Затоа што оваа пудра е за комбинирана со мрсна кожа, а Ер мат ти е повеќе кон комбинирана со сува. Ако ставиш крема одоздола почекај нека упие убаво па стави. Пробај. Инаку имате толку многу страници за читање овде доволно е само да го пишете името на пудрата во search и тоа е тоа. За оваа пудра не ти треба камена, течна е. Јас ја носам на работа, замисли 8часа дневно на топлина, после 8часа ми се мрсни носот и брадата. Не е тешка, за тие пари е топ.
Здраво девојки Случајно го пробав тестерот на пудрава во ДМ и ми се допадна има голема прекривност но се размислувам дали да ја земам. Искуства со 183 days козметика?
За сува до нормална. Јас имам комбинирана/масна, ама ми беше мерак да ја пробам. Дава убав финиш, слаба до средна покривност, природен изглед. Маана и е што не е долготрајна, издржува најмногу 3-4 часа. Можеби тоа се должи на тоа што не е соодветна за мојот тип на кожа. Во секој случај, ми се допаѓа финишот, ќе ја искористам кога сакам поприроден денски изглед што за мене е речиси секојдневно, не сакам тешка шминка за преку ден. @Mishela , Wet&Wild photofocus e убава пудра, многу сум задоволна. Дава средна до висока покривност со сатенски финиш и природен изглед. Долготрајна е, издржува сигурно барем 7-8 часа (подолго ја немам тестирано). Ја препорачувам за нормална и комбинирана кожа. Заедничко за двеве пудри е природниот свеж изглед и тоа што немаат СПФ, па убаво изгледаат на фотографии.
Супер, фала ти на одговорот Деновиве трошам залихи од сите отворени пудри, морам да ги расчистам. Во меѓувреме собирам инфо за лесна дневна варијанта. Одлично звучат и двете пудри, ќе ги земам во предвид
Од овие две, Wet&Wild ја препорачувам. Во однос на нијанси уште да ти кажам Oд Essence 20ка земав, одговара за помеѓу 52-53 од Bourjois Healthy mix, а помеѓу 150 и 180 oд Ревлон. Таa од Wet'n'wild e soft beige, и одговара на 180 Ревлон а на 53 од Bourjois 123perfect, потемна е од Essence, засега ми одговара ама реално требаше да земам една нијанса посветла, другпат не ги слушам продавачките
Ја користев на catrice hd и супер ми се погоди, ја потрошив и неможев да најдам па ја земав wet n wild ама некако чудна ми е текстурата, кога ја нанесувам премногу лесно се размачкува и ми мириса чудно Прашњето ми беше да не е за сува кожа? Мене ми е комбинирана Поубава ми е на catrice дефинитивно
Девојки мислење кој би била подобра Bourjois 123 perfect или Wet &Wild Photofocus за комбинирана кожа со масна т зона?
Јас ја немам користено вет енд вајд. Но другата 123 ја купувам редовно можеби трети пат да не те лажам и навистина е добра, да не се повторувам за мене добри пудри се следниве: Ревлон Колорстеј за комбинирана кожа Боржуа 123 Голден Роуз hd Mac студио фикс.
Треба да ми помогнете околу избор на 4 пудри. Најлесната од нив, за секојдневна употреба да одговара ама да не пречи и за вечерно излегување. Да е што е можно попокривна. Нешто ми се чини како seventeen да е за таа употреба и за моја кожа, ама им го имам фрлено меракот и на лореал и макс фактор.
И двете ќе одговараат, со тоа што Вourjois има поголема покривност. Bourjois e на попуст во DM, околу 600 денари е, а Wet&wild e 435 денари.
Дефинитивно wet & wild. Bourjois мене лично не ми одговараше толку многу, a од другава позитивно се изненадив од покривност, трајност, текстура... Дамо со четка да се нанесува
Девојки имам едно прашање за вас....купив пудра ама ми е темна не многу ама се забележува разлика меѓу вратот и лицето,можно е и да оксидира пудрава па затоа така испаѓа. Кога ке ја нанесам е таман ама после се познава разлика, дали има некое чаре да ја осветлам пудрава или само со мешање со друга светла пудра. Инаку за wet n wid photo focus станува збор.
Фала ти многу, проблем е што нема дм во мојов град. Па затоа барав од Др фирма. Од катрис можам да најдам