па јанг дермот има бројчиња од посветло кон потемно. Нема врска секој треба да си избере спрема кожата ете на некој му одговара на некој не се е индивидуално но човек ако не проба нема да знае
Да ве прашам за SEVENTEEN пудрата, како идат нијансите. За светол тен која би одговарала, еве отприлика тука негде сме со тенот со девојкава. Ми препорачаа 4ка Спојлер
Немој да се излажеш да земеш било која пудра од оваа фирма, јас еднаш земав и никад више, чиста водичка е.
карина јас ја имав 4 од севентин и да имам прилично светол тен и воопшто не ми се разликуваше кога ја имав ставено нивните нијанси се природни дури се мислев и за 5 ама мислам дека таа ке ти одговара што ти ја препорачале и испробај ја па ке видиш каква ке ти биде.
Јас имам сличен тен , дури и малку посветол од девојкава, а си користам 5ка од Севентин. Сакам нијанса до две да ми е потемна пудрата од тенот, но оваа се прилагодува одлично, Dark beige, ниту воопшто двои од вратот. Одлична е за тие пари, убаво покривна, плус 35 мл, за некои 400 ден, тамам си е пудрата. За преку ден е супер. Можеш и 4ка и 5ка, нема да згрешиш меѓу тие две. 6ка е веќе темна.
јас девојки мислам дека ја најдов совршената пудра,всушност 3 .. едната е МОДА- тврда пудра како руж се нанесува втората е seventeen spf 15-стварно совршена и многу трае,не се троши многу третата тешко да ја најдете но е прекрасна .. од бугарија ми е , марката е vollare cosmetics исто како овде oriflame,avon.. се вика foundation perfect touch 12h и е 26 број ..
девојки а дали некогаш имате користено некоја пудра за подлога дали да искомбинирам севентин или авон-како подлога,а одозгора менехтен црната или деборах колор копи?
За преку ден, како лесна пудра ми ја препорачаа оваа http://www.bourjois.co.uk/var/storage/i ... effect.jpg и мн сум задоволна, ги прикрива недостатоците. Покрај неа го користам и камувлажот од Artdeco - одличен е!
Ја користев оваа на Мис Спорти,и можам да кажам дека е убава,не е многу покривна,ама доволно за изедначување на тенот,а и плус лесна пудра е. Оваа од Авон,која е катастрофа,поужасна пудра нема да се најде. И оние од Јанг Дерм чат пат,бидејќи се лесни,не и штетат на кожата толку.
јас ставав од севентин како подлога бидејки е полесна пудра а одозгора од дебора колор копи понекогаш само ставам само коректор од есенце зависи во кое време ми треба дали за дента или вечерта е сега одкако ми се потроши севентин ставам од мејбилајн минералната пудра во шишенце е и некако подобро ми изгледа лицето со неа и нормално од дебората врз неа ама релативно малку а ако имаш мрсна кожа не користи севентин таа е за сува.
http://www.lloydspharmacy.com/wcsstore/ ... 9175_l.jpg http://images.gittigidiyor.com/3174/MAX ... 4923_0.jpg Ги користам моментално пудрата на Макс Фактор...Течната и камената. Супер ми се
Одеа заедно, имаше акција тогаш 700 денари. Онака ми кажаа дека камената пудра е 400 денари, а другото е 500 мислам
А дали ја имате користено Catherine Arley течната пудра?и дали сте задоволни? 120ден е се мислам дали да си ја купам
Јас ја користам веќе 3,4 години сакав да ја сменам и пробував многу другуи пудри и поскари 5 пати од нејзе ама кожата едноставно не ми сака друга пудра. Јас ја користам нијансата 202 совршено одговара на мојот тен, не се познава многу а покрива, и не свети кожата од нејзе после, а имам мрсна кожа. Се надевам помогнав
јас ја имам користено, ама не ми се допаѓа. Мислам, мене не ми одговара таа пудра, ама сите имаме различна кожа-така да тебе може добра ке ти е
И мене ме интересираше оваа пудра, меѓутоа еве веќе недела-две како ја користам Дебора и презадоволна сум, од малку се добива многу и топло ви ја препорачувам Спојлер ми трае дури цел ден и не свети лицето, а погодна е за сите типови на кожа
Taa e најнеубавата пудра која јас досега ја имам користено, не само што не покрива туку го прави лицето да изгледа премногу вештачки. Најдобрата пудра која јас ја имам користено до сега и која ми покажала најдобри резултати е Deline.
Ја меркам пудрава во космо, и сакам да си ја купам. Ама, бидејќи е околу 600 денари, да си прашам прво каква е. Или да си ја земам оваа... ...
Јас ја користам вторава и можам да ти кажам дека е супер, само зависи каква кожа имаш и дали ти треба многу покривна или друго нешто ...