Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Денес си ја зедов Деби па за неколку дена ќе пишам пофалби и критики :D

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас си ја купив Дебора nude perfection, и да ви кажам искрено се заљубив уште при првото нанесување!
    Толку малку ставив, а колку ми покри, се зачудив дури :o Инаку имам пресветол тен, така да дури и двојката ми беше темна, а кецот ми е таман по мерка, дури и тенот ми е поубав.
    Еве и сега се гледам во огледало и си велам - ауу Мишела јеси ли то ти :D детска радост тоа ти е, ама стварно сум среќна пошо долго време само утки од пудри ставав по лицето и конечно си ја пронајдов вистинската пудра. Е девојки, фала ви препремногу за искрените одговори! :inlove:

(се надевам дека нема да ми се исфрли лицето и горенаведеното да падне у вода! :D )

3. tralalala

tralalala Истакнат член

браво за мене темава шо ја гледам после 2 години :lol: инаку за мрсна кожа НАЈДОБРА , НАЈКВАЛИТЕТНА И СЕ ПОКРИВА , пудра на менхетен во црно паковање , кој ќе ја купи нема да се зезне со сигурност на сите што сум им ја препорачала ми се благодарни , јас лично мислам дека никад нема да ја сменам поззззз

4. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Стварно? Толку е добра? :D Јас си јакористам Revlon ама сакам да сменам. Ај ако може поконкретно за типот на пудрата, цена, сликичка... :D :hai:

5. lonely111

lonely111 Истакнат член

погоре видов дека има напишано за bourjois healty mix...а го користел ли серумот некој?? и која цена е ? :?:

6. wings

wings Популарен член

Јас долго ја користам revlon colorstay и сум многу задоволна,за моево мрсно лице е одлична само некако сеа како затоплува времево ми станува се потешка и потешка затоа што сепак е густа....таа на менхетен каква е ? премногу тешка или не ? сепак за пролет и лето ми треба нешто полесно,да не се приметува многу на лице.....

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^
    Ако сакаш малку полесна пудра, а сепак да покрива и да е за мрсна кожа , ти ја препорачувам оваа, нема да згрешиш. :)

wings likes this.
  8. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Денес купив Делине, да ја пробам ми се потроши пудрата и се разочарав.. изгледа требаше да прочитам прво на темава :) добра е за преку ден, онака лесна, ама за навечер јок. Нова треба сега пак..

9. plavata01

plavata01 Истакнат член

шо е разликата меѓу овие двете?

Attached Files:

10. Devojche

Devojche Истакнат член

Па едната е погуста и попокривна,а другата е поретка,полесна..мислам ..двете се антибактериски :)

11. mishulence

mishulence Истакнат член

Сакам само да ја пофалам пудрава,навистина е одлична...лесна е,чуствуваш ко да немаш ставено пудра,а покрива убаво и е одлична за преку ден.Девојки нема да зажалите ако ја земете :)

12. Ashling

Ashling Популарен член

Пудрава е убитачно добра
    [​IMG] Вчера ја имав честа да се намачкам, малку ставив, а цело лице ми го покри, многу природен изглед дава, не се 'разлева' лесно и што е најважно не е некоја да ти тежи на лице,како што имав можност да го увидам со Менхетен во црна паковка или Импала скраја било.
    Во Америка гледам дека е околу 11 долари, а ми кажа пријателкава дека овдека тешко и дека ќе ја има.
    А,и да ја има.. веројатноста нас да ни дадат се' што е шуто е преголема,заедно со цената, така да ако си имате роднини Америка, топло ви ја препорачувам :)

13. puflaa

puflaa Истакнат член

Нема некоја разлика, и двете се антибактериски.. Разлики има со другата пудра на Менхетен, црната мат што, таа е потешка пудра, а овие се збогатени со цинк, за младешка кожа склона на бубулици. Инаку јас си земав од плавите, и не сум задоволна. Лесна е пудрата, ама не покрива воопшто. Тестерот кога го пробував беше ок, а дома кога ја отворив беше мн течна :^)

14. butterfly.93

Ajде јас пак со пудрата на Деби.. Тестерот значи како што реков ок беше, покриваше а сега кога ја зедов пудрата е течна и покрива значително малку. Но одлично стои на лицето, лесна е, за преку ден е супер и што е најважно кога си доаѓам дома уште ми стои пудрата, што не е случај со некои други пудри, кога ќе си дојдам дома ни П од пудра.

15. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

^
    зависи која си ја земала,јас ја имам деби мат перфектшн пудрава за тие пари е прекрасна,покрива,трае долго и што е најбитно не го прави лицето како цементирано...така да некој прашуваше за оваа пудра,јас ја користам и многу сум задоволна

16. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Колку чини од менхетен мат пудрата за мрсна кожа?

17. butterfly.93

Па затоа и пишав, зошто неколку страни наназад прашуваа за пудрата. Иначе јас тестер пробував во Скопје и се беше океј додека не ја купив овде од Гевгелија и видов дека многу е течна и не покрива доволно. Почнувам да мислам дека составот овде и таму не е ист :lol: Како и да е мене ми е добра бидејќи немам многу за покривање, освен во пмс, но ако имам прилика следен пат од скопје ја купувам :!:

* Сега видов јас ја имам debby mat solution.

Цената се движи од 360 (Ако ја најдеш во аптека-во Зегин мислам дека ја има, но најверојатно во поголемите градови) до 480.

18. crazylady

crazylady Форумски идол

кај нас е 420 денари во парфимерите ;)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Може и се спомнало,ама да кажам јас пак.Деби е производство на истата фирма како и Дебора,само што е наменета за помладите,веројатно е полесна и не содржи колагени и слични работи.Подобра алтернатива ви е од Јанг дерм сра*ето кое е како паштета по боја.

20. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

батерфлај за иста збориме :D :D грешка сум напишала перфекшн место solution дека одоздала пишува perfect skin foundation и ја мат перфектшн :D иначе нема везе ова од кај земаш секаде е истата едноставно така ти ја прима тебе кожата помрсна ти е изгледа или крем ставаш одоздола незнам зашо така мене ми е супер пудрата имам бубулици сите до една ми ги покрива сеа зависи пак кожа што знам :?: ...