Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.114
    Ревлон Колорстеј.
    Јас ја имам на Боржуа и многу е добра, лесна пудра е.
    Е на макс фактор немам користено нека каже некој друг.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610
    Bourjois 123 perfect

3. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Здраво, дали некоја ја има користено Сlinique superbalanced silk? Гледам на попуст е во Космо, имам комбинирана кожа но склона кон реакции од шминка (ми се појавува црвенило веднаш и лупење, солзење на очите од пудри кои не се на природна база туку имаат секакви хемикалии внатре). Ми здосади алверде па се мислам дали да ја земам оваа, дека природна, ми треба само за изедначување на тенот - колку да не одам без шминка. Може и некоја друга природна да ми препорачате. Фала

4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126

На Clinique Beyonde Perfecting ти ја препорачувам мене многу ми се допаѓа. Добра покривност има, трајност и добра е за чувствителна кожа. :)

На poker_face, CurlyBlossomGirl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.045
    Допаѓања:
    5.498
    Предлог покривна пудра со мат или полумат финиш, без спф? Имам комбинирана кожа и најмногу ми одговараа катрис камуфлаж и познатата на wet n wild, али сега некако ми го прават лицето како уморно. До 600 ден. нека биде.

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610

Јас ја имам користено но да знаеш не е на природна база :) нема некоја голема покривност , а за комбинирана кожа е таман.
    Ако сакаш природни пудри освен на Алверде имаш на Др.Хаушка, Санте , Гамард...

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.738
    Допаѓања:
    17.700
    Дали пудрата одговара на кожа мрсна во т-зоната и дали е покривна?

Ако да, каде ја има и цена или препорачајте ми некоја друга до 500 денари.
    Screenshot_20180410-191624.png

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    ДА и ДА :)

400 и нешто е и ја има во ДM и Еликсир.

Последна измена: 10 април 2018
    На ludamaja10, Elence93, CurlyBlossomGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ја има некој користено оваа пудра на Lancome? Покривна ли е ? Ја има некаде во Ск и колку пари е, ако знае некој.

Прикачени фајлови:

10. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Има ли пудра од Алверде за сува кожа ?

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.837
    Па скоро сите нивни пудри се соодветни за сува кожа.
    Тие кои не се (1-2 пудри), имаат ознака "мат" во називот.

Формулата е кремаста како путер кај сите пудри и хидратантни се, која и да ја земеш нема да погрешиш.

На Pandora- и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.045
    Допаѓања:
    5.498
    Дали во Еликсир Catrice HD е се уште со коректор? Ако да, 30 со кој коректор е?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.366
    Обавезно пробај тестер пред да купиш. Јас имам сува кожа и ни една пудра од Алверде не ми одговараше, сите ми ја пресушуваа кожата. :(

На Pandora- му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Здраво девојки. Јас имам чувствителна кожа, сува, имам црвенило на т зоната и мрсна. Ја користев пудрата на римел стеј мат по препорака на една од членките и ми се допаѓаше, но ја нема нијансата што ми одговара веќе. Ги разгледував пудрите на Алведре во Дм, имаше пудра и коректор 2 во 1.. Дали има некоја користено? Која пудра би ми ја препорачале? Како сте задоволни од Алведре?

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610
    Таа пудра на Алверде 2во1 е баш за сува кожа.. некои членки ја имаа користено на форумов , јас би ти препорачала оваа да ја ѕирнеш , но обавезно челото да го сетираш со камена или пудра во прав бидејќи сигурно ќе светнеш. Јас имам масна кожа , понекогаш е комбинирана , но најчесто мрсна , и скоро сите пудри ги имам пробано на Алверде и можам да кажам дека се повеќе за тие што имаат нормална - сува кожа. Оваа на сликата ја немам пробано , дај и шанта и онака не се скапи пудрите

16. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    7.913
    Јас во зима имам сува кожа, а овој период и во лето комбинирана и многу чуствителна. Ги пробав сите пудри на Алверде, сакајќи да си најдам пудра со добар состав and guess what? Од ниту една не сум задоволна. Дадов 1000 денари, а за тие пари ќе си ја земев мојата омилена - Ревлон.
    Нијансите се чудни, пудрите се многу „лепливи“ и иако имам сува кожа, после 2 часа лицето ми свети како лампион, а го сетирам и со камена. Настрана од тоа, многу се тешки за нанесување. Пробав со четка, пробав со бјути блендер, со прсти и не ми се допаѓа никако. Немам секогаш време да тапкам по 1 час на лицето се дури пудрата „легне“ како што треба.
    Освен светнувањето, после 2 часа лицето ми изгледа како со паштета да сум се мачкала и во обид да се поправам, пудрата се брише. Им дадов по неколку шанси и не, не и НЕ. Кога не бива - не бива.
    Не можам да шетам како паштета во лицето само затоа што пудрата била со добар состав.

На dayla, Zivyle, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Збор два за пудрава? ми ја исфалија ептен. IMG_6925.JPG

18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Девојки многу од вас ја баравте рецензијата на Wet N Wild течната пудра па затоа рецензијата ќе ја постирам овде па модераторите нека ја преместат или избришат после некое време.

http://rosee96.blogspot.se/2018/04/wetnwild.html?m=1

На lipstickmadness, Vegegirl, Luminary и 3 други им се допаѓа ова.
  19. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    233
    Здраво девојки
    Би сакала да ве замолам за мала помош околу изборот на пудра. Пред некое време користев пудра за лице Revlon/combination/oily broj 150 бидејќи имав масна кожа со многу акни. Но, после некое време земање таблети за проблематична кожа, лицето ми се исчисти од акните, но ми останаа мали лузнички од акните, но и кожата веќе не ми е масна со што и оваа пудра за масна кожа не ми одговара. Би сакала да ми препорачата некоја пудра соодветна за мојата кожа зашто ми требаше долго време да си го доведам лицето во ред.
    Ви благодарам:)

20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ја користам моментално течната пудра на Боржуа . Се осекам презаситено од неа и како да бе ми е баш покривна. Сега сакам нова да си купам некоја до кај 500 600 ден. Се мислам за Catrice Max Factor ili Loreal. Од која сте најзадоволни? Или да ми препорачате некоја друга за сува кожа. Позз