Извини што доцнам со одговорот. Имам нормална до комбинирана кожа, со повремено мрсна Т-зона и нормални/суви образи, зависи од времето. Инаку пудрава ми е супер, ја матирам со камена пудра Т-зоната бидејќи сакам баш мат финиш, и нема гајле 4-5 саати (толку ја имам најдолго носено, за повеќе не знам). Без камена не дава мрсен сјај, туку оној таканаречен "здрав сјај" на кожата. Друга пудра во скоро време немам користено, долг период го користев ЦЦ кремот од Биотен. Следни за пробување ми се Есенс Stay all day и Римел lasting finish.
Девојки, може некоја од вас ќе може да ми помогне. Барам некоја лесна пудра, да не изгледа како да имам маска на лицето. Не ми треба којзнае каква покривност, доволно ми е само да ми го изедначи тенот. До скоро ја користев Affinitone на Maybeline и сум презадоволна од тоа како изгледа на кожата, ама има една маана - многу ми ја суши. И крем ставам пред нанесување, и подлога и нејќе, џабе. После пола сат ми пука и се познаваат лушпи. Некој да ми препорача друга?
Јас имам комбинирана - нормална кожа. Ми треба полесна пудра. Која цена се МАС пудрите? Ако ми се прескапи да си останам на Буржоа хелти микс.
Пробај ги Waterweight и Prolong wear пудрите , првата е многу воденеста и лесна ама одговара на комбинирана кожа. Втората е малку по покривна но ипак лесна. 2200 - 2400 ден е цената
Дали некоја од вас ги користела Maybelline Superstay Better Skin или Max Factor FaceFinity? Ме интересира за каков тип кожа се, дали се со мат или сјаен финиш, дали оксидираат по некое време? Гледам во dm Max Factor е на намаление, а Maybelline е на акција 1+1 гратис, па се мислам да пробам некоја.
И јас сум во иста ситуација. Ајде девојки препорачајте ни пудра за сува кожа, со средна покривност, што нема да се собира и да го суши лицето
@Luminary и @MynameisHelen ја имате пробано пудрата на Буржуа Хелти микс? Таа е најпознатата пудра за сува кожа на темава
Не сум ја пробала сеуште, а ја мислев. Некој внатрешен глас ми викаше дека таа треба да е следна Благодариме @koritsaki , ќе ја пробам веднаш штом ја завршам оваа од сега.
Ќе бидеш задоволна верувам. Јас имам масна кожа и од толку што сакав да ја пробам ја купив но не е трајна кај мене највеќе до 4 часа стои на лицето... но општо на Буржуа сите пудри се перфектни - и за масна и за сува кожа @Luminary
Predlozete mi nekoja pudra koja i da kupam od sekoja mi se poznavaat porite i brcikite okolu ocite nz vece sto uste da probam. Imam kombinirana nakaj suva koza
Пред пудрата секогаш нанесувај хидратантна крема. Околу очите користи коректор (healthy mix), a на остатокот од лицето healthy mix пудрата. За камуфлажа на ситните брчки, по хидратантната крема нанеси подлога. Силиконските подлоги ги пополнуваат ситните линии и порите и ја измазнуваат кожата. Мене ми се допаѓа 5 seconds blur од Garnier, ja има и по маркетите. И Prime and fine прајмерот на Catrice e добар.
Сигурно ја има, обично секаде стои до бб кремите на Гарниер. Мислам има две вакви подлоги од Гарниер, едната е обична а другата анти ејџ.