Мене пa обрaтно, ме мaсти повеќе од Ревлонот, особено кaј носот. Сегa зa сегa ми е океј, убaво стои ептен, имa dewy изглед. Некaде aко имaм случaјно суви делови ги истaкнувa aмa тоa е многу ретко, не ми е сувa кожaтa. Ме нервирa што имa некој мирис ко тешкa хемикaлијa, aмa ќе пројде. Лесно се нaнесувa што е нaјбитно и е пореткa. Ревлонот е погустa и често знaев дa претерaм со стaвaњето. Ќе видиме понaтaму кaко ќе се покaже. Се нaдевaм немa дa се зезне нешто, нијaнсaтa ми е ептен погоденa. Вaкa зa секој ден ми е супер, нaбрзинкa дa се нaшминкaм и дa летнaм низ врaтa.
Леле јас наопаку, со вакви течни пудри ич немам ориентација колку ми е доволно, па ми требаше време за да се навикнам. И таман се навикнав, почна да ме зафркава. Многу убаво стои на лице, ама се гледа дека не ми легнува на кожата убаво како Ревлонот, неа можам слободно да си ја носам и без камена пудра па веројатно ќе земам ново шишенце и толку со екскурзиите. А баш бев расположена за нешто ново и нешто со поубава цена, ама тоа е тоа.
Имам тестер од МАС studio fix, 3 пати ставив. Поубава пудра немам користено. Покривна, не е тешка, лицето преубаво изгледа. Многу малку треба кога се нанесува со прсти. Прва прилика ја купувам обавезно.
@Mishela и јас ја прашав аптекарката дека викав да купам побрзо да не заврши попустот. Не ја разбрав убаво, ама вика па тука толку се Ревлон пудрите. А и немаше лист дека се во делот на намалените производи. А да ве прашам, пудрите на Есенсе(instant picture или нешто така пишуваше) . Дали сте ги користеле за комбинирана кожа и дали сте задоволни?!
Да, Ревлон пудрата е најевтина во Зегин, за разлика од цените низ дрогериите и други парфимерии. И јас од таму си ја купувам, а знам неодамна беше на попуст па мислев дека уште трае, затоа прашав. Нема врска, како и да е, ќе се посети Зегин деновиве. И онака ми треба нова пудра, па ќе ја земам, била или не била намалена.
Здраво девојки. Барам лесна пудра за комб/масна кожа. Нешто ептен лесно не мора да е нај покривно. Дали можда би било океј да ја пробам хелти микс? Или 123 перфект? Знам дека хм е за сува кожа како би функционирала со крема и подлога за мрсна кожа? Секој предлог е добредојден.
Милион пати е пишано, само треба да пребарате во лупата горе. Пишете го името на пудрата и ќе најдете многу мислења. Хелти миксот е за сува кожа, а 123 е за комбинирана со мрсна т-зона. Исто така можеш да размислиш за ревлон колорстеј и нискобуџетната на голден роуз Hd.
Минимално им е сменето пакувањето, не се ни приметува. Инаку во право си, пудрата не е нова, одамна постои, а јас ја користам исто скоро две години. @lipstickmadness сега проверив 615 ден била во ДМ со попустот од 30%. Види може уште им трае...
Со години користам Healthy mix Bourjois, и сега сакам да сменам малку. Ми стана некако претечна, прелесна, како да ја снемува за кратко време од нанесување. Можеби едноставно и лицето ми е презаситено веќе, не знам. Ако може некоја препорака за некоја слична пудра, да е лесна ама покривна.
Aura cover me ,pishuva deka e za sekojdnevna upotreba a e dosta pokrivna . Samo problemot e shto najsvetlata nijansa Mene mi e temna pa ako imash mnogu svetol ten nema da ti odgovara.