Мишела дали ти ја имаше користено катрис хд, и ако да која нијанса е најприближна со најсветлата од wnw затоа што и јас ја имам таа
Уф, мене кај Катрис ХД и најсветлата нијанса ми е темна. Види ја најсветлата од wnw и таа после неа, 02. Втората е малку розева и мене не ми се допадна, па ја зедов најсветлата.
И јас се подновив. Да искористам попустов, а и јас веќе не сакав да ја мачкам Колорстејот секој ден. Ми се смачува од неа понекогаш. Се надевам ќе се погоди океј фотофокусот, и за нијансата ми се чинеше прилично погодена на тие светла.
Мала пауза не е на одмет никогаш. Не дека ми недостигаат фазите на прибирање секакви пудри по дома, ама и мене ми се смачи од една иста пудра толку време па си реков ќе сменам на подолг период. Јас инаку не ја пробав на лице, го видов тестерот само и на тепка ја погодив. Со прајмер си тера по цел ден без проблем. Малку е лепливка без камена пудра и имам чувство дека Ревлон некако многу поубаво ми лежи на лице за разлика од wnw (која малку ми се познава кај порите), ама со малку камена пудра во т-зоната си е супер и не се ни познава дека носам пудра, а тенот си е изедначен. Не е лоша стварно, јас очекував ептен чкарт пудра зашто овие претечните лесни пудрички мене не ми одговараат баш и брзо ми се делат на површината од кожата како некој слој. Оваа за тие пари е екстра. Башка што, подобра пудра за 350 денари не верувам да се најде за овој тип на кожа. Ќе ја биде и за нормална кожа, лесна е и не е мат. А и редовната цена (430 денари) е сосем пристапна, мене тоа во последно време ми е најважно, ми се смачи од набилдани цени кај дрогериски продукти.
Лесна е ама јас не можев да најдам соодветна нијанса.. 15ка ми беше светла а 20ка ми беше темна.. Ја користев 20ката и со камена пудра некако правев баланс .. Ја има некој пробано?
Може за сува ама покривноста не е голема...изедначува...ако сакаш поголема покривност тогаш дефинитивно оваа Според мене и нема рамна!!!! Во сите аптеки каде што продаваат хаушка...цената ако не се лажам беше некаде околу 1200 или 1300...тука некаде. Поздрав
@S.W.A.G јас најдов тестер од 20ката и мене ми е темна, мислев дека можеби 15ката ќе се погоди. На нет читам поделени коментари, повеќе се негативни критики. Најверојатно ќе ја земам на алверде, компактната (со огледалце што е), за таа читав коментари дека е прилично ,,камелеонска‘‘, лесно се прилагодува, а ми се допаѓа и финишот што го дава, баш освежува.
Здраво девојки, имам ужасен проблем. Моментално ја користам на Manhattan црната пудра за масна кожа.. На почетокот ми беше океј, незнам дали ми се засити кожата од неа и пак почна да ми свети лицето (преку умерено). Сега де мислам дали да ја пробам од Catrice HD ili Infinite. Мислење?
Здраво Пишувам тука за да ја пофалам најдобрата пудра на цел свет и да ви помогнам на сите што се двоумите Најдобрата пудра којашто сум ја користела. Толку покривна, а толку лесна. Чудо Бев многу скептична на почетокот, бидејќи имав некое такво мислење за пудрите на Лореал, дека не се покривни итн., но оваа многу пријатно ме изненади. Околу година ми трае и еве уште имам, а се шминкам скоро секој ден. Единствена замерка е тоа што најубаво ја нанесувам со раце, а со четката некако не е тоа тоа, а толку мразам да ги плескам рацете со пудра... Наменета е за мрсна кожа. Околу 600 денари во ДМ.
Ја купив пудрава од есенс и ја користев отприлика пролетно време крај на март април,дека е покривна,покривна е и трајна но почна лицето да ми се нафрла и ја баталив.После некое време ми се смири и немав акни. Се префрлив на Макс фактор 3 ин 1,и највеќе ми одговара на мојот тип кожа,имам сува кожа и одлично ми се вклопува со кремата на ziaja.