Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Imam kombinirana koza na brdata imam crnki a nekogas kozata posebno zimata mi e suva . Koga stavam pudra mi sr poznavaat porite. Nikako da najdam soodvetna pudra koga stavam mi stoi 2.3 casa i podocna kozqta mi ja upie i mi se poznavaat porite do sega imam probuvano menhetten seveenten maybiline nz uste koja .

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    5.475
    Можеби ти е до подлогата или ако не користиш земи некоја на силиконска база. Тие ги пополнуваат и измазнуваат порите. Иста пудра со различна подлога може да дава скрос различен ефект.

На LollySky и Maleno им се допаѓа ова.
  3. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Како мириса Хелти микс? Прв пат ја купувам, и има некој чуден мирис на хемикалија, како на некоја пазарска пудра (среќа одма ветрее). На интернет читав дека имала нежен пријатен мирис, нешто не е во ред со мојава пудра? Рокот е добар, ја купив од ДМ.

4. Dijana0711

Dijana0711 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Дечкии! Предложете ми пудра до 500 ден. за сува кожа. Користев Impala долго време,но тешка ми е... после земав Miss Sporty, не ми одговараше. Еден куп сменив и сега користам на Eveline, супер лесна, ама не ми покрива доволно ;(

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Па види некоја од Алверде, цената е до 300 денари максимум и тоа најскапата од целиот асортиман е толку. Обично цените им се до 200-250 денари максимум.
    Има една со плаво капаче и на неа пишува Mineral Make-up, одлична е за сува кожа, нешто под 200 денари е. Ако не ти е доволно покривна можеш да ставаш коректор на одредени делови од лицето, по потреба.

На koritsaki и Dijana0711 им се допаѓа ова.
  6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    На овошје мене ми мириса, свежо пријатно. Не знам зошто твојата мириса така, од каде ја зема?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    Essence Camouflage 2 in 1. Пудрата е мало чудо, пудра и коректор во едно. Не е скроз мат, остава некој сјаен финиш и изгледа здраво и свежо и има висока покривност. Јас ја носев и преку ден и преку ноќ некои 6-7 часа и кога се вратив дома се изгледаше исто како кога ја нанесов што ретко се случува кај мене со пудрите, веднаш почнува да ми ги снемува на образите и на деловите каде што имам акни. И забележав дека одлично ги матира порите а јас ги имам доста големи на т зоната. Цената мислам дека и беше околу 280 денари така нешто, не е повеќе од 300 денари.

На kim.k, Dijana0711 и LollySky им се допаѓа ова.
  8. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    ДМ, во ГТЦ. Вториот пат кога ставив ми замириса благо овошно, а и мајка ми рече дека овошно ѝ мириса. Дали беше проблемот со пудрата веднаш по отворањето, дали со мојот нос - не знам. Рокот е добар, добро беше затворена, добро стои на лице, трајна е. Осетливо ми е лицето, а не ми предизвика никаква иритација. Можеби мојов нос нешто не работи... :D

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Можда носот не ти бил разработен убаво :lol: битно сега добра е :D

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Супер е пудрата, се сложувам, ама не знам баш дали би одговарала за сува кожа, според мене повеќе е за комбинирана до масна кожа.
    @Dijana0711 , Healthy Mix ти ја препорачувам, едноставно ми нема конкуренција кога станува збор за сува кожа. Цената и е околу 800 денари но многу често е на попуст и тогаш е околу 600 денари. И периодов е на попуст во Шатци, Анабела, можеби и Космо.

На Dijana0711 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    1.606
    Ај некoј штo ги кoристел oвие две пудри Max factor facefinity 3in1 и Revlon colorstay дa ми кaже кoјa е пoдoбрa?

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Мене многу повеќе ми се допаѓа Ревлон, пред сè заради формулата.
    Пудрата на МФ кажав и претходно дека не ми одговараше на моето лице - едноставно има прелеплива формула, никогаш кога ја оставав самостојно (без да поминам преку Т-зоната со камена пудра) не беше сува. Леплива до лудило, а разликата не беше нешто подобра и со камена пудра преку целото лице.

Потоа, по саат-два време најчесто пудрата ми „избиваше“ на површината како маска. Плус се собираше во сите мимички бори и изгледаше како флека, ми даваше некој ефект на „испотено“ лице и дефинитивно не ми одговараше.
    Да не зборам за недостигот на нијанси за многу светла кожа - најсветлата ми беш темна.

Покривноста навистина е одлична, но не ми одговараше и покрај тоа што дадов милион шанси со различни подлоги, бази, пудри во прав.

Се откажав и се префрлив на Ревлон, од тогаш ја немам сменето и навистина не би менувала во иднина.
    Немам зборови за Ревлон, не би сакала пак да зборувам повторно за пудрава затоа што се чувствувам малку досадна. :)

На xxAngelxx, buba4e89, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.879
    Јас дојдов да си ја пофалам пудрата што си ја купив,после долго време најдов нешто добро.
    си земав пудра на Ингрид и презадоволна сум.Има лесна формула,доволно покривна,дава природен изглед и ми одоговара на тенов.
    Се што сакав најдов.

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    Јас имам премногу сува кожа не знам дали постои некој со толку сува кожа како мене :$ Со хидратантен крем одоздола мене ми е супер, затоа и ја препорачав :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    bell-base-de-maquillaje-matificante-hipoalergenica-mat-soft-02-natural-1-17158.jpg
    Некоја да сподели искуство со оваа пудра?

16. bliznaci05

bliznaci05 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    112
    Незаменлива 10775_600x600.jpg

На Sexybaby86 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  17. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    screenshot13.jpg
    За тие што ја користат 2пудри за 540ден во дм.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Само да напоменам, дека акцијата важи за какви нијанси се паднат - такви. Не дозволуваат сам да комбинираш нијанси, туку какви ви се погодат такви.
    Ако имате среќа да најдете нијанси што би ви одговарале, акцијата е одлична. (y)

Пудрата не знам каква е, ја немам користено.

На Kitten, NewGirl. и buba4e89 им се допаѓа ова.
  19. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    432
    Баш сакав да пишам, ја користел некој Maybelline Better Skinи знае ли колку е покривна?

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Мене ми остана во сеќавање дека @kala21 ја користеше пудрава, па ако не сум грешка - нека даде некој знак. :mp: