Јас не испаѓам бела на слики, никогаш не сум имала ваков проблем со неа. Користам блиц, се имам фотографирано со секаков апарат и никогаш не сум имала лице бело како дух. Не ќе да е до СПФ проблемот, мене не ме прави бела ниту кога нанесувам само од пудрата и се сликам со блиц, така да - не знам како да советувам околу ова.
Се слагам fix fluid воопшто нема да ти одговара. prolong wear чинам 2,2200 беше.Види ја и studio sculpt. Девојките се мн услужливи види си таму ќе ти помогнат @CameliaMiller
За MAC пудрите... најдов корисен напис од Cosmopolitan каде има краток осврт на сите. И јас размислувам да купам некоја. Спојлер: Линк https://www.google.com/amp/s/www.co...keup/amp47250/mac-foundation-coverage-tested/ Бонус информации: моментално се на попуст 10% и даваат тестери.
Помагајте жени! На Хелти микс ми е супер покривноста и нијансата, но многу ми ја мрси Т-зоната, и покрај тоа што ја матирам. Претходно не ми беше толку мрсна, дури имав и периоди кога ми беше нормална, ова ми се случува од кога почнав да ја користам пудрава. Препорачајте ми пудра за комбинирана кожа (нормални образи, мрсна Т-зона), солидно покривна и без СПФ, со полу мат до мат финиш (сатенски мат, не фасада), но да има избор на светли нијанси. Од ХМ ја користам 51, и не можам да најдам добра пудра со потполно истата нијанса. Ја пробав 123 од тестер, 51 е далеку потемна од 51 на ХМ. Ја пробав и Колорстеј, но СПФ-то ми прави проблем за сликање. Чаре? Едит: Заборавив да напоменам, да не е Алверде.
Devojki,zdravo!Nova sum na forumov,a znam deka dosta si pomagate so soveti i iskustva...Moeto prasanje mislam deka e za vo ovaa tema...cel zivot imam maka so masna kozha,taka da koristev matt pudri i.t.n.no zatoa sto moeto lice e so flekicki i podkozni bubulici,komedoni ili kako i da se vikaat,a ne sum bas mladicka otidov na dermatolog!Momentalnata terapija mi e Aknefug,Klindamicin,Sona i edna krema meshavina od tri sostojki koja mi ja napravija vo Viola,seto toa predizvika crvenilo,perutanje na kozhata,sto e normalno,no jas ne znam kako da tretiram suva kozha! E sega konkretno me interesira za pudra,doktorot mi rece da baram nekomedogena pudra,pretpostavuvam toa se prirodnite proizvodi,pa ako znaete da mi predlozhite nekoja (ili ako ima takva sto nema da me isfrla dopolnitelno po parfimeriive) Vi se izvinuvam za dolgiov post i Vi blagodaram
Би ти препорачала да ги видиш пудрите на Алверде, тие се со ,,поприроден'' состав. Ги има во Дм и цените им се доста пристапни.
Девојки, препорака за пудра за баш сува кожа ? Користев до сега bourjois healthy mix ама мислам ми се презасити кожата.
Bash chitav za niv,no deka se so niski ceni nekako ne mi se veruvashe. Bi ja razgledala taa opcija,fala! Obicno organskata kozmetika e so povisoki ceni...
Ја користел ли некој оваа пудра од орифлејм и која нијанса би ми одговарала нидејќи имам светол тен. На промоција е 229 ден
Ја пробав на Инглот HD и на моето лице изгледаше ужасно фала богу што прво зедов тестер... Сите пори ми се гледаа, ми се насобра во сувите делови и изгледав како да сум со флеки. Коректорот о камената пудра направија да изгледам ок ама долготрајноста многу ме разочара после 5 часа почна да ми се брише од лицето. Мене не ми одговара а на интернет има позитивни рецензии.