Имаш евтини пудри на Алверде со добар состав , види погоре девојките имаат пишувано. Таа Алверде серум е многу лесна пудра
Знам, читав се, ама пудрите на Алверде ги има само во дм, ако не се лажам? А мене дм ми е бааѓи далеку .
Да во ДМ само ги има Тогаш види ја цц кремата на Буржуа 123 перфект , лесна е и таа ептен само 100-200 ден поскапа е од пудрите на Алверде
Seventeen time plus како поскапа варијанта и Essence 2 in 1 како поевтина. Втората е погуста, па користи похидратантна крема под не.
Нормална/сува. За таа немаш потреба од подлога бидејќи е баш лесна. Цената е мислам околу 450-500 ден. Нека ме поправи некоја ако знае точно.
Благодарам девојки. Уште ова да прашам и не замарам више . За оваа намена конкретно, би ја одбрале ете на пример на севентин или гарниер бб крема?
И јас ќе предложев бб крема како за секој ден. Ако немаш проблематична кожа, нема потреба да ја оптоваруваш со пудри секој ден, некоја убава бб или цц крема ќе врши работа. Од Гарниер е убава бб кремата, јас за преку ден ја користам од Лидл бб кремата (Cien), исто лесна е и на Deline пудрата која ја има по маркети и аптеки, на Maybelline бб кремата итн.
Ако можеш да нарачаш од Авон Нутраефект ББ кремата е многу убава. Има 2 вида, мат и обична. Јас матов ја користам и воопшто не е агрисивна.
Имам сува кон нормална кожа. Некогаш лицево ми изгледа многу безживотно и дехидрирано, а некогаш ми се масти Т-зоната. Или пак можеби имам комбинирана кожа? Настрана тоа што не знам да одредам каков тип на кожа имам, сакам да си купам пудра која ќе има солидна покривност. Се двоумам помеѓу Bourjois Healthy Mix, Catrice HD и Revlon (таа бубаче што ја користи ). Која според вас би одговарала на моево лице? Да напоменам дека често ми излегуваат црнки и акни. И уште ова. Бидејќи досега немам користено ниту една од овие пудри, каде можам да ги најдам истиве и која цена се?
Како што опиша , понекогаш ти е нормална , понекогаш комбинирана. Вака , очигледно не ти треба тебе мат пудра , зашто уште толку ќе ти го исуши лицето (таму кај што ти се мрси нанесувај к.пудра или пудра во прав) Лесна пудра пробај ја на Алверде серум со пипета , можеш и Хелти микс да ја пробаш ако сакаш, друга опција ти е на Др.Хаушка само што е поскапа од двете пудри погоре..
Ја има, околу 800 денари мислам дека е. Во ДМ ја имам видено. Конкретната нијанса не знам дали ја има во продажба, но пудрата можеш да ја најдеш и во останатите дрогерии.
Знам дека малку замарам, само уште ова ме интересира. Бидејќи се двоумам помеѓу 123 прфект и цц крмата, двете на Боржуа, дали некоја од нив изгледа бледо на слики со блиц?