Јас ја користев Мејбилајн СуперстејДобра ми беше ама ја земав Боржуа 123 и раскинав со неа,Ревлон и Вет н ВајлдБанкротирав и си ги собирам самоСега си ветив дека до Мај нема купувањеосвен ако нема попуст некој
Mene mi e super, mat e i pokrivna e epten. Ne mi treba korektor na problematicnite mesta osven pod oci. Koga moram da nanesam poveke prskam fiksator na balea sto dava popriroden izgled i sum prezadovolna
Во Еликсир ја има на акција, 400 ден. пудрата + коректор. Ми се виде исплатливо, а коректорот знам многу го фалат. Која нијанса ја користеше ти?
Јас најсветлата мислам 010, и јас така ја купив со коректор. И се исплати многу, коректорот е одличен. За во лето ми е одлична..
Најсветла за во лето? хмм Јас во лето скоро и да не користам пудра, само со коректор поминувам. Најсветлата е Light beige така? Не е многу светла таа?
Извини што се мешам, но најсветлата нијанса не е премногу светла.. Да споделам и мое искуство во врска со пудрата. Јас кога ја бирав мојата нијанса си реков нема шанси да сум 10ка затоа што и јас размислував како тебе дека таа е најсветлата и ќе бидам како дух ако ја ставам на себе. Но, продавачката во Еликсир ме убеди да ја земам 10ката затоа што другите ми беа или потемна боја или погрешен подтон. Открив дека мене оваа нијанса 10 ми одговара затоа што оксидира во текот на денот. Веднаш по нанесување приметувам дека ми е посветла од мојот тен, но по некое време потемнува. Како репер да знаеш, ја користам 53 од Хелти Микс, 200 од Римел Ластинг финиш
53? Мојава е 51, а нијансата 10 од ХД ми се виде многу светла, мислев ќе бидам ко дух. Значи ич да не ја планирам, темна ќе ми биде. Или да ја земам за во лето, и онака сега имам суви делови од ладново, а мат е.
Да, мат е прилично.. не знам, за лето јас не сакам премногу мат пудри да носам, но доколку носиш ти може да ја пробаш
И јас уште трагам по совршена пудра. Имам и акни и пори -.- на образите. Па ако некој знае да помогне не ќе е лошо, гледам за Catrice акцијата, го имам коректорот, ми покрива многу а пудрата за каква кожа повеќе одговара?
Сакам да ја пробам ревлон за сува кожа но во космо сити мол неколку пати сум била и нема тестери од сите нијанси..препорачајте ми некое друго несто кај што ги има сите тестери
А комбинирана кожа имаш? Дали од хелти миксот ти светнуваат мрсните делови? И друга некоја пудра со оваа нијанса што ти одговара дали имаш пробано?