Кажете ми најдобра пудра за сликање, што дава природен мазен изглед на слики , а да не си бледа ко дух . За комбинирано-мрсна кожа. Фала
Тогаш не си го оптеретувај твоето младо лице со пудри ако само подочњаците се проблем, земи си коректор. Немаш утка со овој, само погоди си ја нијансата:
Wet n wild photophocus. Само што има малце проблем со нијансите, има две многу светли и следната е 4 нијанси потемна. Но ако ти се погоди супер.
За да се избегне тој изглед на дух, секогаш внимавај пудрата да нема заштитен фактор (spf), бидејќи тој прави таков одраз при сликање со блиц. Јас ти ја препорачувам Catrice HD Liquid Coverage Foundation.
Пред Нова Година во Космо беше 250 денари. Баш другарка ми сакаше да си купи и скоро ич нијанси немаше.
Devojki ja koristam bourjois air mat no nekako mi go presusuva liceto. pa za sledna sto bi mi preporacale air mat,123 perfect ili catrice hd. Imam mrsna koza nemam nesto posebno za pokrivanje skoro cisto lice Blagodaram
Сакам да ја нарачам пудрава од Авон... секогаш одам на нијанса - nude, natural... од оваа ја имам пробано најтемната нијанса, и ми беше малку потемна од што би сакала. Сега се мислам која од овие две нијанси да одберам. Предлог?
За жал јас лично ја немам користено. Побарај во search може ќе ти излезе која членка ја има користено и споделила мислење во темава. @CameliaMiller подобро nude.
Пудрата healthy mix со многу мала количина ми ги покри сите црвенила и многу убаво и природно ми легнува на кожата но откако ја користам околу брадата вратот и челото многу ми се исфрли кожата со ситни гнојни акни. А баш ми е жал бидејки одлична е во однос на тоа како изгледа лицето по нанесувањето..
Ја има пробано некој Fit me на Maybelline?таа што е во црна тубичка имам осетлива кожа и комбинирана и дали е покривна?
Мене безо ми оксидира и ми светнува лицето иако ставам и матирачка крема и пудра во прав на крај. Добрата страна е што е доста течна па може да се стави втор слој за поголема покривност. На почеток изгледа супер, али после не ми се свиѓа. Се на се не сум задоволна.
Можеш ли да ми препорачаш некоја добра пудра лесна за кој ден,ја ставав Катрис ХД ама сакам да сменам
Healthy Mix е подобра некако поубаво негнува на лицето, изгледа многу природно како друга кожа да имаш.
После долгогодишни сизифовски обиди, да најдам пудра која: има блага сјајност дотолку што лицето не изгледа како старо и дехидрирано(знаете на што мислам, како набрчкано од некои пудри, но не и како со сјај за усни да си се измачкал) покривност, да не е тешка како цемент, да не се упива во кожата значи да е трајна, да не светнува по неколку часа, да дава природен изглед ама да ги покрие деловите кои се критични(нерамнини и флеки), да не е бледа за мој тен или портокалова, да е ефтина затоа што е за секојдневна употреба... пак се вратив на Алверде Само што за 200 и нешто денари, не го добивате "само" горенаведеното туку и тоа што е органска, е плусче големо. Според мене квалитетот на пудрата е како на луксузните пудри иако спаѓа во нискобуџетни брендови. Имам пробано во меѓувреме и други две течни пудри на Алверде кои слабо покриваат, како ББ креми, како и Римел со црвено капаче ( која ни приближно не е добра како оваа) и пудра на Гош.Сите тие не го даваа гламурозниот изглед кој го очекував, иако за преку ден... Затоа што едноставно моливчето за очи некако не ми доаѓаше до израз со ваквите пудри( иако секогаш користам база за сенка) Топло ја препорачувам за нормална и комбинирана кожа,за другите типови не знам. И на фотки е супер За век и вечни векови АLVERDE COVER AND STAY