Двете пудри се дијаметрално различни, па зависи што точно бараш. Аура е погуста, потешка и попокривна, додека Вет енд вајлд е потечна и средно покривна. Мене лично втората ми се допаѓа далеку повеќе.
Мене ми се покажа сосема ок само што мене многу ми двоеше дека сум бела. Нема голема покривност но лесно се нанесува.
Јас ја користам моментално wet n wild photofocus и сум многу задоволна. Кожата ми е мрсна само на Т зоната, но ми одговара не ми ја мрси дополнително. Убаво легнува на лицето и доста е прикривна како подлога користам хидратантна крема. Ја имам користено и Aura cover me, но многу е густа и не легнуваше на лицето конкретно кај мене ептен се познаваше дека бев зациментирана иако ми беше погодена нијансата и со еден слој.
Ако може цена да пишеш колку си ја земала? Имам маса кожа и моменталн ја користам INFALLIBLE 24H-MATTE од Loreal, после 2,3 часа од ставањето на пудрата лицето многу лошо изгледа, свети како цел ден да сум имала пудра, сакам да ја сменам и се двоумам помеѓу Revlon или Catrice, искуство совет некој?
Мене таа пудра и општо сите пудри од Лореал ми се многу лоши. Ниту една не ми одговара на лицето. Која и да ја одбереш, Ревлон или Катрис, нема да погрешиш зашто и двете се супер за мрсна кожа. Јас ја користам Ревлон, од неа успеав да најдам соодветна нијанса, а и не ми ги истакнува сувите делови како што беше случај со Катрис. Ептен мат продукти не ми одговараат на кожата иако имам комбинирана, па во случајов повеќе ми се допадна Ревлон. Тоа не значи дека Катрис е лоша пудра, туку мене едноставно не ми одговара. Пробај ги и двете пред да се одлучиш, ние тука би можеле да ти кажеме само дека и двете генерално одговараат на твојот тип на кожа.
Предлог за некоја пудра/ бб крема за комбинирана кожа со слаба/средна покривност. Пожелно би било да има избор на нијанси со жолт подтон и да е до некои 400-500 ден. Ми треба нешто лесно за секој ден. Ја земав ББ кремата на Авон, ама по 2-3 часа лицето ми изгледа ужасно, а и нијансата не ми е погодена.
Зошто не си купиш некоја полесна течна пудра, или користи само коректор и камена пудра. ББ кремите се такви после неколку часа изгледа како ништо да немаш или мрсно.
Тоа ми беше и во план, затоа побарав предлози за пудра со слаба покривност. Инаку, си ја користам Хелти микс/ 123 перфект ( зависно од сезоната), ама барам и од нив нешто полесно Ја имам и ЦЦ кремата на Боржуа, ама барам друга алтернатива, некако лицето ми се презасити изгледа од Боржуа.
Aura jelly пробај ја. Многу природен и здрав сјај дава на кожата. Нема голема покривност ама е солидна пудра. Исто пудрава одлично се меша со мат пудри, омилена ми е кога не сакам лицето да ми е скроз мат, а повеќето пудри ми се такви.
ajde devojki sovet dolgo vreme ja koristev od avon luxe vo posledno vreme nedsto mi se nafrla liceto i prestanav da ja koristam. aj ve molam sovet nemozam nikako pudra da si pogodam imam kimbinirano lice.
Јас долго време пред да ја користам пудрава од авон,ја користев Малена.Преминав на авон пудрата бидејќи сестра ми си го згрешила бројчето,а мене ми одговараше.Многу убаво ми изгледаше на лице,неколку пати имав после тоа порачувано.Последниот пат кога порачав,кога и да нанесев лицето ми светеше како да имам ставано крема пред пудрата,исто почнав и да се исфрлувам.Ја порачав од орифлејм пудрава. Предобра е,има многу убава покриеност.Но,некогаш ја користам и Малена,солидна е за тие пари(од 150 докај 270 некаде ќе ја најдеш)Задоволна сум и од неа.
лореал има една во нестаклено мат infallible течна пудра ама и онаа во стакло јас ја имам конкретно infallible предобра е
Девојки вака направив глупост, имам комбинирана кожа, повеќе кон сува, зедов Боржуа perfect 123 како на сликата , но многу ми го суши лицето и не ми го доволно покрива, дури за неполн час ми се познаваат акните а затнатите пори уште повеќе ми се познаваат скоро се ми се познава на лицето и некои така точки , па дури му се прави лушпи. Лицето ми изгледа како дехидрирано и не ми е свежо. Инаку претходно користев Loreal true match, но многу ми се разделуваше лицето оставеше линии како валкано си го осеќав како паштета и Боржуа Healthy Mix претходно користев но и таа ми беше некако многу течна, затоа решив да сменам па ја зедов Боржуа perfect 123. И сега барам совет што да правам, да купам друга сега воопшто не можам ја купив 800 ден. а скапите пудри ги користам околу 6 месеци, па така што би ми препорачале да ја мешам со нешто или да ставам помрсна крема само незнам која, некоја подлога за пудра по масна, или некое масло, моментално ставам биотен но изгледа суво? Што да направам за да не ми изгледа лицето како дехидрирано и да изгледам свежо?
Да пробаш да ја мешаш со хидратантна крема? Покривноста ќе се намали веројатно но тоа е единствена опција, според мене. И јас имам сува кожа, и освен Хелти Миксот, друга пудра не ми одговара, точно знам како е кога се прават лушпи на кожата
И јас буквално истово како тебе. Ја купив пред две недели пудрава, значи толку некако дехидррано и неубаво ми изгледа лицето и секоја акна се гледа. Ја земав дека беше доста фалена на форумов. Иначе за нијанса е подобра на лице ако ја мешаш со др пудра која не е мат. И обавезно ставај нешто хидратантно под.