Jaс ја имам користено и ми е една од омилените пудри. Јас имам чисто лице и може поради тоа така убаво ми легнува,како да немам ништо, а сепак, без некое црвенило и со изедначен тен. Мислам дека не е многу покривна, многу лесна пудра е, а јас такви обожавам Инаку има мат ефект. Мислам дека мојата беше од Еликсир, не сум сигурна бидејќи ми беше поклон од мајка ми, а за цена мислам дека од 2000ден нагоре (но потребно е многу мала количина за да ја размачкаш)
Zdravo sto mislite za ingrid pudrata ili kazete pak nekoja ubava pudra so niski ceni (osven malena impala)
Би сакала предлог за пудра со полесна, потечна структура за комбинирана кожа, до кај 600 ден. Ја користам ревлон колорстеј и е супер, но за преку ден ми е некако тешка за лицето.
Мислам дека ќе ти се допадне Maybelline Fit me - Matte + poreless. Баш таква каква што опиша дека сакаш. Околу 540 денари е, често е на попуст, тогаш дури и поевтина е.
Имам нормална кожа и оваа пудра пријатно ме изненади. Одамна ја меркав, само што забележав дека ја донеле во Еликсир, веднаш ја купив. Баш е така полесна и потечна но сепак солидно си прекрива. Супер е за секојдневна употреба. Практнично е паковањето а и ефтина е, 380 ден. отприлика. Пробај тестер и види како ќе ти стои.
Да те прашам само дали се работи за истата пудра помеѓу овие две Спојлер: Спојлер И дали има спф пудрата ?
Може ли да ми кажете искуство со Nude Illusion од Catrice? ја гледав на нет, читав и рецензии, но сепак сакам и од вас да прочитам мислење. И дали сеуште ја има кај нас или е повлечена? Фала однапред
Јас имав две и ужасни ми беа. Нерамномерно се нанесуваат, а ако ставев уште малку изгледаше како флеки. Како поевтини би ти ги препорачала на Тренд ит ап, Есенс, мат пудрата на Голден роуз... поскапи се од овие што ги спомна, 300-400 ден. се, но далеку подобри.
Катрис ХД, ја препорачувам по не-знам-кој-пат. Мене ревлон колорстеј ми е премногу леплива, за разлика од катрис која е многу пријатна на лице, дава некој прашкаст ефект. Е сега колку е лесна, тоа е индивидуално, генерално би кажала дека не ми "тежи" кога ја имам на лице. Инаку катрис на прв поглед е многу течна а изненадувачки покривна. Јас имам комбинирана кожа, мора да нагласам дека имам мрсна кожа, мислам дека катрис нема да одговара на сува кожа.
Jac сум презадоволна од оваа Верувај, не штедам пари на пудри и римели. Оваа случајно ја пробав ама ме воодушеви, подобра е од многу поскапи пудри. Околу 120-140 денари е.
Јас ја купив во С Маркет во Ченто, на штанд од Импала/Бруклин, така да веројатно ја има секаде кај што ги продаваат овие шминки.
Ingrid Ima poveke pudri vo asortimanot na prodazba zavisi za koja prasuvash Jas ja imam koristeno Matt pudrata I mozam da kazam deka sum prilicno zadovolna imam kombinirana koza I top mi legnuvashe na liceto I'ma sredna pokrivnost ama tesko se nadograduva, mene taman mi bese pokrivnosta. Ne mi oksidirashe voopshto I ja chuvstvuvav na lice koga ja imav nekako teshkichka mi beshe
Здраво девојки препорачајте некоја пудра, за летниот период така полесна и посветла. Моментално ја имам Loreal true mach ама не ми е баш лесназа летниот период и многу изгледа темно не ми го изедначува тенот?
Добро, која пудра не оксидира и не светнува, а да не е со астрономска цена? Ми треба за на работа, да издржи 8 часа, да не мора луѓе да сe огледуваат во мојот нос... -_-
Катрис хд - 500 денари. Совршена е за масна и комбинирана кожа. П.С. Катрис треба да ми дадат пудра и коректори гратис.