Ja probav sinoke i iskreno nemam losa zamera a za ponatamu ke vidam tek prv pat stavam od nea.. pred ovaa ja bev korstila pudrata DIVINE liceto mi stanuvase lom jas si imam akni ama od koga ja trgnam pudrata uste tolku.... Inaku fala na informacijata ke pisam za nekoe vreme dali e dobra
Revlon Colorstay 110 (ivory). Таа да ја видиш. Јас навистина немам пронајдено посветла пудра од оваа. Исто Боржуа, МАС, Есте Лаудер, Ланком, сите имаат убави многу светли нијанси.
@lost123 од MAC барај ги нијансите NC10 N4 NW10 овие се најсветли потоа се NC13 NC18 NC15 NW15 а еве би ти ја предложила и на Estee Double wear 1N1 1C1 1W1 зависи каков подтон на кожа имаш од поевтините пудри провери на Алверде
Мишелке Има ли некоја нова пудра на пазаров? Да не си пробала нешто, лесно дневно, колку да не бидеш без ич што би се рекло? Одамна не сум те читнала
Не сум Мишелка ама напнав со пудрава бидејќи сум презадоволна, треба реклама да ми платат На Евелин пудрата е одлична, можеш да видиш како стои во вашата шминка. Или од Аура можеш да ја земеш оваа, слаба покривност ама убав изглед дава.
Одамна не сум те читнала [/QUOTE] Ни јас не сум Мишела, ама можеш да ја пробаш ББ кремата на Авон. И @Mishela ја користи, а @Rose96 има рецензија на блогот. За смешни 180 ден (колку што беше во претходниот каталог), можам да кажам дека е ОДЛИЧНА.
Фала @marama и @Avery . All opinions matter. Малце да ја раздвижиме темава со новитети ми беше, да се дешава нешто Ќе ги ѕирнам пудриве, и ја имам проблем со светол тен, па ако ми се погоди нешто ќе пробам дефинитивно. Мака ми е на жешково Ревлонот да ја носам.
Може некој да ми каже каде да ја најдам Revlon Color stay и loreal infelible базата во Охрид. Во која парфимерија или аптека?
Здраво девојки Дали би можеле да ми препорачате квалитетна пудра Имам масна кожа и ја користам катрис хд и сум прилично задоволна но, сепак сакам да ја сменам Сакам некоја со потечна текстура ама сепак мат иф ју ноу ват ај мин Читав препораки за пудрите на аура поточно кавер ми..искуства со неа? Или со некоја од овие можеби кои се на акција сега во космо..оваа на евелин ми личи како мојава.. Фала
Би ти ја препорачала Боржуа 123 прфект, види во Еликсир и Шатци е често на попуст, околу 600-610 ден.
Девојки ве молааамм за помош. Имам незамисливо мрсна кожа која шо во рок од два часа не личи на ништо сија свети и е како торта да имам на фаца. Користам боржуа еир мат и катрис хд , прајмер лореал инфалибле , камена пудра римел стеј мат и не бе џабе е све. Ве молам препорака за некоја лесна пудра која шо нема дополнително да ми ги истакнува порите брчките и да ми го прави лицето старо, шо ќе држи барем 5-6 часа мат . Цена до 1200 денари
Ја нема во попустиве, но и онака не е скапа. Топла препорака за оваа, но напомена- најдобар ефект има доколку се нанесува со четка
Дали пудрава е нешто слично на катрис хд и дали оксидира многу? Амбалажава им е скоро иста па затоа, но не мора да значи. Ја пробав оваа на Евелин во Космо ми се виде фина, но дали би можела да ги споредиш?
@buba4e89, цената на Ingrid пудрата е до 200 денари најмногу. Јас за 175/185 денари ја земам, само не знам да ти кажам каде ја има низ Скопје, нека кажат девојкиве од каде се снабдуваат.
Па не сум пробала ништо ново, т.е. ништо не ме привлекло до толку за да го пофалам. А мака ми е веќе дури да трубам само за Ревлон КС. : ))))) Моментално сум на ББ крем, ќе пишам за него во соодветна тема кога ќе најдам малку повеќе време. Инаку, стандард си користам Ревлон. Од мајка ми ја пробав онаа Фотофокус од Вет ен вајлд, ми се допадна ама не легна убаво со сунѓерче, со четка е супер и нијансата ми одговара многу па размислувам да ја земам неа. Воопшто не е лоша цената и може во меѓувреме ќе ја фатам на некој случаен попуст, па таман. Џели од Аура не ми се допадна воопшто, многу чудна пудра, баш како мармалад делуваше на моето лице. Ама има време, прво да го потрошам ова шишенце Ревлон, па ќе му ја мислиме за оваа другава што ми фати око. П.С. Дојдов на темава за да ве известам за попустите во Космо, ама се занесов во муабет.
Скроз се различни. Катрис кога ќе ја ставиш е мат, станува прашкаста, барем на моето лице. Оваа на евелин е покремаста, не е мат и делува многу поприродно на лице. По долготрајност ми се тука негде. На слики евелин изгледа многу поубаво. Сакам да ја пробам на дебора мат пудрата што е сега на попуст во космо ама не сум сигурна дали сакам да се вратам на мат пудри. Дали некоја ја пробала?