Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.813

Оваа ми е новата пудра. Прекрасна е! :) Лесна пудра е, за преку ден е совршена (иако јас и навечер ја користам, ама преку ден не ставам никаква пудра) и покрива доволно.. Идеална е за сува кожа

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ се согласувам. многумина зборат за имала, ја појма немам за таа пудра, само знам дека е тешка покривна пудра

3. kim20

kim20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    A Mabyline пудрата колку чини?

4. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Има некој што користи само камена пудра без течна, и многу убаво им изгледа лицето, е како така ? Мене ништо не ми покрива така. Сигурно не сум ја погодила нијансата ... |(

5. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    ја има во сите парфимерии,претежно во помалите и понискобуџетни, покривна е и е околу 200 денари негде, можеби и помалку, за парите е не е многу лоша но само ако имаш нормална или сува кожа, за мрсна кожа никако не е добра.....

6. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Еве јас најчесто така правам преку ден, кога се брзам.. ама па и немам баш многу за покривање, најчесто за подочниците ја користам, ја имам кетрин арли со две нијанси што е.Ставам малку од неа и перли на образите и готовооооо :)

7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ја користам таа си минерали афинитон на mabyline и чини 450 ден :)

8. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    мене лиЧно импала многу ми се познава како недоразмаЧкана не ме бендисва ама знам многу сто ја користат па кој сака нека си проба и онака не е скапа

9. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас ја користам и супер е имам и јас комбинирана кожа, ја користам цела година а секој ден ставам сега дури треба да си земам друга.А иначе каква камена пудра користиш? п.с Цената е околу 700 ден

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    81.620
    Јес да Импалата многу ја користат, ја користев и јас до пред скоро, ама многу феминки се изјаснија дека содржи многу колаген и дека е погодна само за зрела кожа. Пудрава е многу покривна, но еве јас имам комбинирана кожа (мрсна само во т-зоната) и после саат време почнуваше да свети, а за на лето ич да не зборам..и некако изгледа лицето ми се презасити од неа и ми се правеа точкички, делуваше ко неразмачкана. Инаку, ја купував за 160 денари.

11. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Другарка ми ја користеше оваа од Гош, па еднаш и јас ја ставив на лице. Искрено имам само поплаки за пудрава. Јас имам нормална кожа- пудрава многу ми го стегна лицето и воопшто не се нанесе убаво :(
    Другарка ми има мрсна кожа, по интензивно користење и ја исуши кожата и лицето почна да и се лупи. Така да, јас пудрава не би ја препорачала на никој.

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ а таа другата од гош?
    мислам пред некоја страница се спомна, позитивни карактеристики и ми одговараше според описот за мене, па ја ставив на листата за испробување.. :|

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Девојки ова случајно заврши кај мене,[​IMG] го платив некои 150 денари и да ви кажам многу сум задоволна како ми ја прави кожата.
    Не знам дали е пудра, дефинирано е како крем за сјај на лицето, ама ептен ми го изедначува тенот и ми дава убав природен изглед на кожата :)
    Ептен сум задоволна и благодарна на Судбината што не спои :lol:

14. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Нешто повеќе знаеш за ова???
    Од каде го зема??? За каква кожа е???

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    9.787
    На орифлејм е пудрава,околу 200 денари е во каталогот.Јас мислев да ја порачувам лилјаковата вери ми ама се откажав.Мислам дека е за нормална кожа.

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Не е ова пудра Баге, ја имаше во 2 нијанси- мојава е потемна и ја платив по набавна цена- а за каква кожа е- па мојава е комбинирана накај масна, па ставам врз ова чудо и камена, ама задоволна сум како ми ја прави кожата ептен.
    Посебно кога ставам на вратот не се ни приметува дека имам нешто ставено, а сепак добивам тен

Следен чекор кога ќе сум цел ден дома- ќе ставам само од ова од Орифлејм и ќе видам колку време ќе ми издржи лицево без да почне да свети

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    9.787
    Па да Сеси,сакав да кажам нешто како крем пудра повеќе накај крем :lol:. Mи кажа другарка ми дека го изедначува убаво тенот,ама ете пуста не ја порачав.Ајде во наредниот каталог ќе ја пробам штом ја препорачуваш. :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    81.620
    И ова чудово на Орифлејм е 30 мл !? :o
    Па кога ќе ја погледнам мојата Дебора, која тврди дека имала 30мл и не ми е баш верно милички, ми се чини дека ќе ја ''изедам'' скоро скоро,иако ставам по многу малку ама некако лаже тоа тубичето на изглед :^) А кога ќе ми текне, толку беше и Импалата, а ми траеше по 6-7 месеци (иако ставав секојдневно, понекогаш дури и 2 пати дневно). Ај сега за да ме утешите - колку отприлика ви трае пудрата, ако се најде некоја љубителка на мојава горенаведена :D (може глупо е прашањето, ама ме интересира, љубопитност ради :$ )

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    24.142
    ^^
    Девојки, не се раководете според тоа која пудра повеќе ви траела, е ај сега ќе го купам понеквалитетното оти повеќе трае? :^)
    Сигурно не.
    Во лицето треба да се инвестира, не експериментирајте со секакви чуда.

Трошењето на пудрата е правопропорционално со бројот на нејзиното користење. :D
    Значи зависи колку почесто ставаш толку ќе ти трае, а инаку сите пудри се тука 30-35 мл.
    Хипотетички јас ако ставам секој ден пудра, па за месец, месец ипол би ја истрошила сигурно. :?:

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    81.620
    Ма зборот ми беше дека паковката не ми е веродостојна со наведената грамажа, а може и се лажам (не може, ами сигурно), скептик сум голем, тоа е!
    А за тоа дека треба да се инвестира во лицето - казвам категорично да! ;)