Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Јас најпрвин користев Young Derm,задоволна бев,ама сега си користам Impala и баш сум пре задоволна,пудрата е преуба :)

2. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

А јас знам дека има само два вида од пудрава. Едната е мат-за таа што збориме а другата за нормална кожа мислам дека беше :D
    Иначе кога ставав тестер во Скопје немав крем и пудрата ептен покриваше, а овде кога ставав тестер повторно без крем не ми покриваше. Незнам што е работата :D Глобално сум задоволна од пудрата.

3. Alisia

Alisia Истакнат член

Подолго време користам пудра Импала, најмногу поради пристапната цена а не поради квалитетот, најголема маана е што се собира брзо во порите, лицето за 2 саати почнува да свети, а летно време е уште полошо. Користела ли некоја од вас Голден Роуз или некоја од пудрите до 200 денари што се па да каже колку е задоволна?

4. butterfly.93

Импала пудрата содржи премногу колаген, и предизвикува предвремено стареење. Повеќе е намената за жени над 35 години.

5. Iceberg

Iceberg Истакнат член

На времето -т.е. во средно си користев само јанг дерм 8) чинеше само 50 денари,сега незнам колку е.Потоа почнав со орифлејм -темно плави беа пудрите-повеќе ги нема ,но беа преубави...потоа дооолг период следуваше севентин,па менхетен-црната ,а сега ја имам арт деко и сум презадоволна-мн убаво покрива-секако за невечер оти за дневно ми е малку потешка.за дневно ја користам[​IMG]слабо покривна е ,или [​IMG]

И од двете имам по малку,па се гребам :P За навелер ставам и пудра во прав-најзадоволна сум од орифлеј,еднаш купив аура и се зезнав-катастрофа е ,па ми стои цела дома

6. highheelslove

highheelslove Истакнат член

Импала, супер ми е пудрата :)

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Да ве прашам читам дека многу ја користите оваа пудра Young Derm па може да ми каже некој колку е покривна?

8. karak

karak Популарен член

јас сум задоволна и ја користам како дневна пудра покрива доволно, па и не ти е скапа купи си ја и пробај ја ;)

A-j-a likes this.
  9. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Девојки дали е имате пробано пудрава и дали покрива ???
    [​IMG] :)

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Девојки да прашам, каде можам да ја најдам Max Factor - Second Skin и која цена е?

11. butterfly.93

Young Derm e oколу 80 денари. Се наоѓа во аптеките на Алкалоид и не е покривна ич. Ако погодиш некое пакување можеш да се шеташ со малку црвенкаста боја на лицето :D

A-j-a and DAngel like this.
  12. Sephora

Sephora Популарен член

Лесна, дневна пудра е, за млада кожа. Мене лично ми годи. :)

Батерфлај те молам информирај се пред да пишеш нешто. Кои ти се тие аптеки на Алкалоид ти се молам?
    Не, не е покривна многу, лесна пудра е. Наменета за млада кожа, а се знае ние младите не треба многу шминка да користиме. Црвенкаста пудра? Како бе на мене тоа не ми се случило никогаш?
    Или се водите по тоа, а чуете странска филма и зелени да сте, така треба. А ако е македонска ондак се е лошо. Види ја цената па коментирај.

A-j-a likes this.
  13. karina8

karina8 Популарен член

Young Derm мене ми е како паштета, а и слаб избор на нијанси има. Ма братучетка ми порано ја имаше и 5ка и 6ка на црвено маваат ептен неприродно, мене не ми се допаѓа :?:

A-j-a likes this.
  14. velesanka

velesanka Популарен член

мене 5ката совршено ми одговара на мојот бел тен :)

15. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Јас како што разбрав девојчето мисли се наоѓа во аптеките а дека е од алкалоид а не аптеки на алкалоид,а дека пудрава е толку добра јас и не се слагам баш а и многу негативни критики имам слушнато а и видено со мои очи од така нареченава пудра.За црвенкаста се може да се случи може се погодило некоја лоша пратка на пудри што не било нешто како што треба и за крај за странскиве пудри мислам никој не би ставил скапа пудра зашто е некоја фирма па макар и да му штети,ама верувај ми девојчена пр. Клиник е фирма и кошта 2800 ама затоа во лицето ќе бидеш како порцелан(а притоа нема ни да се познава дека имаш пудра ставено) нема да имаш бубулички и сл работи и никако неможеш да споредиш со алкалоид или јанг дерм (клиник беше само пример секако)

butterfly.93 likes this.
  16. butterfly.93

Kаде има производи на Алкалоид*
    Иначе пудрата е баш за млада кожа, за тинејџери ја користев во прва година и ми се погоди едно пакување пудрата беше црвенкаста, баш како паштета. Мојата ај не се познаваше толку но една другарка беше ептен црвена во лицето. Другите пакувања, пудрата ми беше добра, одговараше на мојот тен но не покрива апсолутно НИШТО!
    А и со оглед на цената тоа се очекува. Не дека плукам по македонското. Кога не ја бива, неможам да кажам добра е само затоа што е Македонска.

17. Sephora

Sephora Популарен член

Јас имам нечисто лице и големи подочници па ги покривам одлично со таа пудра.
    Следен пат кога ќе зимаш пудра провери го и рокот на траење, Рубин кармин продаваат со поминат рок.
    Пудрата не може да е лоша затоа што жената чија формула се користи во ново време е прогласена за најголем експерт по козметологија во Македонија, и еден од врвните на Балканот.

18. ana-banana

ana-banana Популарен член

Здраво девојки-женички јас сакам да ве прашам за еден совет? Значи не користам стално пудра ама и кога користам тие неколку 2-3 што ги имам купено (си ги имам бирано сама) никако не ми се погодени една ми е темна една ми е пресветла и морам да ги мешам за бојата а не се од иста фирма. Сакам пудра која ќе ми одговара токму на мојот тен. Каде можам да отидам да си купам каде што од продавачките ќе ми предложат боја или ќе ми пробаат на лице место, или каде да се обратам можеби на козметичар :?: :?: поима немам. И да немој да ми се смеете ама стварно поима немам а сега ме чекаат многу свадби на другари,другарки братучеди па морам да се средам :tmi: :tmi: иако имам супер чисто лице и не употребувам пудра секојденвно :$

19. karak

karak Популарен член

па ке си отидеш во тие парфимерии каде што имаат тестери мислам јуник имаше, секаде каде што има пудри на диор треба да имаат тестери... значи пред се во поголемите парфимерии

ana-banana likes this.
  20. butterfly.93

Хах, Јанг Дерм го покрива одлично нечистото лице? Не верувам. За подочници не велам не, ама за друго.. па и не покрива баш. Пудрата беше океј, не и беше поминат рокот и маваше на црвенкасто. Еве моментално имам дома едно пакување и таа е океј бела е.
    Иначе од помал град сум, и ја зедов од помала аптека. :)