Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Thebadgirl

Thebadgirl Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Која е цената на пудрава?

2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    450 во дм

На Thebadgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flawless-98

flawless-98 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    72
    Ќе може да ми препорачате некоја лесна пудра со солидна покривност за чувствително лице?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Подобро органска да си земеш. Од алверде поради твојата кожа.
    Ќе ја тагнам @koritsaki она користеше на Алверде.

На flawless-98 и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    @flawless-98

До која цена сакаш пудра?
    Од Алверде да наведам дека пудрите се и за чувствително лице , но не се толку покривни. Јас ја користам сега минералната во тубичка на Алверде и за моево лице супер покрива , немам мн неправилности на лицето. Е сега ќе ја тагнам и @marta993 да ни каже како покрива таа во тегличка што ја земала :) таа ја немам пробано. Инаку цените се движат од 130 до кај 200 и нешто денари и да не ти се погоди пудрата не е страшно. Друга пудра што би ти препорачала е на Bourjois healthy mix , само да знаеш дека повеќе е за нормално до суво лице , за комбинирано до мрсно се тие погоре на Алверде.

На flawless-98 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    download.jpeg @flawless-98
    Ја земав пудрата затоа што ми требаше нешто лесно, и баш се погоди да биде на попуст па си реков да ја пробам пудрава на Алверде. Кога дојдов дома бев скептична затоа што пишува gel makeup, па си реков нема којзнае колку да покрива. Првиот пат ја пробав со прсти и добив слабо до средно покривање , може да се надоградува. Не ја сетирав, ми требаше само за неколку часа и убаво издржа 4-5ч. Следниот ден ја пробав со сунѓерче како beauty blender и од резултатот бев многу задоволна. Средно до високо покривање како што кажав со надоградување на некои места каде што има поголема потреба може да се добие високо покривање. Со сетување на целото лице, посебно обрнувам внимание на Т зоната, пудрата не мрдна едно добри 8ч ако не и повеќе.
    Да напоменам, затоа што содржи голем процент на вода, брзо се суши и бара брзо блендање, дел по дел. Има пријатен мирис, но на оние кои што се осетливи на мирис во препаративна или декоративна козметика може да им пречи затоа што е поинтензивен. Погодна е за секаков вид на кожа, би рекла со блага наклонетост кон сувата кожа, иако има мат завршеток и не ги истакнува сувите делови на лицето.
    Цената е 115 ден, со 50% попуст.

На P.S.love, flawless-98, Coachella и 2 други им се допаѓа ова.
  7. flawless-98

flawless-98 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    72
    @koritsaki, @marta993

Фала ви многу. Инаку, јас имам нормална до мрсна кожа на т-зоната, но многу ми е чувствителна и од секаква пудра ми излегуваат црвенила и бубулици. Ќе пробам од пудрите на Алверде.

На koritsaki и marta993 им се допаѓа ова.
  8. girl748

girl748 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Како што видов никој не одговорил на ова. Ја имам, ама претечна е. Покривност..хм. Така и така. Ретко ја ставам, ама не тежи на лицето, што е добро. Веројатно за дневна варијанта е ок, кога треба брзо да излезеш и да се шлакнеш по лице, лесно се размачкува. За типови што 24 часа се пренашминкани, дефинитивно не е. За на брзина да ти заврши работа да. :)

9. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Пред месец дена купив пудра од Golden Rose, ми ја препорачаа па решив да ја пробам и не зажалив. Пудрата е Impala и искрено јас сум презадоволна од густината на пудрата и од тоа колку покрива.
    Користам 2 вида од истата затоа што така ја добивам нијансата што мене ми одговара. Добив и позитивни коментари за тоа како ми стои на моето лице затоа што имам осетлива и мрсна кожа. А и цената е "смешна".

Оваа е 180ден.
    mala.jpg

А оваа е околу 200.
    gol.jpg

10. girl748

girl748 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Зошто јас кога ја користев пред години супер ми беше, ама после некако наеднаш како да не ми одговараше ни мојата нијанса а ни текстурата.? И престанав..

11. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    За да си добиеш нијанса што ти одговара можеш да мешаш и 2 нијанси, како што правам лично јас. А ако не ти одговара на кожата, ако не ти се допаѓа како изледа на лицето, тоа е веќе друго. Мада ништо чудно да и го измениле составот од порано, знам и мајка ми порано многу ја користеше и беше задоволна. Јас сум ептен задоволна.

12. CherryBerry

CherryBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    132
    Која пудра би ми ја препорачале за нормална накај сува кожа?

Не ми е пресудна покривноста, нека биде лесна кон средна покривност, но да има полесна текстура и да дава dewy или сатенски финиш, не сакам мат. Моментално ја користам Ревлон за сува кожа, добра ми е, но не би ја купила сега пак поради мат ефектот. Се мислев меѓу Bourjois Healthy mix, Bourjois 123 CC cream и L'oreal true match.

Првата ја пробав пред некое време од тестер и како да ми ги истакнуваше порите на образот и изгледаше малку cakey кај носот, па затоа сум малку на резерва во однос на неа, но не би ја исклучила сепак од опција.

Добредојдени се сите дополнителни предлози или препораки во однос на овие три. Прифатлива ми е цена до 1000 денари.

Ви благодарам. :l:

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    Ако сакаш пудра со лесна кон средна покривност , јас сум за bourjois cc кремата или лореал тру мач. Можеш дури и таа healthy mix бб кремата да ја пробаш. Пудрата healthy mix мене ми е баш покривна , ако сакаш лесна покривност не ти ја препорачувам :)

На CherryBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Импала има многу колаген и не е препорачлива за млади.

15. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Ете... за ова прв пат слушам. Можно е. :?:

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Прогуглај го составот. А и тука има доста пишувано за неа.

На ludamaja10 и PinkCactus им се допаѓа ова.
  17. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    Здраво женски.Дали можи да ми предложите покривна мат пудра ама стварно да е добра и да го прај лицето стакло!?

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    До која сума на пари?

19. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    До 1 000 денари

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    @mariiiii , Kryolan е професионална шминка и го прави лицето стакло, ама 1320 е 30 мл. До 1000 само на Ревлон ми текнува, ама и таа не е баш тотално покривна.
    Moжеш да ја пробаш и Catrice HD liquid camouflage, јас лично од неа сум задоволна а чини околу 500 денари.

Последна измена: 31 август 2018
    На buba4e89, ludamaja10 и mariiiii им се допаѓа ова.