Imam kombinirana koza na brdata imam crnki a nekogas kozata posebno zimata mi e suva . Koga stavam pudra mi sr poznavaat porite. Nikako da najdam soodvetna pudra koga stavam mi stoi 2.3 casa i podocna kozqta mi ja upie i mi se poznavaat porite do sega imam probuvano menhetten seveenten maybiline nz uste koja .
Можеби ти е до подлогата или ако не користиш земи некоја на силиконска база. Тие ги пополнуваат и измазнуваат порите. Иста пудра со различна подлога може да дава скрос различен ефект.
Како мириса Хелти микс? Прв пат ја купувам, и има некој чуден мирис на хемикалија, како на некоја пазарска пудра (среќа одма ветрее). На интернет читав дека имала нежен пријатен мирис, нешто не е во ред со мојава пудра? Рокот е добар, ја купив од ДМ.
Дечкии! Предложете ми пудра до 500 ден. за сува кожа. Користев Impala долго време,но тешка ми е... после земав Miss Sporty, не ми одговараше. Еден куп сменив и сега користам на Eveline, супер лесна, ама не ми покрива доволно
Па види некоја од Алверде, цената е до 300 денари максимум и тоа најскапата од целиот асортиман е толку. Обично цените им се до 200-250 денари максимум. Има една со плаво капаче и на неа пишува Mineral Make-up, одлична е за сува кожа, нешто под 200 денари е. Ако не ти е доволно покривна можеш да ставаш коректор на одредени делови од лицето, по потреба.
Essence Camouflage 2 in 1. Пудрата е мало чудо, пудра и коректор во едно. Не е скроз мат, остава некој сјаен финиш и изгледа здраво и свежо и има висока покривност. Јас ја носев и преку ден и преку ноќ некои 6-7 часа и кога се вратив дома се изгледаше исто како кога ја нанесов што ретко се случува кај мене со пудрите, веднаш почнува да ми ги снемува на образите и на деловите каде што имам акни. И забележав дека одлично ги матира порите а јас ги имам доста големи на т зоната. Цената мислам дека и беше околу 280 денари така нешто, не е повеќе од 300 денари.
ДМ, во ГТЦ. Вториот пат кога ставив ми замириса благо овошно, а и мајка ми рече дека овошно ѝ мириса. Дали беше проблемот со пудрата веднаш по отворањето, дали со мојот нос - не знам. Рокот е добар, добро беше затворена, добро стои на лице, трајна е. Осетливо ми е лицето, а не ми предизвика никаква иритација. Можеби мојов нос нешто не работи...
Супер е пудрата, се сложувам, ама не знам баш дали би одговарала за сува кожа, според мене повеќе е за комбинирана до масна кожа. @Dijana0711 , Healthy Mix ти ја препорачувам, едноставно ми нема конкуренција кога станува збор за сува кожа. Цената и е околу 800 денари но многу често е на попуст и тогаш е околу 600 денари. И периодов е на попуст во Шатци, Анабела, можеби и Космо.
Ај некoј штo ги кoристел oвие две пудри Max factor facefinity 3in1 и Revlon colorstay дa ми кaже кoјa е пoдoбрa?
Мене многу повеќе ми се допаѓа Ревлон, пред сè заради формулата. Пудрата на МФ кажав и претходно дека не ми одговараше на моето лице - едноставно има прелеплива формула, никогаш кога ја оставав самостојно (без да поминам преку Т-зоната со камена пудра) не беше сува. Леплива до лудило, а разликата не беше нешто подобра и со камена пудра преку целото лице. Потоа, по саат-два време најчесто пудрата ми „избиваше“ на површината како маска. Плус се собираше во сите мимички бори и изгледаше како флека, ми даваше некој ефект на „испотено“ лице и дефинитивно не ми одговараше. Да не зборам за недостигот на нијанси за многу светла кожа - најсветлата ми беш темна. Покривноста навистина е одлична, но не ми одговараше и покрај тоа што дадов милион шанси со различни подлоги, бази, пудри во прав. Се откажав и се префрлив на Ревлон, од тогаш ја немам сменето и навистина не би менувала во иднина. Немам зборови за Ревлон, не би сакала пак да зборувам повторно за пудрава затоа што се чувствувам малку досадна.
Јас дојдов да си ја пофалам пудрата што си ја купив,после долго време најдов нешто добро. си земав пудра на Ингрид и презадоволна сум.Има лесна формула,доволно покривна,дава природен изглед и ми одоговара на тенов. Се што сакав најдов.
Јас имам премногу сува кожа не знам дали постои некој со толку сува кожа како мене Со хидратантен крем одоздола мене ми е супер, затоа и ја препорачав
Само да напоменам, дека акцијата важи за какви нијанси се паднат - такви. Не дозволуваат сам да комбинираш нијанси, туку какви ви се погодат такви. Ако имате среќа да најдете нијанси што би ви одговарале, акцијата е одлична. Пудрата не знам каква е, ја немам користено.
Мене ми остана во сеќавање дека @kala21 ја користеше пудрава, па ако не сум грешка - нека даде некој знак.