Еве јас топло ти ја препорачувам пудрата на Дебора nude perfection (со црвено капаче), покривна е, не свети лицето и трајна е многу. Малце е скапичка, меѓутоа вреди, навистина
Јас веќе подолго време ја користам таа на АВОН што е со пумпица во стаклено шишенце и на неа пишува дека има смирувачки ефект.Премногу сум задоволна, се изеначува со природниот тен и не се познава дека имате пудра, а кожата е свиленкаста и мазна.
Меѓутоа таа воопшто не покривна, како со крема да се мачкаш е, плус воопшто не е преполачлива за комбинирана кожа пошто оваа е смирувачка и со некои масла... За покривност а посебно за поважни настани ја препорачувам Revlon solorstay Combination/oily skin.
Си прашав во соодветната тема, никој не ми одговори...па ако имате некое искуство со нив... Убави ли се пудриве, што цена имаат и која е подобра од двете ? Спојлер
Дали некоја од вас ја има користено оваа пудра? Дали е добра? Сакам да ја сменам мојата - користам менхетен ама не сум најмногу задоволна.
Ја користам веќе 3 години и сум презадоволна,покрива многу посебно црвенило,по што јас имам така по црвени обравчиња,само да си ја погодиш соодветната нијанса.Јас користам 5ка.позз
Јас и одговарав и и давав препорака на претходната девојка која бараше покривна пудра за посебни настани и имаше комбинирана кожа.
јас ја имам користено добра е.. лесна и убаво мириса.. не е толку покривна ама мене супер ми беше за преку ден
Денес си купи камена пудра ама ми е мака да видам како се вика,и како сум ја утнала бојата тоа е чудо едно невидено,бела е скрос ајде сега нова......а да не знаете каде можам да најдам немам никаде видено,а многу е убава.
Јас ја барав пудрава ама ја нема кај нас никде,уште ја немаат донесено.Јас дека исклучиво минерални пудри користам се залетав за оваа да ја пробам ама ништо
околу 650-700 ден зависи...јас ја купувам од парфимеријата Ким во трговски многу сум задоволна од неа