Извини што влетувам неповиканаод Ревлонот потрошив скоро две,пред некој месец ја земав Боржуа.Ревлонот ми е мн потешка и по покривна, ама далеку од тоа дека не изгледа убаво,не забележав да оксидира.Боржуа мн полесна ја осеќам,50 е нијансата баш иста со мојот тен иако бев сигурна дека ќе е пресветла, воопшто не двои и не забележувам ни оваа да оксидира,освен ако е ептен незабележливо.Двете не се паштети и не се пресушувачки мат,ама како полесна би ја избрала Боржуа
@MagsDestiny ако може и јас да споделам мислење. Прво за Ревлон Колорстеј. Предности: - убаво легнува - не остава траги - не е многу густа - покривна е - не ти е потребна камена пудра - трајна - бавно се троши Во врска со нијансите јас ја имам 240 затоа што имам потемна кожа. Не оксидира ама има некој блед розев подтон ама мене не ми пречи затоа што тоа не се забележува кога ќе нанесеш. Маани: Тешка е, не е за секој ден. Јас ја користам за вечерни излегувања и некои специјални прилики. За Боржуа 123 перфект Предности - покривна - трајна - средна текстура - полесна е - може за секој ден. Во врска со нијансите 54 ја имам и оксидира и таа, но исто така не толку забележително. Маани: - Остава траги - ми се троши на 6 месеци. За разлика од ревлонот кој првиот го имав година дена. Може ти помогнав малку.
Извинете што се избацувам, но @Mishela претпоставувам според напишаново дека ги имаш котистено хелти микс пудрата и хелти микс серум пудрата. Која е уствари разликата помеѓу нив ?
Пудрата има поголема покривност и „потешка“ формула. Серумот не е толку покривен и е полесен за кожата, мислам дека дури и малку потечен е од самата пудра. Исто така серумот има свиленкаст финиш, пудрата мене ми е како полу-мат на одредени делови од лицето.
Essence Stay definitivno za mene najdobra pudra. Pokriva se na liceto, dolgo trae no ne ja preporacuvam za onie koi imat mrsno lice , isto taka lesno se razmackuva i ne mrda od lice Dobra e pudrata i na Aura!
Ако мислиш на Stay all day, потполно се согласувам. Мислам дека е една од најдобрите пудри што сум ги пробала после Healthy mix. Одговара на сува и комбинирана кожа, изгледа многу природно иако има висока покривност, не изгледа cakey. Исто и Camouflage 2 in 1 на Essence е одлична. Навистина овој бренд за смешна цена прави многу добри пудри кои се дури и подобри од оние на по реномираните брендови.
За Алверде пудрите имате право девојки, јас ги имам пробано таа mattifying и cover and stay , и на двете по нешто им фали првата - нијансата е катастрофа , станува розева на лице , другава светнував брзо а беше многу покривна. Досега на Хаушка ми се погоди највеќе од органскиве пудри , покрива убаво , нијансата е ок (можеше мааалку посветла да биде) најважно не оксидира на лице. Трае задоволително до 5-6 часа потоа светнувам. Толку ми трае со к.пудра. Може во иднина да ја пробам на Sante Од традиционалните пудри - врв ми е MAC fix fluid , а Dior forever морам да признаам дека ме разочара , брзо светнувам , а и нијансата ми оксидираше 100% (приметувам дека и во шишето потемне) Кога сме кај Bourjois- Air mat e топ за масна кожа , 123 perfect одлична е и за масна и комбинирана кожа.
Дали од bourjois 123 ги имаш користено и пудрата и цц кремот? Ептен се мислам која да ја земам. Пудрата колку што сфатив имала така мат брашнест финиш (којшто не ми се допаѓа, се преситив од мат пудри) додека цц кремот по dewy финиш. Имам комбинирана кожа и затоа сум во дилема.
@sofija014 пудрава 123 перфект е полу мат , додека таа цц кремата е dewy бар така и јас имам прочитано. А ја немам пробано цц кремата , пудрата 3 пати ја имам купувано
Јас се изначитав рецензии и видеа на youtube и повеќето ја декларираа како мат пудра. Каква е ако не е мат (бидејќи скоро секоја пудра за комбимирана кожа ја прават мат со некој прашковиден брашнест финиш) ?
На моето лице многу мат изгледа. Според мене Revlon Colorstaу е најдобра течна пудра од дрогериски ранг.
Ти одговориле. Ама еве сликав да видиш разлика меѓу полу мат и мат пудра. Првата е air mat каде е погуста и матирачки ефект дава нијансата е 04 и мене ми трае 4-5 часа што не е идеална за во лето А втората е перфект 123 каде е потечна и не дава скроз мат изглед и трае цел ден. Нијанса 54.
Јас дојдов да си го кажам моето искуство во врска со пудриве, можеби ќе му биде корисно на некој со многу сува и чувствителна кожа како мојата. Од летото па до сега користев ЦЦ крема на Биотен, што ми беше во ред за лицето, но сакав да си купам пудра. Читав за пудрите на Алверде и многу сакав да ги пробам. Ги пробав Foundation and Concealer, Mineral makeup, Hydro, и сите ми ги истакнуваа сувите делови на лицето, со тоа што првата дури и ми ја пресуши кожата. Пробував и тестер од една на Essence, спомната погоре, ист случај. Можеби Серум од Алверде ќе ми беше во ред но не ми беше доволно покривна. Се надоврзувам на разговорот од погоре, толку многу сакав да користам пудра на Алверде, но за жал ни една не ми одговараше. На крај си ја купив Healty mix од Bourjois, и се надевам дека нема да имам проблем и дека долго ќе си се дружиме.
Девојки, дали некоја од пудриве MaxFactor Facefinity 3 во 1 или Bourjois Air Matte е повеќе покривна од Bourjois 123? Ми треба поголема покривност затоа што имам проширени пори и флеки од акни а ја имам користено само 123 и затоа би сакала да слушнам споредба со неа во врска со покривноста.
Од тоа што се сеќавам Фејсфинити и Боржуа се тука некаде.Аир Мат еднаш ја купив ама не бев задоволна,дали нијансата ми беше утната или текстурата не ми се допаѓаше не се сеќавам.Ако ти треба покривност можеш Ревлон да земеш.
cloud која било пудра да ја земиш од MaxFactor нема да погрешиш-кај мене се покриваат и трае долго на лицето
Мене МФ не ми се ништо посебно,не дека се лоши ама не ме ни воодушевиле,веројатно зависи од кожата.Прво би ги избрала Ревлон и Боржуа.
И јас мислам дека Фејсфинити е најпокривна од сите набројани погоре во постот на @cloud, но мене формулата на оваа пудра ми беше ужасна. Покривноста е беспрекорна.