Можеш да ја купиш која било од трите кои ги спомнав. Пробај ги сите и види што ќе ти фати око. Сите одговараат на млада кожа, само што Ревлон не би ја препорачала на некоја 17-18 годишна девојка, тоа ми беше муабетот па затоа те прашав, за секој случај.
Istoto i jas go baram no nesto mnoooguuuuuu trajno trajno.Ni kamena pudra ne pomaga ni primer ni fixsator za 40 min svetam ko svetilka.
По трајна од Буржуа е аир мат пробај ја , многу е трајна, само ако си мн светла не ти ја препорачувам. Друга трајна пудра за мрсна кожа е на Mac Fix fluid ама незнам до која цена би сакала да дадеш за пудра
Ja imam momentalno air mat najsvetlata ne mi e tolku problem nijansata kolku sto mi e problem sto i taa ne mi e trajna za zal. do 1000 baram pudra
Да не ти ја масти кожата некоја несоодветна крема за лице , што користиш пред шминкање? Би ти ја препорачала за таа цена и на Ревлон колорстеј да ја пробаш , ама ако користиш крема што не е соодветна за твојот тип кожа која и да било пудра да ставиш кожата пак ќе ти се масти претерано
Ne koristam nikakva krema draga, koristam primer loreal infalible ili garnier, fiksator i kamena pudra stay matte i tecna air mat
Прајмер на лице, без претходно да имаш нанесено крема , не се користи. Крема за лице мора да користиш , има креми за масно лице што ќе ти помогнат во регулирањето на себумот. Ама тоа во др. тема
Која пудра и нијанса на Алверде , за сува кожа, ќе ми ја препорачате ? Имам светла кожа со жолт подтон. Моментално ја користам Healthy Mix на Боржуа бр.52 ( за споредба).
Девојки, Може ли да ми препорачате некоја full coverage пудра? Имам нормална кожа со малку масна Т зона, и розев подтон. Користам лесна пудра за преку ден, но во потрага сум по некоја пудра за вечерни излегувања. Се двоумам помеѓу Revlon ColorStay, Este Laudrer Double Wear, Clinique Beyond Perfecting или Nars All Day Luminius Weightless. За првата читав добри препораки, но е скоро дупло поевтина отколку другите три, па затоа ми е малку чудно. Пробав и друга пудра на NARS, нијансата ми беше многу погодена ама не сум многу задоволна од покривноста. Од покривноста на Clinique сум задоволна. Цената не е проблем, би сакала само да е поквалитетна.
Огромна цена не секогаш значи wow квалитет, како што ни ниска цена не значи шкарт роба. Одлично покривни а со многу пристапна цена се и Revlon Colorstay и Catrice HD, вреди да си пробаш
Ми оговара малце да покрива, секако немам некоја голема потреба за прекривање. Баш барам полесна пудра како крема но пак малку да освежи тен. Фала ти.
Mac Studio Fix Fluid е многу добра, долготрсјна е и покривна и Estee Lauder Double Wear е добра само е многу мат. Clinique Beyond Perfecting е баш одлична пудра ама нијансите се ужасни и ако нанесеш малку повеќе може ептем да се познава. Јас моментално ја користам на Mac Studio Fix Fluid и на Becca Ultimete Coverage и од двете сум презадоволна. Mac е во предност загоа што не се пресликува на облека.
Мене Есте ми е dewy на лице, мат само ако ја сетирам со пудра. Не ми се погоди, кај мене формулата е иста како 3во1 пудрата на Макс Фактор - нема место каде не ми се собира. Најлошо потрошени пари за пудра некогаш. Од високобуџетните, многу повеќе ми одговара Ланком (Teint Idole Ultra Wear) ама не е толку покривна, ептен лесна пудра е. Најмногу ми се погоди Revlon CS. Од MAC е убава и Pro Longwear, повеќе ми одговара зашто ми е полесна на кожата, а сепак има висока покривност. Студио фикс ми беше малку потешка на кожата.