Zdravo devojki , kakva pudra bi mi preporacale ?? Mojata kozha e sklona kon akni , na predelot na celoto imam nekoi sitni i pred dobivanje po nekoja na liceto i masna T-zona ...
Епа за комбинирана со сува барај. Лореал веројатно. Пиши на пребарувачот горе има многу пишувано во темава.
Momentalno ovie dve pudri gi imam no ne sum zadovolna od maybelline voopshto... a ovaa halthy mix ima eden den shto ja koristam i seushte nemozam da kazham nishto .. No ke probam nekoja i od tie vie shto mi predlozivte vi blagodaram
Ti blagodaram , no neznam kakva kamena pudra da koristam zatoa shto koga koristev mi se pravea lushpi kako da mi se lupi kozhata
Јас ја користам Stay matte на Rimmel. Ја нанесувам со голема округла четка. Истроши си ја healthy mix-от, ама да знаеш за нареден пат дека 123 perfect исто така на Bourjois е за масна кожа. Лично сум презадоволна од пудрите на Bourjois.
Девојката не спомна точно дали има екстремно масна кожа, затоа и сакам да се надоврзам, околу wet n wild photofocus пудрата. Не би ја препорачала освен ако имаш баш масна кожа, бидејќи јас се излажав, ја земав за после две користења да и ја подарам на другарка. Имам комбинирана кожа, и пудрата ужасно ми стоеше, финишот беше брашнест и деловите каде кожата ми е сува ми беа лишај до лишај. @Turna твое е да си одлучиш, јас вакво искуство имав со оваа пудра.
Tocno. No i jas samata nemozam da svatam kakva kozha imam ... zatoa shto vo leto za brzo vreme svetnuvam niz celo lice,a sega samo t-zonata
Хелти Микс и Мејбилајн од сликата не. Не се за тој тип на кожа. Но пудрите кои ти ги предложила погоре @Elence93 мислам дека се во ред. Катрис ХД и Фотофокус на W&W одговараат на твојот тип на кожа. Јас исто би ја додала и Ревлон Колорстеј за комбинирана до масна кожа. Јас ја користам долго време и одлична ми е.
Koja brojka bi mi odgovarala od revlon pudrataa ? Inace taa helti mins mi odgovara 52-ka a so revlonot go nemam koristeno i neznam bash koja tocno??
И јас ја користев 52 од Хелти Микс (пред повеќе од 5 години), ама од Ревлон ми одговара 150 buff. Мој совет е да ги пробаш нијансите 150 и 180 па да видиш која ти одговара повеќе. Инаку пробај ја во некоја парфимерија, но земи си ја од Зегин зашто многу поевтино испаѓа цената. Зегин немаат тестери за да пробаш, затоа ти го спомнувам ова.
Нема врска. Јас имам нормална кожа и мразам мат пудри, па photo focus ми одговара. Не е full mat, повеќе е semi-mat Од лице до лице има огромна разлика. Додека не проба нема да знае
Јас нигде не реков немој да си се осмелила да ја земеш пудрава иначе тешко тебе , туку си го кажав моето лошо искуство со пудрата. Нејзино е дали ќе ја земе или не, по описот погоре сфатив дека има иста кожа како мојата, затоа и се нафатив да и го кажам тоа.
Ако де, и јас само да кажам дека имав сосема спроривно искуство со пудрата. Ама веројатно си во право, на сосема суди делови доста грдо би изгледала