1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.238
    Допаѓања:
    27.863

Оваа ми е новата пудра. Прекрасна е! :) Лесна пудра е, за преку ден е совршена (иако јас и навечер ја користам, ама преку ден не ставам никаква пудра) и покрива доволно.. Идеална е за сува кожа

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ се согласувам. многумина зборат за имала, ја појма немам за таа пудра, само знам дека е тешка покривна пудра

3. kim20

kim20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    A Mabyline пудрата колку чини?

4. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Има некој што користи само камена пудра без течна, и многу убаво им изгледа лицето, е како така ? Мене ништо не ми покрива така. Сигурно не сум ја погодила нијансата ... |(

5. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    ја има во сите парфимерии,претежно во помалите и понискобуџетни, покривна е и е околу 200 денари негде, можеби и помалку, за парите е не е многу лоша но само ако имаш нормална или сува кожа, за мрсна кожа никако не е добра.....

6. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Еве јас најчесто така правам преку ден, кога се брзам.. ама па и немам баш многу за покривање, најчесто за подочниците ја користам, ја имам кетрин арли со две нијанси што е.Ставам малку од неа и перли на образите и готовооооо :)

7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ја користам таа си минерали афинитон на mabyline и чини 450 ден :)

8. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    мене лиЧно импала многу ми се познава како недоразмаЧкана не ме бендисва ама знам многу сто ја користат па кој сака нека си проба и онака не е скапа

9. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас ја користам и супер е имам и јас комбинирана кожа, ја користам цела година а секој ден ставам сега дури треба да си земам друга.А иначе каква камена пудра користиш? п.с Цената е околу 700 ден

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.659
    Јес да Импалата многу ја користат, ја користев и јас до пред скоро, ама многу феминки се изјаснија дека содржи многу колаген и дека е погодна само за зрела кожа. Пудрава е многу покривна, но еве јас имам комбинирана кожа (мрсна само во т-зоната) и после саат време почнуваше да свети, а за на лето ич да не зборам..и некако изгледа лицето ми се презасити од неа и ми се правеа точкички, делуваше ко неразмачкана. Инаку, ја купував за 160 денари.

11. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Другарка ми ја користеше оваа од Гош, па еднаш и јас ја ставив на лице. Искрено имам само поплаки за пудрава. Јас имам нормална кожа- пудрава многу ми го стегна лицето и воопшто не се нанесе убаво :(
    Другарка ми има мрсна кожа, по интензивно користење и ја исуши кожата и лицето почна да и се лупи. Така да, јас пудрава не би ја препорачала на никој.

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ а таа другата од гош?
    мислам пред некоја страница се спомна, позитивни карактеристики и ми одговараше според описот за мене, па ја ставив на листата за испробување.. :|

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Девојки ова случајно заврши кај мене,[​IMG] го платив некои 150 денари и да ви кажам многу сум задоволна како ми ја прави кожата.
    Не знам дали е пудра, дефинирано е како крем за сјај на лицето, ама ептен ми го изедначува тенот и ми дава убав природен изглед на кожата :)
    Ептен сум задоволна и благодарна на Судбината што не спои :lol:

14. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Нешто повеќе знаеш за ова???
    Од каде го зема??? За каква кожа е???

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    10.202
    На орифлејм е пудрава,околу 200 денари е во каталогот.Јас мислев да ја порачувам лилјаковата вери ми ама се откажав.Мислам дека е за нормална кожа.

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Не е ова пудра Баге, ја имаше во 2 нијанси- мојава е потемна и ја платив по набавна цена- а за каква кожа е- па мојава е комбинирана накај масна, па ставам врз ова чудо и камена, ама задоволна сум како ми ја прави кожата ептен.
    Посебно кога ставам на вратот не се ни приметува дека имам нешто ставено, а сепак добивам тен

Следен чекор кога ќе сум цел ден дома- ќе ставам само од ова од Орифлејм и ќе видам колку време ќе ми издржи лицево без да почне да свети

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    10.202
    Па да Сеси,сакав да кажам нешто како крем пудра повеќе накај крем :lol:. Mи кажа другарка ми дека го изедначува убаво тенот,ама ете пуста не ја порачав.Ајде во наредниот каталог ќе ја пробам штом ја препорачуваш. :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.659
    И ова чудово на Орифлејм е 30 мл !? :o
    Па кога ќе ја погледнам мојата Дебора, која тврди дека имала 30мл и не ми е баш верно милички, ми се чини дека ќе ја ''изедам'' скоро скоро,иако ставам по многу малку ама некако лаже тоа тубичето на изглед :^) А кога ќе ми текне, толку беше и Импалата, а ми траеше по 6-7 месеци (иако ставав секојдневно, понекогаш дури и 2 пати дневно). Ај сега за да ме утешите - колку отприлика ви трае пудрата, ако се најде некоја љубителка на мојава горенаведена :D (може глупо е прашањето, ама ме интересира, љубопитност ради :$ )

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.150
    ^^
    Девојки, не се раководете според тоа која пудра повеќе ви траела, е ај сега ќе го купам понеквалитетното оти повеќе трае? :^)
    Сигурно не.
    Во лицето треба да се инвестира, не експериментирајте со секакви чуда.

Трошењето на пудрата е правопропорционално со бројот на нејзиното користење. :D
    Значи зависи колку почесто ставаш толку ќе ти трае, а инаку сите пудри се тука 30-35 мл.
    Хипотетички јас ако ставам секој ден пудра, па за месец, месец ипол би ја истрошила сигурно. :?:

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.659
    Ма зборот ми беше дека паковката не ми е веродостојна со наведената грамажа, а може и се лажам (не може, ами сигурно), скептик сум голем, тоа е!
    А за тоа дека треба да се инвестира во лицето - казвам категорично да! ;)