Благодарам, ќе одам да ја пробам тогаш, се надевам имаат тестери и ќе си погодам нијанса. Од 21 јануари им е објавата ама не пишува до кога трае попустот. Во право си за роковите, сомнителни се во тој поглед, ама ако има барем една година рок би ја купила
Имаат тестерчиња на штандчето со Ланком козметика. Баш штета ако акцијата е до крајот на месецов кога сум при крај со пари. Многу фина пудра е, барем мене ептен ми се допадна. Ако одиш натаму и ако не ти е тешко, те молам прашај до кога трае попустот. И секако, пофали се ако ја купиш.
Се мислам дали Хелти микс би функционирала на комбинирана кожа? Сакам dewy пудра да најдам, ама да не ми се лепи лицето, и да не ја осеќам како слој. Или пак некоја друга пудра со така поприроден излгед, ми здосадува колор стеј. Женски мозок, ништо не и фали на пудрата, најпогодена ми е, ама ме фатиле некои црви и сега морам да сменам. Да напоменам дека ми треба светла нијанса и со жолт подтон. И да нема спф, веќе не сакам да излегувам како дух на слики. 123 perfect многу е препорачувана ама како да не е покривна ми се чинеше кога ја пробав на тестер. А за L'oreal true match некој да каже некој збор? И wet n wild photofocus? Само Ким пишала дека не ја бива, некој во меѓувреме да не ја испроба?
Јас моментално на Catrice ја користам ALL MATT и добра ми е убаво се нанесува и може да се надоградува. Мат е, ама за цел ден за на работа да не се просијам морам со камена. Плус си користам и прајмер некако поубаво ми изгледа лицето. Инаку незнам дали да ја пробам 123 perfect, добра е за масно лице? Сакам да најдам некоја што ќе ми издржува и без камена, дека каменава некогаш ептен мртво ми го праи лицево ме нервира..
Zdravo devojki Jas sum nova na forumot i sakam da ve prasam za mala pomos Imam suva koza no ne premnogu ponekogas mi e i normalna koga ke dojdam so dopir so voda mi se susi Pa bi sakala da ve zamolam da mi predlozite nekoja pudra ☺
Бев денес. Преубава е пудрата, ама немаше 02 за која претпоставувам дека ќе ми одговара. Очекуваа да им стигне пратка. За попустот не се сигурни до кога е. Инаку побарав да погледнам рок, пишува само дека се произведени септември 2015 и дека имаат рок 12 месеци по отварањето. Не знам дали е тоа во ред. Инаку освен оваа, на попуст од 50% се и уште две други пудри од Lancome.
Пред неколку години користев само max factor long lasting мислам пишуваше бев задоволна од покривност иако некогаш знаеше да ми го подисуши лицето и да се знаат како лушпи. После ја пробав боржуа и воопшто не ми беше покривна Последните 2-3 години дека сум дома со деца без работа скоро и да не користев пудра.. добив една од орифлејм подарок и ништо посебно не беше брзо лицето ми ја упиваше исто како и последната која ја имам од авон во стаклено шишенце, оваа ем хидрантна ем не се размачкува убаво... Сега сакам убава квалитетна пудра околу 700денари да побарам (за 1000ден да си земам црно креонче и пудра) предлог? Лицето ми е нормачно према суво, и релативно чисто
Јас може да ти ја препорачам оваа Природна, одлична покривност и кошта не повеќе од 400 мкд. Земи си креонче од истата марка...и тоа не едно туку 5 за до 1000 мкд.
Ако може помош од вас Имам многу, многу бел тен. Секогаш од било која марка пудри кои сум ги користела ја купувам најсветлата, и пак ми е лицето потемно од вратот и многу се приметува Моментално ја користам Max Factor Healthy Skin (40 Light ivory) https://www.kicks.se/max-factor/mak...MIwrPo0c2H2QIVy7XtCh21eAJKEAQYAiABEgJ9N_D_BwE и пак е темна, за две нијанси ми е потемна од тоа што треба Инаку е ок пудрата, ми одговара на лицето, не барам некоја голема покривност да има, ама темна е Кажете која е бела, многу бела пудра? Имам нормална накај осетлива кожа, ама до сега не сум имала проблем со некоја пудра (во смисла, да ми се исфрли лицето или нешто слично).
Штом максфакторот ти е темена тогаш оваа ти е уште потемна. Исто и јас имам бел порцеласки тен страшно беше колку делеше најсветлава нијасна од мојата кожа. Најдов совршена нијанса што ми одговара со бојата, но не и со текстурата. Пудрата е мат на ингрид Ivory 300 е нијансата совршено се вклопува нијансата со мојот тен, бела е. Но не ми одговара на мојата кожа бидејќи е пудра за мрсна кожа има солидна покривност за цената со два слоја изгледа е задоволително доколку имаш многу недостатоци. Не знам дали би ти одговарала, само ти препорачувам бела пудра. Еве и слика, ако некој ја има користено нека сподели искуства. Инаку цената и е околу 400 денари во зависност од тоа каде ја купуваш.
Драга на Хаушка најсветлата пудра порано беше 00 сега е 01 истата е премногу светла. Направена како за девојките од Шведска. Пробај ја прво како тестерче во аптека, ама сигруна сум дека ќе ти одговара. Мене па природно лицето ми е за нијанса потенмо од вратот (чудно) дури и кога немам пудра личи како да имам ахахаххаха. Пробај ја па кажи ми како ти се допаднала.
@green.eyes се со гласувам со Биодевојка , пробај ја таа на Хаушка и јас ја имам користено (сега втор пат ја земав) бојата ми е одлична , или ако не ти се даваат многу пари погледни ја и пудрата погоре на Алверде што ја ставила Биодевојка
@Biodevojka , @koritsaki , @NewGirl. , @Anna-Banana , @sofija014 , фала ви на сите за предлозите и советите Ќе видам од што ќе најдам тестер овде, ќе ги побарам овие пудри, сакам да ги пробам сите, да видам каде е спасот за бледоликите
што мислите за пудрите на есенс? имам комбинирана кожа и често ми се појавуваат акни па затоа ми треба добра пудра
2 во 1 камуфлаж ми се допадна најмногу од сите што сум ги користела. Покривна е, мат а не е тешка. Единствена маана ми беа нијансите, нема некој избор, па си ја користев како хајлајт или ја мешав со други пудри. Но ако ти се погоди би била задоволна.
Предлог пудра за зрела кожа, над 50 години? Имам приметено дека голем дел од пудрите многу лошо стојат на повоздрасни лица, со повеќе брчки на нив.