Ja има, 1320 е цената на 30 мл во Шатци, а од 55 мл е 1900 денари. Засега ја имаат само во Палма Мол Тетово, ама по нарачка можат да ја достават и во парфимерииве низ Скопје. Појма немам зошто само таму ја има.
Ептен сум задоволна од течните пудри на Авон. Можеби бидејќи немам што да прикривам, но некако преубаво легнуваат на лице, не се воопшто тешки, а и не се ни забележува воопшто дека имаш пудра на лице.
Јас ја имам користено, не е прикривна и многу излегуваат брунчиња од неа по лицето, како мене така и на другарка ми и мајка ми...
Девојки, имам проблем па да побарам помош. Може ли да ми кажете која течна пудра има најсветли нијанси? Ги измалтретирав девојчињата во дм, пробав се но едноставно се беше темно за мене. Ако може некоја да ми помогне, фала.
@Adriana.O @Elence93 Fala na informacijata.....JAs veke ja kupiv vcera ne sam stavala od nea ama ajde bidna veke da ja potrosam i ke smenam.. A Essence dali ja ima nekoj nekoj koristeno...Sakav da ja kupam vcera ama nemase brojce za mojta koza. Pobaraj vo avon....mislam deka bev videla taka svetla epten
Порачував од каталози но ниту една не ми се погоди за мојот тен, затоа сакам да си купам лично не да порачувам за да ја пробам да не бидат и овие пари фрлени.
Rimmel Lasting Finish и Art Deco имаaт многу светли нијанси, МАС и Estee Lauder исто, а најдобро е да одиш во некоја поголема парфимерија и да ги пробаш на рака најсветлите нијанси, сигурно ќе најдеш нешто.
Јас веќе второ пакување користам. Задоволна сум од покривноста, иако немам некои поголеми неправилности и акни. Немам забележано некои промени на лицето откако ја користам. Сепак на секоја кожа е различна, можеби и тебе ќе ти се погоди.
Препорачајте ББ крема и пудра без силикон и добра покривност за мрсна до комбинирана кожа. Ја користев Менхетен и многу ми е тешка, сакам нешто по лесно но покривно.
@MrenaRiba станува збор за оваа пудра: Пудрава би рекла дека е за комбинирана кожа, не истакнува суви делови, но не ја прави ни мат кожата. Кога сакам мат изглед ја користам Ингрид идеал мат, но оваа ми е одлична кога сакам убав и свеж изглед. Не изгледа пренатрупано на кожата, има средна покривност која може да се надоградува. Со бјути блендер се добива полесна покривност, а со раце е многу, многу покривна. На слики игзледа одлично, до крај на ден изгледа исто како на почетокот.
Јас сметам дека не си погрешила во изборот. Мене оваа пудра многу ми се свиѓа. По трет пат ја земам. Супер е за дневна шминка. Нема голема покривност но со бјути блендер солидна може да се постигне. Како втора кожа е. Пори и митесери покрива. Баш ми има dewy изглед. Ни јас немам реакција од пудрава а имам по некоја акна на образи.