Комбинирана кожа имам и не можам да си погодам пудра. Фрлив многу пари до сега.. Имам одено кај шминкерки , ме шминкаа со Mac и Estee Lauder, тие совршено ми покриваа се на лицето, но шминкерката кажа да ги купувам од странство, за нашиот пазар биле потечни и помалку концентрирани.. Што има добро на нашиот пазар?? ревлон не сум пробала уште не знам дали и таа да ја позлатам 1000 денари...
Мислам дека нема пудра со голем покривна моќ што до сега не сум ја пробала...сакам пудри кој покриваат многу и траат долго...најчеста грешка после нанесувањето со течна пудра е тоа што повеќето истата не ја фиксираат со камена пудра.Со правилно фиксирање сум носела пудра и по 8часа и сум добивала комплимемти за лицето.Еве мое мислење за одредени пудри: 1.Аура cover me-ефтина,одлична покривна моќ,убав мирис...брзо оксидира се собира во порите на лицето 2.Dermacol-тешко ми траеше на лицето повеќе од 2 часа дури и со фиксирање ..прекрасна покривност 3.Estee lauder Matte...цената кореспондира со квалитетот..одлична 4.Maybelline 24h... цена прифатлива одличен квалитет прекрасно изгледа и после 8часа (една од омилените) 5. Manhatten Matt...одлична покривност и долготрајност...презадоволна 6.Loreal Matt....многу слична со Manhatten по покривност и долготрајност... 7.Rimel stay Matt....добра покривност добра цена...за по кратки излегувања е добра Инаку преферирам да користам пудри во прав или камени исти како и течната (повеќето горрнаведени пудри имаат исто така одлични камени или во прав) Да напоменам лицето ми изгледа прекрасно меѓутоа се гледа од далеку дека сум нашминкана..Natyral look мене ми е кога сум без шминка инаку кога се шминкам сакам да е убаво,изедначено, трајно меѓутоа не ми смета фактот дека се гледа дека имам шминка на себе **Печатните грешки се резултат на брзото пишување
Најдобра покривност и долготраен мат ефект Catrice. Дури ми здосадува што не можам да најдам слична на неа купувам други не ми се добри и пак назад на старо
Јас имам сува кожа ја купив ревлон но не покрива ништо само ми се свиѓа што е лесна за секој ден и не се ни приметува дека имаш ставено пудра а покривност нема што не ми се допаѓа
Јас ја користам оваа пудра на Artdeco има огромна покривност и не дава изглед на маска и лесно се нанесува Од мене 10+ Но сепак е тешка пудра и не ми е некако за секој ден Цена - околу 20 евра
470 во еликсир 430-450(не сум сигурна точно) во ДМ. *Катрис нема веќе во капитол вп другите дм продавници да.
@koritsaki i drugite sto gi imate koristeno ovie pudri ve molam kazete mi koja pudra e podobra mac ili esste lauder, za mrsna kombinirana koza, bez razlika na cena... mi treba popkrivna za navecer
Од Luxe пудрата од Авон воопшто не бев задоволна, бидејќи имам сува кожа на лицето и тоа беше катастрофа, буквало пудрата се лупеше од лицето. Сега користам Time Plus на Seventeen и можам да кажам дек ќе ја биде, засега сум задоволна .
Женски, од која пудра што сте ја користеле имало изглед како да е својата кожа? Лесна, што има најприроден изглед, како да немаш ставено пудра, а сепак да корегира барем некои минимални недостатоци. Постои таква?
Немам проблематично лице, да. Да не се заречам. А околу твојот одговор за ББ креми, имам користено, но се прашував дали постои баш пудра некоја, затоа што бб кремата речиси ништо не покрива. Сепак ти благодарам
Ја користам на GR longstay matt ама сега сакам да ја пробам новата на ХД. Немам нешто многу за прикривање само изедначување, комбинирана кожа со многу суву образи. Сакам природен изглед да не се ни познава дека имам. Што мислите да ја пробам новата или да си останам на лонгстеј ? И дали има светли нијанси на ХД како 01 на Лонгстеј?