ми се допаѓа. Дава преубав сјај на лицето, нијансата ептен ми одговара и мириса баш убаво.
Мене пудрава ме освои. Одчична е за преку ден, многу природно изгледа на лицето, има добар избор на нијанси, не е некоја тешка пудра, не оксидира и не се отсликува на облека. Е сега покривноста е средна, но во комбинација со мат пудра, постигнува одличен ефект. Цената е околу 550 денари.
ЗдраВо девојки ми треба некоја пудра со добра покривност имам нормална кожа и малку акни затоа ми треба нешто кој добро покрива и да не е многу скапо
Здраво девојки, нова сум на форумот ама навистина ме интересира дали во Македонија се пристигнати новите пудри на essence fresh&fit awake make up? имаат и прајмер од истата линија
Девојки, за летно време ја користев Golden Rose longstay matte (бр. 06) пудрата и ми одговараше, имам нормална до комбинирана кожа па убаво ми легнуваше, но сега за ова време е пресува. Во принцип и не користам многу пудра, имам чисто лице, па сега се мислам која да ја земам, дали можеби Catrice HD, Bourjois healthy mix, Rimmel lasting finish или некоја друга која не го суши многу лицето. @koritsaki како поактивна на темава, дали можеби ти би можела да ми препорачаш некоја од овие? А да, и да има избор на нијанси - ептен тешко ми се погодува.
Rimmel Lasting Finish ми е омилена периодов, многу убаво изгледа на лицето и имаат одлични нијанси, одговара за сува до комбинирана кожа.
Од сите овие пудри таа на буржуа ја имам пробано , но е само за нормална сува кожа, убаво покрива можеш да ја пробаш што сега кожата тти е посува
Здраво, денес бев и си ја купив Буржоа (веројатно вака се чита, никогаш не сум учела француски) 123 Перфект и на лицево стварно ми е ПЕРФЕКТ. Сакав да ви кажам дека ќе си ја купам и Буржоа ББ, лицево толку ми омекна прекрасна е!!! Фала ви најмногу за искрената помош, срцки сте ми!
865 во Космо. Одлично легнува на кожа и што е најважно не ми се двои од вратот ќе можам и со ролка да ја носам. ББ беше нешто поефтина ама не ми текнува точно колку, деновиве ќе идам пак за да ја купам и ќе пишам.
@..Queen..1998 во ДМ е 650ден на попуст. @Antebellum провери и ти за Бб кремата, ДМ имаат до 25% попуст на сите шминки до 31ви.
На Мис Спорти е како со потпора и како што се троши пудрата тоа се крева и собира се буквално и економично е.А јас во стаклените пикам четка за да соберам се.