А кои две од Алверде слабо покриваат? Јас размислував за таа хидро мејк ап, и за серумот пудра, затоа прашувам.
Има една нова mattifying која дава изглед на...на ништо. Моето лице нема акни и црвенила, ниту имам подочници(спуштени, обоени или подуени) само имам нерамнини, ама пудрата е како ББ крема. Со шминка ( карминче, молив за очи, руменило-мене не ми оди.) Пример на такви пудри руменилото не се ни познава. Друга ,ја имам пробано една минерална, во правоаголно тубиче и таа беше така, просек пудра. Има повеќе, ја фалат и онаа со кремаста текстура.
Се согласувам со @Ginger^ за пудрата cover and stay на Алверде поготово во врска со нијансите - првата нијанса е баш природна беж ни жолта ни розева, само што мене многу брзо ми светеше лицето од неа. За масна кожа ко мојава , не е Јас ја користам таа mattyfing на Алверде , само што нијансите не ми се допаѓаат- првата 10 оксидира- розева станува по некое време а 20ката којашто ја користам сега е маалку темна за мене. Мене ме интересира таа со зеленото капаче во шишенце , ама таа здравје на пролет ќе ја купам
Има една добра, ванилеста-пудра во прав на Алверде. На времето, кога имав помасно лице и мене од оваа ми светеше, па финиширав со пудрата во прав.
Јас сум воодушевена од wet n wild photophocus, ставив малку и од катрис хд за да си ја добијам нијансата. Многу е лесна, брзо се впива и има некој полумат финиш.
Јас ја користам AVON Luxe со 3Ф 10 и нешто како дијамантски прав или бисерен сјај не сум сигурна, но едно од овие е. Искрено пудрата не е лоша има добар пигмент и редовна цена и е 800денари ако не се лажам (не ме држете за збор) но го нема тој ефект, незнам како да објаснам, ефектот што го гледам на јутјуб, странично под светло лицето не ми е рамно има како некој релјеф (мислам дека знаете на што мислам) се познаваат акните. Сега се мислам за Maybelline Superstay better skin, или ако имате предлог за некоја друга слободно дајте предлог.
Како на јутјуб никогаш нема да добиеме изглед.Нормално, тоа не е природно туку со разни фотошопи. Ама еве се наоѓа пудра во брдото, што бар е приближна на тоа. Јас сум среќна што ја најдов оваа и то е органска.Оти џабе супер изглед, ако го оштети за навек, лицето. И таа не ја бива женииии
А спф има ли? И за пудрава од Алверде зарем ти одговараше на тенот? Ја се мислам дека си со светла кожа, 150 buff ?
Нема спф Не ми одговара баш нијансата (од ревлон таа 150ката ја користев, да) ама со пудра камена над пудрата некако се изедначуваат нијансите
Вака девојки, јас имам претежно сува кожа до нормална. Досега ја користев пудрата на eveline Со претходно задолжително нанесување на крема и тоа cera di cupra bianka, но пудрата сепак не ми одговара, лицето по 15 минути ми се суши дири кај веѓите и покрај носот ми се лупи. Совет за добра пудра?
Сакам да ја купам, по твојот опис тоа што ми треба Каква крема ставаш пред нанесување на пудрава или било кој производ? И како се со нијанси?
Јас користам крема од Афродита од колекцијата Young and pure,за нормална до комбинирана кожа. И добра ми е , сега за сега.
Препорачајте ми пудра, слична на healthy mix од bourjois (Прекрасна е пудрата но за жал многу ми го исфрла лицето).
Добра пудра и прајмер за мрсна кожа? Гледам има голем попуст во Еликсир па да го искористам. Јас се мислам за прајмерот Max Factor Face Finity All Day или L'Oreal Infallible primer. А за пудра Max Factor Lasting Performance. Но секоја препорака ми е добредојдена доколку за таа цена има нешто подобро за мрсна кожа.