Ја немам зимано веќе една година , ама додека ја користев ( барем на мене ) ниту една брунка не ми искачаше.. Медиум покривност да кажам е , ама навистина е преубава! Вчера ја мислев , сакам пак да си ја земам .. Бев некоја боја honey
За моево лице е топ. Добро покрива и е пред се посоодветна за лице со акни од било која друга. Јас ја имам новата дермабленд 3д и супер ми е. Лесно се нанесува и не остава траги на гардероба и мене лично ми трае и цел ден.
Ja imate koristeno? Gledam mnogu ja falat pa Dali vredi za parite. Sakam nekoja kvalitetna pudra da zemam I onaka ne se sminkam sekoj den za preku den si imam druga no mi treba nekoja pokvalitetna za nekoj posebni priliki.
Мене не ми беше ништо посебно, формулата ужасна. Единствено добро е високата покривност. Испадна преценета за мој вкус и многу се разочарав. Пребарај горе на лупата, веќе многу имаме пишувано за пудрата. Напиши го името на пудрата само и ќе ти ги покаже сите мислења.
Ја имам купувано 5 пати по ред , мене ми се допаѓаше многу , само дали ми се презасити кожата последен пат кога ја земав лицето многу ми светеше од неа. Најдобро е да си пробаш на тестер зашто не се малку пари , и се си зависи од лицето , сите сме различни. Друга опција на квалитетна пудра - MAC Fix fluid таа е околу 2200 ден
Девојки препорачајте некоја течна пудра, делумно да покрива, не ми треба целосно покривање и да е полесна како за секојдневна употреба? Фала многу
Ох, леле знаев дека нешто заборавив да напишам За комбинирана кожа. Најчесто Т-зоната ми е мрсна, одма светнува. Друго се е во нормала.
@koritsaki по твоја препорака ја користев на estee lauder и бев презадоволна. По три искористени шишенца сменив на lancome ама не сум баш задоволна. Прочитав низ постовите дека и MAC ти е ок, јас не сум ја користела. Според тебе помеѓу estee lauder и МАC која би ја избрала?
@Alondra и јас од Ланком не сум задоволна. Ја користев таа teint idole 24 h ама не ми се допадна , на лицето колку малку и да нанесував ми стоеше како маска , а и не беше нешто многу трајна. Јас би ти рекла Mac fix fluid доколку сакаш малку да смениш. И мене таа на Есте ми беше ок но како лицето после да ми се презасити од пудрава , а и ми се здосади убава покривна и трајна е исто оваа на Mac @IronLady Bourjois 123 perfect ја имаш пробано? топ е за комбинирана до масна кожа, од drugstore пудрите на Буржуа ми се на прво место. Би ти рекла и Air mat да ја пробаш ама незнам може тешка да ти биде..
Mac Studio Fix Fluid е поевтина и е многу слична со Estee Lauder Double Wear. Estee Lauder и мене ми беше предобра ама сега ја заменив со Mac и поради цената а и слични се во финиш само што Double Wear ми е малку подолготрајна.
@Mishela Сакам да те замолам за совет околу Revlon пудрата. Јас ја користам многу години, имам проблематично лице со акни, задоволна сум од покривноста, иако откако ја сменија амбалажата мислам дека е многу потечна и помалку покривна од порано. Но и покрај тоа, мислам дека е најдобра пудра. Дали има огромна разлика помеѓу 220 и 240 нијансата? Јас ја користев 180 ама ми беше премногу светла и сега ја користам 220. Ама се размислувам дали да ја пробам 240, само ми е страв да не е многу потемна од 220 па да се зезнам. Исто така, дали има голема разлика помеѓу таа за Normal/Dry Skin и Combination/Oily Skin? Јас ја користам таа за Combination/Oily Skin ама се мислам дали да ја пробам таа за Normal/Dry Skin зашто некако чувствувам дека периодов ми е посуво лицево. Не знам дали ми е посуво од пудрава или е од кремата што сега почнав да ја користам: Gamarde Sebo-Control? Фала однапред за одговорите!
За нијансите не знам зашто јас користам многу посветла па не би знаела да ти кажам. А за разликата помеѓу двата типа Ревлон веќе спомнав претходно - во формулата и покривноста ми се речиси исти, финишот е малку поразличен и таа за сува кожа изгледа малку похранлива од другата. Не е до пудрата, кремата ти го прави лицето суво зашто оваа на Гамарде е со многу изразен мат ефект. И мене ми се случуваше истото со неа па ја заменив со серум од Балеа. Оваа крема од Гамарде ја користам само во лето.
Дали ќе може да ми препорачате пудра со добра покривност? Е сега на образите ми е сува кожата, а на т зоната е нормална.. А и да не е мн скапа до кај 600-700 ден.