Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @Mishela
    Ти се масти ли повеќе лицето од фотофокусот?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    81.756
    Не, дури напротив - немам приметено ниту да засвети кожата по 4-5 саати дури и кога ставам прајмер.

Само ме нервира што на дневно светло кај порите ми се познава дека имам ставено пудра па морам да натапкам со камена одозгора, а немам потреба за фиксирање воопшто...

На ludamaja10 и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  3. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    7.891
    Женски, ве молам за помош :lol:. Имам комбинирана кожа со масна т-зона и нормални образи. Челото посебно ми е екстремно масно. Зимава ја користам пудрата на Римел со црвено капче дека во зима ми е посува кожата ама и вака не ми одговара, светнувам после 2 часа. Се двоумам меѓу овие 3 пудри. Која би ми ја препорачале?
    pol_pl_INGRID-IDEAL-MATT-PODKLAD-MINERALNY-BUFF-301-60235_1.jpg porcelain1_1.png 5_7_7_6_3231419.JPG

Само и да не биде екстремно мат како што е таа на Севентин мат плус зошто така па ми се прават лушпи на лицето. Немам ниту една од овие пробано.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Ти ја препорачувам втората. Првата ја немам пробано, а третата е баш мат. Од друга страна, таа на Wnw е со некоја средна покривност, додека Катрис покрива доста повеќе, па зависи што ти е приоритет.

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    7.891
    Не ми треба некоја голема покривност, чисто лице имам. Само сакам да си најдам соодветна пудра со која нема да светнувам по 2 часа со солидно нанесена камена, а од друга страна нема да ми се прават лушпи од што е премногу мат.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Бидејќи 123 перфект ми се потроши, би сакала да ми препорачате нејзина замена.
    Всушност испробани ми се ер мат и лореал, а ја имам ревлон, mac и на голден роуз на залиха уште.
    Инаку сакам да пробам друга пудра, за вечерни излегувања.

7. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Со првата пудра немам искуство.

WNW кога почнав да ја користам на почетокот многу ми го мрсеше лицето и светнував за кратко, но голема улога има начинот на кој ќе ја нанесеш, најдобро е убаво да ја размачкаш зошто има помрсна текстура.

Catrice е потполно мат, имам нормална кожа, не ми се случило да ми ја излупи кожата, НО неопходно е да се нанесе убава хидратантна крема како подлога. Најдобар ефект со оваа пудра добивам ако ја нанесувам со тапкање со сунѓерче.

WNW повеќе ми одговара за зимскиот период кога кожата ми е посува, а Catrice за во лето, заради подолготраен мат ефект.
    Нанесувам еден слој, а не места каде имам потреба нанесувам уште малку пудра со тапкање и добивам убава покривност.

8. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    7.891
    Значи сепак Катрис да ја земам зошто челото ми е екстремно масно. Штом ти со нормална кожа немаш проблем, си велам ќе ми одговара. Цена знаеш?

9. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Ќе ти одговара, само обавезно ставај хидратантна крема на образите, значително го подобрува завршниот изглед на пудрата, и подобро ќе се нанесува. Околу 450-500 ден.

И да, немам потреба од нанесување на камена пудра врз неа.

10. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Дали некоја користела од течните пудри на sephora? Дали се добри? Поточно ме интересира која би била ок за комбинирана кожа. Ќе ја тагнам @koritsaki мислсм дека ти имаше сликнато некои продукти на sephora но не се сеќавам дали било пудра. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Дали ја има некаде нијансата True ivory? Во Дм ја барам со месеци и ја нема, само Ivory и Cameo како најсветли. Едната ми е темна, другата розева. Гледам на сликава стои Шатци, но не ми се сигурни...
    20190115_153603.jpg

12. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    И во Космо и во ДМ нијансите се ужас, јас сакав да ја купам но имам многу светол тен и ниедна не ми одговараше. Не знам за Шатци, можеш да им пишеш на фб да те информираат која нијанса им е најсветла, иако мислам дека и таму е иста песна.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.943
    Допаѓања:
    108.316

Да , јас ја имам користено оваа пудра подоле на сликата. Покривноста и беше добра , но нем и се допаѓаше трајноста , пудрата е наменета дефинитивно за нормална до сува кожа. :)

Од лани кај нас во Грчка донесоа и една нова во продажба , баш за комбинирана до масна кожа , ама ја немам пробано сега за сега. Ако ја пробаш баш кажи ми каква ќе е :)

На Sexybaby86 и sofija014 им се допаѓа ова.
  14. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Ако ја најдеш кажи ми, јас ја имам Ivory и пудрава ја ставам само навечер и тоа ролка ако носам :D
    Многу ми се свиѓа се али нијансата ми е темна :(

На Yuefoa и Elence93 им се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    :D исто! Ја мешам најчесто со друга за да ја осветлам, а пудрата ми е баш погодена. На слики изгледа предобро иако имам проблематична кожа. А на нет гледам дека има и други нијанси, само не знам зашто не ги носат. Ќе ја побарам деновиве и во Шатци, но ако дознаеш пред мене пиши :)

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Каде може да ја најдам пудрата на лореал, инфалибл, во стаклено шише на попуст низ Скопје?

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  17. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Женски бее....Ставив пудра од менхетен..Од оние новите ко матт што се..По првото ставање немав ништо..Вториот пат на очите од горе ми се јави црвенило и ај си викам можеби не е до пудрата..Ставив уште еднаш другиот ден 2те очи црвени горе на капакот исто ко сенка да имам црвена.. Ви се има десено и вас вака? До пудрата ќе да е или?Искустгва со ова пудрА?

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Јас се исфрлам од течните на Менхетн. Али моите не беа мат. Можно е да ти е од неа доколку не користиш ништо друго ново како сенки или маскари.

Последна измена: 20 јануари 2019
    На black_lover и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не ти одговара.

На Animali и black_lover им се допаѓа ова.
  20. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.915
    Девојки која пудра на Алверде најмногу одговара за мрсна кожа?
    Сакам да пробам органска пудра, па слободно предложете и некоја друга не мора Алверде.
    Ја гледав и на др Хаушка но мислам дека и најсветлата ќе ми биде претемна, имам многу светол тен :(

На Yuefoa му/ѝ се допаѓа ова.