Јас лично не сум ја користела, не знам каква е. Еднаш сакав да ја земам но се премислив, а оваа алабастеров ми остана во сеќсвање дека беше прилично светла нијанса. Затоа предложив да ја види.
Дојдов да се пожалам од Max Factor - Miracle Match пудрата залудно потрошени 840 денари Еднаш ме разочара една друга пудра од овој бренд па решив да им дадам уште една шанса, и се покајав. Пудрата е наменета за комбинирана накај сува кожа, јас имам сува кожа а мене ми ги истакна сите суви делови и тоа со супер хидратантна крема под неа, по некој час почна да ми се дели на лицето како парчиња да се собираат, и на некои места кожата ми доби некоја сива боја ме направи да изгледам флекаво како нечисто. Ужас ужас преголем Не ја препорачувам, за таа цена се исто така и пудрите на Буржуа кои се вистинско совршенство.
Зошто не ја пробаш Serum Foundation од Alverde? Штом имаш сува кожа, мислам дека ќе ти се погоди, многу е фина иако на почеток дури се фиксира има малку леплива формула. Инаку потполно истото ми се случува и мене со пудрите на МФ, затоа ги баталив сите. Не знам дали да ти ја препорачам Lasting Performance исто од МФ. Неа обично ја фалат како одлична за сува кожа. Имам неколку пријателки кои ја користат и навистина одлично покрива. Јас ја имам пробано неколку пати, но ми ја мастеше Т-зоната па ја подарив на мајка ми. Формулата не и е до толку cakey како на овие другиве, но сепак пробај си пред да ја купиш. Како да ја видов намалена на 500 денари на некој флаер од Шатци или Еликсир.
која пудра од алверде би ми ја препорачале за сува кожа . Јас имам комн=бинирана но зиме повеќе ми е сува
Би сакала многу да ги пробам пудрите на Алверде бидејќи се со одлични состојки баш за мојава осетлива кожа, наскоро ќе идам накај Ск па обавезно ќе ја земам. Инаку Lasting performance беше првата пудра на Max Factor што ја пробав - и се разочарав. Како што паметам едвај си најдов нијанса и таа беше розова, како паштета ја користев некое време но започна да ми се исфрла челото со ситни мозолчиња, во составот имало и парабени кои мене кожата не ми ги поднесува па ја баталив. Кога бев да ја купувам Miracle match се мислев помеѓу неа и новата Healthy skin harmony.. Ме интересира дали некој ја пробал, не сакам да се зафркнам по 3 пат ама пак доста примамливо ми изгледа, многу ја споредуваат со Healthy mix Не би му дала повеќе шанси на брендов, дефинитивно плаќаме име а не квалитет..
Да ве предупредам за Serum Foundation на Алверде. На почетокот ми беше ок, но потоа ми се појавија лишаи на сувите места, ептен ми ја пресуши кожата и ме чешаше па ја сменив. Има алкохол на висока позиција, па можеби поради тоа. Ако ја земете, ставајте по мрсен или хидратантен крем пред неа, никако директно на лице без крема. Поздрав
Health skin harmony оксидира доста, а и нема голема покривност. Едноставно не вреди за парите. Би ти препорачала да ги видиш на Менхетн или Боржуа.
Од таа причина мајка ми користи ЦЦ креми. Најзадоволна е од ЦЦ кремот на Bourjois. Нема некоја огромна покривност, но убаво го изедначува тенот и не е мат, затоа што мат финишот на пудрите уште повеќе ги истакнуваат борите (според мене). Често е на попуст во Anabella.
За мајка ми барам и јас зашто буквално сите пудри што ги користам јас (а сите се скоро мат) неа ни одговараат веќе. Мислам дека знам за која збориш ќе и кажам да ја ѕирне на тестерче Фала
Стварно е тешко да си погодам нијанса на пудра. Испаѓа ладен подтон сум имала и сегде се препорачливи пудри што вртат на розеви нијанси, ама мене баш тие таквите ме прават уште побледа и поуморна. Мислам никогаш нема да најдам нијансата што ми треба. Често сум бледа (поради анемичност) имам светол тен, ми треба пудра што малку ќе ми даде боја и свежина на лицето.
И јас истото го мислам, нема потреба со пудрата дополнително да го истакнувам ладниот подтон. Затоа купувам пудри со неутрален или топол подтон, на пример најубаво ми стојат пудрите на Bourjois кои се со жолтеникав подтон бидејќи на некој начин ми го неутрализираат руменилото од природно розеникавиот подтон.
Девојчиња ми треба некоја пудра како за секој ден за на факс, колку да не сум без ништо. Не сакам да го трупам лицето секој ден со тешки пудри, па да ми предложите некоја лесна, како за секој ден, колку да го израмнам тенот? Нека биде поефтина варијанта, не ми се даваат многу пари . И да не е од дм, далеку ми е . Фала
Малена течната пудра е евтина, а добра. Јас ја користам. Ја има во Жито Маркетите. Цената е 148 денари. http://www.malenacosmetics.com.mk/products/foundation/