Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Vo yves rocher ima ubav izborm konkretno taa so maslo od 1000 rozi, no ne e mnogu pokrivna. Po araj tester isprobaj ja, moze kje ti odgovara

2. ванилала

ванилала Популарен член

Речиси секое второ мислење е предлог пудра за сува кожа. На пример, погледни мислењето веднаш пред тебе.

*Лорена* likes this.
  3. Madlina

Madlina Истакнат член

Јас сум со истиот проблем, екстремно сува кожа, скоро сите пудри ми стојат катастрофално на лицето..
    Само Healthy Mix SERUM ми одговара.. Ја има во Анабела во Сити Мол, има само нијанси 52, 53 и 55. На акција е -30%, не е поскапа од 600 ден..

4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Од која ББ крема сте повеќе задоволни од гарниер или од авон ?
    Јас сакам да си купам но се мислам која или ако имате рпедлог некоја друга ББ крема да ми предложите?

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Не знам за втората, али првата нема голема покривност и многу оксидира.

6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Која е цената на ББ крeмата на Гарниер?

7. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Си купив камена пудра на Боржуа..амаа сум ја утнала бојата...од тие глупите чудни ламби што ги имаат..таму океј ми беше дома портокалова :D Има ли начин да ја измешам со нештпо... а многу е убаа пуста таа-покривна е :D

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

О, не знам да не те излажам.
    Јас мојата не ја купив во Мк.

YoungandBeautiful likes this.
  9. piglet1

piglet1 Популарен член

Околу 250-350 ден. Не ме земај за збор.

YoungandBeautiful likes this.
  10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Оваа Алверде со пипета (serum foundation) не е толку лоша со матирачка подлога. И дефинитивно нанесување во мала количина е подобро. Неколку пати „ми се пуштија“ неколку капки плус и изгледаше како мастика за џвакање - леплива и насоберена во секоја пора.

Вака со матирачка подлога и убаво тапкање, плус камена пудра/пудра во прав не е лоша, ама не ми е долготрајна како Ревлон. Трајноста е можеби упола.
    Покривноста не е лоша, но дефинитивно не е за проблематично лице со нерамномерен тен и пак (веќе дури и без сомнеж) си останувам bff со Ревлон Колорстеј.
    Ќе правам мала пауза зимава дури ја потрошам оваа од Алверде барем онака за секојдневна шминка, колку да го одморам лицето.

Толку долго во животов немам користено една иста пудра, веќе почнува да ме фаќа параноја дека ќе ми се презасити лицето. А во тој случај не знам што би правела. :worried:
    И онака ептен ми е при крај, па ќе заврши работа оваа од Алверде за неколку месеци. Нема шанси да ја потрошам до крај имајќи предвид дека шише Ревлон ми трае цела година, но вреди да се проба. :D

11. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Те цитирам овде да не одам оффтопик во темата.
    610 ден. е Healthy Mix на акција во Еликсир.

ludamaja10 likes this.
  12. Maleno

Maleno Истакнат член

prekriva li dobro pudrata i kolku e

13. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Devojki pomos.Imav mnogu mrsna koza no posledniov period veke pocna da mi se lupi dali od mnogu parenje preparati so i stavam na kozata. Sega mozam da recam deka mi e normalna na momenti i suva, epten retko t-zonata mrsna. pa poveke bourjois air mat ne mi odgovara pa da mi dadete predlog za dobra pudra koja e trajna sredna pokrivnost da e lesna i da ne oksidira.Koristam matiracki prajmer na loreal inffalible dali da ja zemam rimmel lasting finish ili catrice hd?se mislam megu ovie dve no sekakov dobar predlog e dobrodojden :) blagodaram

14. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Го имав истиот проблем како тебе и ја земав Loreal True Match која дава природен изглед, има средна покривност. Не е мат ама со матирачка камена пудра можеш да постигнеш полумат изглед. Јас сум презадоволна и нонстоп добивам комплименти за кожата:) инаку мислам дека е околу 800 д. Ја имав користено о Catrice hd ама и мене ми оксидираше а и на слики многу чудно изгледаше и решив да не ја користам веќе.

Last edited: Jan 24, 2018
    ludamaja10 and Kjara15 like this.
  15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Со тие „симптоми“ кои ги опиша, мислам дека Catrice HD не би била баш најсреќен избор, со оглед на тоа што пудрата има ептен изразен матирачки ефект.
    Лично не сум фан на пудрите на Лореал и Римел, па нема да ги коментирам.

Јас би ти предложила да ја погледнеш City Radiance на Bourjois. Има понежна формула од Air Matt и мислам дека ќе ти се допадне.

ludamaja10, Kjara15 and buba4e89 like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти си ја исушила практично кожата со препаратите кои ги користиш, не е до пудрата. Најчесто препаратите си бараат ден пауза па може да ја негуваш со маски за лице.
    Ако ти е во зима сува јас не би ти препорачала да ставаш тешка пудра што уште повеќе ќе ти ги затвори порите, земи си некоја лесна пудра, на пример таа на Римел со црвено капаче. Таа пудра има подтонови, легнува убаво на лице, само не е многу покривна и трајна. Јас ја користев за мене лично повеќе ми се мрсеше т-зоната.
    Бидејќи сега иде пролет па може т-зоната ќе ти биде помрсна ќе си земеш друга пудра која ќе го намали сјајот на т-зоната.
    Во периоди кога идам некаде опуштено ставам бб крем на лицето, и бб крем е убав ако немаш што да покриеш и да не ставаш секој ден пудра.
    Кожа е тоа си бара простор да диши.

Во врска со Catrice Hd и јас сакав да ја земам, ме пишманија членките во темава.
    Исто така можеш да ја земеш и Ревлон Колорстеј има за нормална кожа и за комбинирана кожа. Повеќе мислам дека Ревлонот ќе ти одговара и ќе ти се допадне.

Kjara15 likes this.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас би ти препорачала да обврнеш внимание прво на на кожата , па потоа на шминката. Мислам дека може да е причинител некоја крема или лосион или гел за миење на лице што го користиш , најдобро е да земеш препарати што одговараат на твојот тип на кожа (по можност нешто со природен состав)
    Во врска со шминката , аир мат е за масна кожа , матирачки прајмер не би требало да користиш поготово тој на Лореал , премногу си ја исушила кожата..

ludamaja10 likes this.
  18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Gosh Foundation drops
    Во црно шишенце со пипета
    Супер е за премногу сува кожа содржи и природни масла

*Лорена* likes this.
  19. **SuperGirl**

**SuperGirl** Истакнат член

Планирам да ја купам оваа пудра па гледав видеа на youtube и кажаа дека станува потемна кога ке ја ставиш. Дали е стварно така ако си ја користела дали да земам на пример една боја посветла

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Да оскидира но минимално, не е некоја драстична разлика.. Можеш да земеш една нијанса посветла од твојата, јас ја развлекувам и на вратот и не се познава апсолутно ништо :)

ludamaja10 likes this.