Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. sofija014

sofija014 Популарен член

Јас лично не сум ја користела, не знам каква е. Еднаш сакав да ја земам но се премислив, а оваа алабастеров ми остана во сеќсвање дека беше прилично светла нијанса. Затоа предложив да ја види.

green.eyes likes this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако, јас само да кажам дека за комбинирана ич не е убава.

sofija014 likes this.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Дојдов да се пожалам од Max Factor - Miracle Match пудрата залудно потрошени 840 денари

Еднаш ме разочара една друга пудра од овој бренд па решив да им дадам уште една шанса, и се покајав.
    Пудрата е наменета за комбинирана накај сува кожа, јас имам сува кожа а мене ми ги истакна сите суви делови и тоа со супер хидратантна крема под неа, по некој час почна да ми се дели на лицето како парчиња да се собираат, и на некои места кожата ми доби некоја сива боја ме направи да изгледам флекаво како нечисто. Ужас ужас преголем :( Не ја препорачувам, за таа цена се исто така и пудрите на Буржуа кои се вистинско совршенство.

4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Зошто не ја пробаш Serum Foundation од Alverde?
    Штом имаш сува кожа, мислам дека ќе ти се погоди, многу е фина иако на почеток дури се фиксира има малку леплива формула.

Инаку потполно истото ми се случува и мене со пудрите на МФ, затоа ги баталив сите. Не знам дали да ти ја препорачам Lasting Performance исто од МФ. Неа обично ја фалат како одлична за сува кожа.
    Имам неколку пријателки кои ја користат и навистина одлично покрива. Јас ја имам пробано неколку пати, но ми ја мастеше Т-зоната па ја подарив на мајка ми.
    Формулата не и е до толку cakey како на овие другиве, но сепак пробај си пред да ја купиш. Како да ја видов намалена на 500 денари на некој флаер од Шатци или Еликсир.

MayDiamonds, koritsaki and LiliBoz like this.
  5. Maleno

Maleno Истакнат член

која пудра од алверде би ми ја препорачале за сува кожа . Јас имам комн=бинирана но зиме повеќе ми е сува

6. marta993

marta993 Форумски идол

Serum foundation download (2).jpeg

MayDiamonds and Maleno like this.
  7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Би сакала многу да ги пробам пудрите на Алверде бидејќи се со одлични состојки баш за мојава осетлива кожа, наскоро ќе идам накај Ск па обавезно ќе ја земам.:)

Инаку Lasting performance беше првата пудра на Max Factor што ја пробав - и се разочарав. Како што паметам едвај си најдов нијанса и таа беше розова, како паштета (facepalm)ја користев некое време но започна да ми се исфрла челото со ситни мозолчиња, во составот имало и парабени кои мене кожата не ми ги поднесува па ја баталив.

Кога бев да ја купувам Miracle match се мислев помеѓу неа и новата Healthy skin harmony.. Ме интересира дали некој ја пробал, не сакам да се зафркнам по 3 пат ама пак доста примамливо ми изгледа, многу ја споредуваат со Healthy mix :?: Не би му дала повеќе шанси на брендов, дефинитивно плаќаме име а не квалитет..

Mishela likes this.
  8. malecko5

malecko5 Популарен член

Девојки освен во зегин во кои други аптеки ја има ревлон пудрата?

9. Babyby

Babyby Популарен член

Да ве предупредам за Serum Foundation на Алверде. На почетокот ми беше ок, но потоа ми се појавија лишаи на сувите места, ептен ми ја пресуши кожата и ме чешаше па ја сменив. Има алкохол на висока позиција, па можеби поради тоа. Ако ја земете, ставајте по мрсен или хидратантен крем пред неа, никако директно на лице без крема. Поздрав :)

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Health skin harmony оксидира доста, а и нема голема покривност. Едноставно не вреди за парите. Би ти препорачала да ги видиш на Менхетн или Боржуа.

MayDiamonds likes this.
  11. Avery

Avery Популарен член

Од таа причина мајка ми користи ЦЦ креми. Најзадоволна е од ЦЦ кремот на Bourjois. Нема некоја огромна покривност, но убаво го изедначува тенот и не е мат, затоа што мат финишот на пудрите уште повеќе ги истакнуваат борите (според мене). Често е на попуст во Anabella.

Hipster likes this.
  12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Само во Зегин, во други аптеки ја нема мислам.

malecko5 likes this.
  13. Hipster

Hipster Форумски идол

За мајка ми барам и јас зашто буквално сите пудри што ги користам јас (а сите се скоро мат) неа ни одговараат веќе. Мислам дека знам за која збориш ќе и кажам да ја ѕирне на тестерче :)

Фала:l:

Avery likes this.
  14. Avery

Avery Популарен член

89203919-E1C8-4D3B-AA88-DA750F872E25.jpeg
    Еве ја :) и фини нијанси има.
    Ништо :*

Antebellum and Hipster like this.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ја има ли на попуст некаде цц кремата на Боржуа? И дали убаво изгледа на слики со блиц?

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Која пудра на алверде ја користите вие што имате комбинирана кожа?
    И дали е добра за секој ден.

17. sofija014

sofija014 Популарен член

Стварно е тешко да си погодам нијанса на пудра. Испаѓа ладен подтон сум имала и сегде се препорачливи пудри што вртат на розеви нијанси, ама мене баш тие таквите ме прават уште побледа и поуморна. Мислам никогаш нема да најдам нијансата што ми треба. Често сум бледа (поради анемичност) имам светол тен, ми треба пудра што малку ќе ми даде боја и свежина на лицето.

LollySky likes this.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

И јас истото го мислам, нема потреба со пудрата дополнително да го истакнувам ладниот подтон. Затоа купувам пудри со неутрален или топол подтон, на пример најубаво ми стојат пудрите на Bourjois кои се со жолтеникав подтон бидејќи на некој начин ми го неутрализираат руменилото од природно розеникавиот подтон.

koritsaki likes this.
  19. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Девојчиња ми треба некоја пудра како за секој ден за на факс, колку да не сум без ништо. Не сакам да го трупам лицето секој ден со тешки пудри, па да ми предложите некоја лесна, како за секој ден, колку да го израмнам тенот?
    Нека биде поефтина варијанта, не ми се даваат многу пари :lol:. И да не е од дм, далеку ми е :). Фала :)

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Малена течната пудра е евтина, а добра. Јас ја користам. Ја има во Жито Маркетите. Цената е 148 денари.

http://www.malenacosmetics.com.mk/products/foundation/