Ох , околу 2200 денари во Космо ја земав, но у Гр и во другиве држави мислам не е повеќе од 35-7 евра , кај нас е мааалце поскапичка
Дечки би сакала да ми препорачате некоја полесна пудра, да не е многу тешка на лице и да не е мат, но да има беспрекорна покривност инаку имам нормална кожа
НЕкоја пудричка за не проблематично лице, ама сепак да е добра...и да не е ептен скапа (и сега речете ми таква нема )
Има има, до околу 500 денари ако ти одговара. Сигурно има и поевтини, но јас не сум нашла некоја што ми се допаднала многу, а истата чинела испод 500 денари. Само не знам каква кожа имаш, може да дополниш за да видиме дали би биле океј пудрите. Catrice HD liquid coverage пудрата е прекрасна (ако успееш да си најдеш соодветна нијанса) и е околу 500 денари. Покривноста е супер, ама е соодветна за комбинирана и масна кожа зашто финишот е мат. Познавам и девојки со сува-нормална кожа кои ја користат и се задоволни, ама многу зависи од лицето сепак. Сакав да кажам, дека не е баш типична пудра за некој со многу сува кожа. Друга што ми се допаѓа, а одговара и на нормална кожа, е од Wet'n'Wild Photofocus. Mалку чудна формула, ама многу убава пудра со фина покривност. Цената беше 450-500. Ако ми текне уште некоја, ќе дополнам.
Кожата ми е не многу сува, накај нормална. ЌЕ ги побарам овие баш , се навдевам оваа Wet'n'Wild Photofocus ја има во космо?
Мислам дека во Шатци донесоа wet'n'wild, ама не сум сигурна. Во ДМ ги има сигурно, но не во сите. Во тој во ГТЦ и Тафталиџе сум сигурна дека го има овој бренд, а за другите не се сеќавам кај имаше. Може некоја да ме дополни.
Ми текна во меѓувреме дека wet'n'wild има и во ДМ во Капиштец. Види кој ти е најблиску. Ако ми текне и некоја друга пудра ќе пишам, но тие две ми се одлични за цената што ја имаат. Се надевам дека ќе ти се погоди пудрата, баш пиши каков и да е впечатокот.
Која пудра би ми ја препорачале за нормална до комбинирана кожа но по само за навечер да речам попокривна (се мислам помеѓу max factor, radiant i revlon)
Дали има некој користено од пудрата на maybelline fit me ? Ако може збор два за неа, ми ја препорачаа денес
Девојки предложете пудра за комбинирана кожа,само да не биде max factor,rimmel london,essense веке ми се користени
Лицето едноставно ми се засити од пудрите на Bourjois. Helthy mix-от едноставно ми стои на кожата, можам буквално со прст да ја избришам и многу брзо светнувам, што не беше случај порано. 123 perfect ми ја суши кожата и ми прави лишаи. Пробав со разни подлоги и исто е. Пробав да ги комбинирам и пак не бива... Така да, може ли предлог за пудра за не многу масна т-зона со суви делови и нормални образи ( не можам мојава кожа во ниедна категорија да си ја сместам ) Да има избор на жолтеникави нијанси и да е до 800 ден
Само мене не ми се свиѓа хд на катрисе? Одвај ја вадам, мн.ми навлага во порите, и брашнав финиш некој ми има.
Фит ме убаво легнува на лице -само за помрсна кожа е. Но прелоши состојки има и јас цела се изнафрлав од неа и отиде у канта
Ми треба осветлувач за пудра кој ќе го има во Дм. Не сум користела до сега, па дали се исплати или да земам поевтина пудра која е многу светла па да ги мешам?