Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. sadelina

sadelina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Мене ми ја препорачаа Деба пудрата па сакам да ја пробам неа зошто некако со севнтин не сум задоволна а и црнки поцнаа по лицето да ми се прават!!!

2. aliciakeys3

aliciakeys3 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    Која е цената на оваа пудра?[/quote

Околу 700 ,не се секавам точно пред 3 год ја користев...

На mamence и Feminkaa им се допаѓа ова.
  3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    10.165

Денес ја земав оваа од парфимерија Шатци,365 денари ми ја наплатија.Наскоро ќе ви пишам критики од тоа како сум задоволна. ;)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Ја користев јанг дерм во 2ра год. кога и почнав да користам пудра, ја користев до 4та.
    Јанг дерм е за млада кожа, малце се тапа со нијансите. Ако несакаше јанг дерм оди во некоја парфимерија ќе ти препорачаат пудра за тинејџери, и севнтин е добра.
    Потоа почнав да користам лореал, потоа долго време ја користев менхетн црната, сега на мејбилин минералната пудра.

5. XTinaV

XTinaV Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Моето козметичко катче одамна моли, море не, вреска за подновување :) па затоа решив да почнам од основата - foundation.
    Се одлучив за Healthy mix од Буржуа, меѓутоа се двоумам помеѓу новиот серум и оригиналната пудра. Значи меѓу овие две

Сакам многу лесни пудри, но моментално имам многу флеки од акни кои си бараат прикривање, а серумот ми се виде многу течен, дури водникав, па не сум сигурна дали ќе може добро да ги покрие. Го има некој користено?
    Искуства, девојки?

Прикачени фајлови:

6. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Се извинувам за офф топик но не најдов соодветна тема за моето прашање.Сакам да прашам за пудрата во прав со каква четка се нансува или со сунѓерче и како се употребува и кога???

7. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    Maybelline течните пудри се предобри...а од камени пудри ви ја препорачувам Loreal True Match

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Со ваков тип на четка се нанесува:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Треба да е голема и мека, по можност од природни влакна.
    Може да употребуваш и вакво "пуфче", ама ќе добиеш поголема покривност и понеприроден ефект. [​IMG][​IMG][​IMG]

Пудрата во прав ја нанесуваш над течната за поголема трајност и мат изглед на шминката. Сконцентрирај се на те-зоната, немој да нанесуваш многу на образите, неприродно ќе изгледа.
    :hai:

9. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Дали некој ја пробал новата од Gosh?јас онака пробав на рака да видам каква е и ми се виде супер,не сум пробала на лице а ме интересира зашто имам мрсна кожа па да не ми свети лицево.. еве слика ;)

Прикачени фајлови:

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Јас ја користам моментално таа на Гош. На почетокот не бев задоволна, ама сега ми е добра некако. Не е високо покривна, ама го изедначува тенот и дава многу природен изглед како воопшто да немам шминка, но сум свежа.
    Е за мрсна кожа не знам дали ќе одговара. Мат е пудрата, со мааал здрав сјај, но најдобро е да си пробаш тестер и да видиш како ќе се однесува на твоето лице.
    Мене ми се погоди, не ми го преоптеретува лицето бидејќи е лесна.

11. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Фала срц на брзиот одговор ;) и така сеа ке одам во Unique и ке си ја купам па ке видиме :rofl:

12. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18

Прикачени фајлови:

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    колку е покривна и колку пари е?

14. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Совет за тие што имаат мрсна кожа и јас да го искажам моето искуство :) Сум користела најразлични пудри (maybelline Dream MATTE powder-катастрофа ми се лупеше кожата,Deborah colour copy- не е лоша,MANHETTAN МАТТЕ-црната која покриваше добро не ми сјаеше лицето но многу ми ја валкаше облеката и се чувствував како маска да имам на лице,IMPALA никако за мрсна кожа -итн....... ), сепак најискрено би ви ја препорачала, REVLON Color Stay, ја изедначува кожата и ја нормализира, и стои додека не ја избришите, така да кој може да си дозволи нема да зажали што ке потроши 800 денари зашто ке си го реши проблемот со сјајот на кожата.....
    http://3.bp.blogspot.com/_fcesXeClNRo/S ... orstay.jpg[/img]

На easyyyyy и xxAngelxx им се допаѓа ова.
  15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    а колку е покривна оваа што ја фалиш на Ревлон?

16. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Многу покрива ама затоа е тешка пудра

17. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Супер покрива, мене не ми е ни тешка,ја користам секој ден, се упива во кожата и воопшто не чувствувам дека имам пудра на мене цел ден......не е како оние мат пудрите да се осеќаш како да имаш маска на лицето.....

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Читав неколку страни напред видов некоја пудра Деби за млада кожа,што била многу убава и и така немам пудра па си реков да земам таква :) .Арно ама,сакам прво да прочитам нешто за неа,да и го видам опаковчето.А не можам ништо да најдам.Ако може некој барем и сликичка да стави,ќе му бидам благодарна :$ ..

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    10.165

Јас сум прилично задоволна од пудрата,пред некој ден ја земав.За помлада кожа е,релативно покрива убаво па самата пудра+коректор дава убав финиш.Деби мат солушн...нема светкање самото име кажува,мат пудра е.
    Јас сум задоволна,немам проблематична кожа или акни така да немам ни којзнае што да покривам освен некои мозолки.Со оглед на цената ти препорачувам да ја купиш.Јас ја земав од Шатци,365 денари.Не содржи колаген што ја остарува кожата,претходно користев импала за секој ден ама откако видов дека ја стареела кожата ја откажав.
    Еве ја деби мат солушн:

На Trendafilka и Rozich им се допаѓа ова.
  20. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Незнам која е таа импала што ја зборите и од каде ја купувате, ама очигледно доста луѓе ја користите,иако е лоша.