Немам нешто за покривање на лицето, значи не ми треба некоја ептен тешка, само сум бајаги бледа и имам бел тен, не можам цел живот да си погодам пудра, не сакам ни од оние ептен течните. Или ми е темна или мава на розево... Користев менхетен од оние во проѕирното шишенце ivory беше името и баш таа ја снема... предлог некој?
Јас денеска пробав од bourjois Healty mix и ми одговараше баш си ја купив иако се препорачува за сува кожа со средна покриеност и продавачката ми кажа дека има комбинирана и дека ја користи и супер е за зимно време плус не изгледа вештачко кога ке се нанесе 610 ден ја земав на попуст е
Ревлон Колорстеј, од Боржуа 123 Perfect или AirMatt, од Макс Фактор можеш Facefinity, Photofocus од Wet'n'Wild, HD liquid онаа од Катрис...има доста избор и сите овие се со цени од 500 до кај 800 денари. Речиси секаде се на акција, ниту една не е по редовна цена.
Ја купив на Боржуа хелти микс и за таа цена не сум задоволна.. Има жолти подтонови и не е баш покривна единствено нешто добро кај неа е што не ми прави лушпи на лицето бидејќи имам доста сува кожа..
Предлoг течнa пудрa зa мaснa и aкнеичнa кoжa (дa не е тешкa и дa имa сoлиднa пoкривнoст и пo мoжнoст дa е oil free). Ценa дo 800 ден или 1000 ден ептен aкo е незaменливa
Па ете Ревлон колор стеј за комбинирана кожа. Одлична е, солидна покровност, доста е лесна. Конкретно јас ја користам, ептен сум задоволна. Имам мрсна кожа, без акни. Мислам дека во зегин можеш да ја најдеш за околу 790 денари, а често пати знае да биде и на акции.