Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Catrice hd дефинитивно. Со камена ми издржала и 30+ степени.

2. Miss666

Miss666 Популарен член

Која пудра ја користите за комбинирана кожа а притоа да не се познава многу на лицето? Ј акористам лукс на авон, не ми двои нијансата ама некако кожата не ми ја прима. Ми останува на лице и се познава многу.. Неправилно ја ставам, или шо и праам? Под неа ставам или крема обична за лице, или кокосово масло или серум за лице.. Каде грешам и со која пудра да ја заменам?

3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Catrice hd ili rimmel lasting finish. No stavaj i krema za mrsna koza i nekoj prajmer matiracki na t zonata . Spored mene nikako kokosovo maslo. Ima proizvodi so se soodvetni za tvojot tip koza :)

Miss666 likes this.
  4. Fillia

Fillia Популарен член

Девојки ми треба пудра која ги сокрива иссушените места на лицето имам помрсен дел околу носот ама одреден дел на образите како на скалпот ми се прави...иссушени делчиња се познаваат. Ми треба пудра што би го средила тоа, хидратантна ваљда иначе од боржуа ја користам моментално ама не ми одговара

5. Avery

Avery Популарен член

Која пудра од Bourjois jа користиш? Healthy mix, или?

6. Fillia

Fillia Популарен член

Баш Healthy mix ја користам.

7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ме интересира дали само со оваа пудра вака ти се суши лицето? Крема за лице претходно ставаш? :) оваа пудра на Буржуа е најхидратантна од сите што ги имаат баш е за сува кожа и чудно така да реагира лицето. @Fillia

Avery and Luminary like this.
  8. Annora

Annora Популарен член

Да не ставаш голема количина? А можеби едноставно не ти одговара.
    Јас ја користам пудрата на Севентин - мат плус, за комбинирана до мрсна кожа, со заштитен фактор 20. Убава покривност има, ама е доста сува, што мене ми одговара бидејќи не ми светнува Т-зоната со часови. Ако ти треба за секојдневна употреба можиш да ставаш мали количини и ќе изгледа природно, ама ако имаш суви делови на лицето, можи да ти ги досуши.
    Мене ми е супер, со оглед на тоа дека не ја користам секојдневно, а сепак кога ќе ставам ги пополнува порите, го измазнува лицето, и пред се ја матира кожата.

Miss666 likes this.
  9. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Мислам накај 1200 беше

Indiegurl likes this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Дојдов да ја пофалам пудрата што секојдневно ја користам моментално од MAC Longwear nourishing foundation. Пудрата е со средна покривност и може да се надоградува на лицето. Има доста нијанси според мене сите идеални за тие со неутрален - жолт подтон.
    Може не е толку покривна како што е неверојатно трајна. Пудрата ја носам на работа околу 8 часа без да светнам воопшто. Ја имам носено и на плажа , по работното време (ме мрзеше да ја извадам шминката) и ја носев плус 4 часа таму и пудрава не мрдна од лицето. Ја носам без прајмер , со камена пудра одозгора. Мене ми се допаѓа одлична е како и сите MAC пудри , ја препорачувам тие со масна кожа да ја пробаат. Пудрава е повеќе трајна од обичната верзија во стаклено шишенце , не за џабе е водоотпорна. :)

Edit: Не пишав за нијансата , мојата е NC15 , но ми е пресветла , друг пат ќе си купувам за лето NC20 , моментално ја мешам со Fix fluid пудрата - нијанса NC30 :D

11. Fillia

Fillia Популарен член

Имам користено и maybelline affinitone и од лореал една незз точниот назив, под пудрата ставам пидлога т.е крема ревиталифт. Инаку овс порано не ми се случувало ама одкако бев да ме шминка "професионален" make up artist лицето ми стана на места иссушено и имам ваков проблем со пудрите. Имав многу пудра на лицето и имав потрошено цело (буквално ) пакетче марамици за да се избришам. ...можете да замислите како дишело лицето цел ден со таа количина фасада...и оттогаш навака сум во потрага по нова пудра.

12. Luminary

Luminary Форумски идол

@Fillia Јас мислам дека треба да ставаш некоја похидратантна крема на лицето, и под пудрата а и општо. Исто така исфрли ги од употреба влажните марамици бидејќи тие само ти ја влошуваат состојбата. Исто така користи некое нежно средство за миење на лицето, пример розевата пена на Балеа, немој сапуни и слично.
    Доколку го примениш се ова, верувам дека состојбата на кожата ќе ти се подобри, и нема да ти се прават лишаи на лицето. :)

koritsaki likes this.
  13. Fillia

Fillia Популарен член

Марамици користев само за дешавкава иначе користам мицеларна. Заборавив да кажам кога ми е чисто лицето немам лишај ова се случува само кога ќе ставам пудра и кога пудрата се се иссуши значи не веднаш туку по некој саат. Затоа мислам дека Bourjois не ми одговара.
    Извинете што ве испозамарав со долгиве постови :D:D:D

14. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Мене вака почна да ми се суши лицето со лореал пудрата. Од тогаш имам суви делови на лицето. И јас баш истава на буржоа ја користам и пак некако ми ја впива кожата и на одредени места ми е како лишаи на лицето. Можеби и тебе ти е од лореалот.

15. Fillia

Fillia Популарен член

А тебе која ти е нај погодена за проблемов? Јас сум при крај со пудра и сега собирам мислења што да купам следно

16. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Мене ми беше добра Ingrid ideal lumi, ама барав пудра со жолтеникава нијанса и затоа повторно ја пробав Буржоа ама ништо згрешив. И пудрите на арт деко ми се допаѓаат. Од другиве што се со средна цена скоро се имам пробано и не ми одговарале.
    Периодов ќе пробам и некоја поскапа па да видиме.

Attached Files:

17. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

download.jpeg за каква кожа е оваа пудра?

18. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Iskustva so pudrava?
    FB_IMG_1531221231922.jpg

ludamaja10 likes this.
  19. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Pudrava e " zali Boze pare " kako se vika .. znaci ni P od pokrivnost nema .. samo kje se zeznes ..
    inaku izvinete sto pisuvam na latinica , nemam mak poddrska na laptopot..

Rose96 likes this.
  20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Ужас! Сите пори ги истакнува не легнува на кожата некако чудно стои... не ти ја препорачувам.

ludamaja10 likes this.