da kako shto kazav mrsna t-zona no od nekoi pudri celoto mi se peruta i nekogash mi e so sitni mozolcinja a nekogash znae i da mi izleze po edna,dve pred dobivanje na lice i to e to
Гледам ја препорачувате Air Matt... искрено, колку што е убава 123, толку оваа првава е ужасна. Барем на моево лице полошо нешто немам ставено. Како гипс, не можев да зборувам.
Цените без попуст се движат околу 700 до 820 ден зависи од пудрата , но често ставаат попусти поготово во Анабела парфимеријата
600 и нешто се Хелти Микс и 123 Перфект. Сити Радијанс и Аир Мат и требалк да се тука некаде, можеби малку поевтини.
Девојки имам комбинирана кожа/некогаш сува.Користев многу пудри и некој ќе ми биде океј ама не прекривна,некоја нијансата не погодена и сл. Менхетен ми се виде најпрекривна од сите кога ја ставам на бекутан вака не ми е лоша ама нијансата 80sand мене ми е темна а уствари таа како што видов во дм е најсветлата. Дали стварно 80 е најсветлата или можеби немало во дм моментално и да ако имате предлог за покривна пудра би ми било од помош.Инаку од катрис ја користев исто 10ка таа ми одговараше нијанса.
Да не те чуди што ти се менува типот на кожата и нијансата, сосема нормално е. Јас во лето имам масна/нормална кожа, а во зима знае и нормална/сува да стане. Користам различни пудри во лето и зима, во лето Саtrice HD Liquid Camouflage 030 а во зима Healthy Mix 52.
Мејбилин пудра немам пробано досега , на Аура лани ја земав - таа Cover me ама нем и се допадна , многу е густа , тешка и плус најсветлата нијанса оксидираше во тубата. Не ми се допадна. Јас би ти препорачала на Буржуа 123 перфект да ја пробаш или аир мат
Ако сакаш да пробаш пудра од Мејбилајн за твојот тип на кожа, тогаш види ја Fit me matt + poreless. Добра е за масна кожа. Има многу течна формула, но не е лоша со покривноста. Добро се бленда и надоградува, па ќе си додадеш пудра на местата каде ти треба повеќе покривање. Мене еден слој пудра и малку коректор ми беше супер.
Да , убава ми беше мене по покривна од таа 123 перфект. Пробај ги и двете се за мрсна кожа , има тестери а цената е околу 550-600 денари
Девојки може мислење за Max factor lasting performance? Колку е покривна, за каква кожа најмногу одговара?
Јас ја користев, мислам дека за комбинирана кожа беше. Искрено се изненадив од таа пудра мислев дека е попрекривна, имав ситни мозолчиња и не ми ги пкриваше ама ако немаш проблематично лице можеш да ја пробаш сепак секој има различна кожа.