Фала на сите, денес бев во Космо и се разочарав до максимум. Вработените не се замараат и гледаат што побрзо да те откачат, гоолем дел пудрите немаа тестер за светлите нијанси. Разочарана си излегов зошто ништо немало како за мене, и случајно застанав кај Голден Роуз. Девојката толку беше фина и љубезна и се што имаше ми понуди и пробав. Пудрата што ја земав(HD Foundation High Definition, Soft Focus Flawless Finish Spf 15) прилично ми се допадна, иако мислам дека преку дневна светлина ќе ми двои но ќе пробам деновиве. Не се разбирам многу, но важно ми е што многу убаво и лесно се нанесува и не личам како да сум ставила маска. Ќе пишам впечаток понатаму, извините за подолгиов пост ама морав некаде да си се искажам
Девојкии ми треба помош...значи сакам да најдам пудра значи да не е многу тешка, значи ја имам бело лице сега не бела бела туку нормално светла кожа.. значи се што сум пробала или е многу темна или е многу светла и инајодвратно ми е кога ќе ми дели на вратот.. моментално користам менхетен но не дека су многу задоволна ако може некој предлог? имајте убав ден
Мене малена пудрите најмногу ми одговараат, и јас сум бела ко што кажуваш и секоја пудра ми двоеше на вратот. Пробај ја Малена за секој ден за на факс, кафе мене ми е одлична.
Дали некоја видел оваа пудра на евелин каде ја има или можеби некоја ја користела па да сподели искиство. Читав убави рецензии па би сакала да ја пробам.
Види ги првите две на wet n wild фотофокус, двете се доста светли, но со различен подтон. Воопшто не е тешка.
Јас ја користев и воопшто не сум задоволна, многу слаба покривност. Лесна е како крема за лице и многу брзо се брише
Ја имам користено и не би ја купила пак. Оксидира и лицето и по самото нанесување ми изгледаше како исшарано. Имав чувство како да не легнува целосно на лицето, остава некој леплив слој. Имам сува кожа мислам и дека и ја препорачуваат како за таква, ама мене воопшто не ми се допадна, ми се собираше на сувите делови.
Какво мислење имате за THE ONE пудрата од oriflame? Дали некој од вас ја има користено и како сте задоволни?
Јас ја имам користено the one extra lasting вака мислам беше. Пудрата е течна не е многу густа,лесно се нанесува на лице,не ја суши кожата. Средна покривност,просечна ми е мене. Идеална е за комбинирана кожа. Убава е за секој ден,јас пак би си ја порачала.
Оксидира претерано. И е со многу јак портокалов подтон. Покривноста е ок, солидна а текстурата е чудна и му дава неприроден финиш на лицето.
Дебора многу ги расипале пудрите. Јетрени паштети... Пред добри 7-8 години имаа многу добри пудри, колекцијата се викаше Color copy и за цената (700 денари тогаш беа навистина многу за пудра), изгледаа феноменално на кожата. Како втора кожа, неприметно а ефектно. Последниве години се ептен тапа со пудрите, немам купено ништо со години.
Па ако 20+ ти е стара кожа еве не знам. Ако си под 20 земи ја таа на голден роуз може ќе ти одговара. Зборувам за пудрата Hd.
@buba4e89 17 имам,ми треба некоја добра пудра,ја користев Катрис ХД ама сакам да сменам да ги пробам на Bourjois,не ми се експериментира со ГР