За комбинирана-мрсна кожа нешто со природни состојки хмм , јас за жал досега се што сум пробала на природна база ништо не ми одговараше. Ајде есен-зима ја користев пудрата на Др.Хаушка и ми беше ок , ама на топлово време, бидејќи коажава ми е помрсна, не е за жал толку издржлива. Дефинитивно одговара повеќе на сува кожа. На Алверде исто така , ништо од декоративата не ми се погодило. Ако сакаш ти пробај на тестер нешто од ова па види како ќе биде на твоето лице. Единствено ја немам пробано тонираната крема на Гамарде , иако Биодевојка ја фалеше дека е добра за мрсна кожа , јас пре би пробала тестер па потоа би одлучила што ќе правам..
Во Еурофарм и Зегин ги има , само за жал јас не успеав тестери да најдам. Можеш на нивната фб страна да ги прашаш за тестери случајно да не донеле некаде.
Ја користам на Катрис пудрата ХД многу сум задоволна покривна е и држи мат,ја имам нијансата Rose Beige 020,кога ќе ја нанесам топ ми одговара но по саат некако ми се затемнува за нијанса две незнам што е работата Се мислам дали да ја земам Light Beige 010 ама да не бидам многу бледа
Нормално е да е потемна затоа што оксидира пудрата. Мој совет е да ја земеш посветлата и ќе ти биде океј.
Здраво користам долг период вакovпродукт и сум задоволна. Maybelline affinitone mineral foundation. Слична на оваа? Некој што се разбира да ми кажи. Сакам да сменам малце. Ммакар на еден месец или два. Веќе како да ми се засити лицево од неа.
Ванилла јас ја купив од Зегин, 1400 ден. Не знам дали ја има на други места, мислам дека само по аптеките, подобро снабдените.
Posle tecnata pudra koristam I pudra vo prav I fiksator no mi se preslikuva pudrata imam probano so poveke tecni pudri isto e ...sovet pls
Предлог за лесна пудра за летен период за комбинирана/масна кожа, до 500 ден. Ја користам ревлон колорстеј, но некако ми е тешка за топло време.
За каков тип на кожа е? Дали е со жолт подтон или повеќе е на розев/портокалов? Во потрага сум по нова пудра па се мислам дали би ми одговарала бидејки имам сува/нормална кожа.