Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. FBI

FBI Популарен член

Jа има во Јуник во центар и чини 360 денари. Јас вчера бев да си купам пудра и мене Деби со мат ефект ми беше премногу сува. Пудрата е многу покривна но мене не ми одговара на кожата (имам нормална кожа, мрсна во Т зоната).

2. losa-sreka

losa-sreka Истакнат член

И јас ја користам оваа пудра и навистина е супер, сменив милиони и какви се не но од оваа сум најзадоволна, а не е ни скапа :)

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас деновиве бев во Скопје, ама изумив за пудрата :^)
    Мање битно, сега да ве прашам за оние од серијата на Дебора - Колор копи, од која сте најзадоволни? Пошто гледам ги има повеќе, а ме интересира која е најпогодна за комбинирана кожа а сепак да не е крем варијанта бидејќи од таквите ужасно ми свети лицето и (скоро) ништо не ми покриваат :@ и нема да биде лошо да напишете како се движат цените :) И фала ви однапред!
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    ме интересира оваа розевата, овие зелениве сомнителни ми се - пишува крем пудра, па се прашував да не се слични со оние полесните како на пример Делине, aма нема да биде на одмет ако напишете искуства од/за сите горенаведени 8)

4. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

За пудрава знам само дека е околу 610 денари. И мислам дека зелената е за комбинирана кожа (ама не сум сигурна)

5. lily-prune

lily-prune Истакнат член

јас ја имам зелената од колор копи за комбинирана кожа е ја купувам зависно од парфимериите зборувам за струмица секаде е различно инаку 630 ден ја земав и не е крем пудра туку има голема покривност немаш потреба од коректор и не се секирај нема да ти светне лицето јас веке две паковања сменив многу сум задоволна имам светол тен ја користам 1 и не ми се разликува од лицето воопшто доколку си во двоумење прочитај во горните постови и за менхетен црната тубичка што е и таа е добра за мрснакожа но јас не сум ја употребувала оваа пудра од дебората сум презадоволна и не ја менувам.

ANELIJA likes this.
  6. Mishela

Црната на Менхетн мислам дека не е за мојата кожа (мрсна ми е само т-зоната), а оваа на Дебора се надевам ќе ми ги задоволи очекувањата. Е сега факт е дека не ми се даваат толку пари за пудра, бидејќи ми траат кратко (ко да ги јадам), ама сепак лице е, шубе ми е да го мачкам со овие моите миксови од Импала и Делине. :D Ајде во понеделник ќе ви кажам што сум направила со пудриве, душата ви ја извадив - де оваа, де онаа , извинете уште еднаш, огромно благодарам и фаќајте пољупци од мене :*

7. Marina89

Marina89 Истакнат член

И јас имав таков проблем со т-зоната и ја купив на дебора 24ore prefecti ми е убава, пробај и со таква :)

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Сум ги имала и двете пудри, одлични се и двете според мене.
    Таа со зелено капаче, што пишува за нормална до мешана кожа е малку полесна ама одлично стои , не изгледа многу натрупано на лицето, а сепак покрива (јас лично имам мрсна кожа, со акни, лузни од акни и остале ствари |( ).
    Mој фаворит од двете е втората - "nude perfection".
    Густа, убава пудра со голема покривност и е за сите типови кожа.

Ако имаш мрсна кожа, со „несовршености“, која и да ја избериш нема да згрешиш, сепак јас малку повеќе предност и давам како што пишав погоре - на втората .

Цената мислам дека им беше отприлика околу 680 денари.

9. A-j-a

A-j-a Популарен член

Ја користел ли некој пудрава? да ми каже дали е убава, дали покрива за да знам дали да си ја порачам.

Attached Files:

10. jarec6

jarec6 Популарен член

ЈАс ја имам и ја користам за преку ден,не покрива воопшто,како кремче е само го изедначува тенот.Ако бараш оудра што покрива не ја земај

11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Тогаш не ја порачувам, фалати многу :) позз

12. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

^
    значи пудрите на орифлејм ич ама ич не се добри,за другите производи не знам ама со нивните пудри имам лошо искуство.пред 2-3 години знам користев една visions се викаше,не знам дали уште ја има,од кога ке се намачкав после 1 саат лицето ми беше ко некое дете да мачкало со темперни бои по мене,значи такво шарено на повеќе места пудрата соберена,на места без пудра...таква е баш ко кремче,ништо не покрива и после тоа малце пудра шо има во неа се праи грутки по цело лице :|

13. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

2-3 години ја користам time plus од seventeen, ама сега брзо кога ја купив некако ми е изменета за разлика од порано (мислам на полошо), не ми покрива некако. Сакам да ја сменам ама уште се немам одлучено која да ја користам, имам нормална кожа, само што понекогаш во Т-зоната ми е мрсна

14. soncicko

soncicko Истакнат член

сакам да ве прасам како избирате нијанса од дерма бленд пудрата на виши значи во ниедна аптека немаат дестер или не сакаат да дадат казете ми од каде да најдам тестер или како да ја изберам нијансата со години ја користам ревлон колор стеј 180 санд нијанса

15. At.ena

At.ena Истакнат член

Девојки ако може да ми кажете тие што користите четка за нанесување на течна пудра која е разликата кога ја нанесуваш пудрата на лице со четка за разлика со прсти бидејќи гледам сега повеќето со четка ги нанесуваат па се мислам дали да си купам ако има некоја посебна разлика.

16. Mishela

Мислам дека и нема некоја којзнае каква разлика, мене тоа со четките безвезе ми е стварно, подобра ''четка'' од прстите има ли? :D

17. Sephora

Sephora Популарен член

Одредени работи подобро се покриваат со четка. :)

sesilija likes this.
  18. Lina24

Lina24 Истакнат член

течната пудра е најдобро да се нанесува со прсти,затоа што прстите имаат топлина и полесно се разнесува и се размачкува пудрата низ цело лице!коректорот се нанесува со четкичка само на ,,критичните,, делови и нормално пудрата во прав со четкичка!имам четки ама не си користам за нанесување на пудра и плус имам пробано една пудра со четкичка на неа ич не бев задоволна со четката , па пак се минев со прсти!

19. maca99

maca99 Популарен член

Јас пак имам четка и никако со неа неможам убаво да се размачкам :worried:
    Може е поубаво со четка ама не бива...
    Кога бев еднаш на козметичар за шминкање, таа ми рече дека не требало да ја размачкувам пудрата туку само да тапкам со прстите по лицето и така подолго ќе стоела :?:

20. Sephora

Sephora Популарен член

Како што реков одредени работи подобро се покриваат со четка, не сите!

А раце кои не се претходно измиени и те како не се добри за нанесување пудра. Тој момент го фрла во вода сето тоа со топлината на прстите.

Поубаво е да се тапка пудрата, затоа и такви четки се подобри, меѓутоа кај нас не сум видела до сега.
    А кога станува збор за нанесување течна пудра со четка, на критични места како на пример кога бубуличка се тапка со четка поубаво е покривањето.
    Прстите некогаш знаат да бидат премногу тешки за таа намена.