Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    Лесно се размачкува пудрава? И многу би била тешка за младата кожа или.. ? Ме интересира чисто онака да си знам ако во иднина ми притреба смена на пудра :D

2. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Мислев барем некаде дека по големиве градови ја има,се надевав,а да знаеш колку е убава :inlove: ,јас не користев вакви пудри ама брачеда ми од австралија ја имаше и ми ја даде...јас сум без зборови од оваа пудра,прекрасна е...ако некаде некоја од вас забележи нека ми јави :)

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838

Колку паринки рековте дека е? :?:

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас ја купував пред 4-5 години, беше 400 денари. Мислам дека последен пат кога ѕирнав во Unique беше малце поскапа околу 500.
    Не знам точно која нијанса ја користев ама знам дека ми беше некако жолтеникава и кога не ставав лицето ми беше ептен бледо, дури малце како флекаво, ми беше некако јака, али покриваше доста. Знам прв пат ставив на полуматура од истава и после купив уште 2-3 пати. И ми траеше доста долго по 6-7 месеци сигурно.

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Пудрава е многу убава, стварно многу добро покрива, ама за млада кожа ја препорачувам само за во зима. Ова е некоја комбинација на течна пудра и пудра во прав (колку и да звучи чудно, е) ако ја користите нема да ви треба камена или пудра во прав за да ви стои цел ден. Идат потопли денови не треба да ја гушите кожата со тешки пудри. Ако немате посебни проблеми со кожата лесно ке поминете само со полесна пудра. Ако имате, купете си убав коректор само за критичните делови и пак лесна пудра врз тоа. Јас конкретно ја користам Bourjois Healthy mix и не ја менувам за ништо на светов :inlove:

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.082
    460 или 480 е. Јас ја користам и за мрсна или комбинирана кожа е. Само иако е за мрсна без крема за лице не стои убаво. Немаш потреба од камена врз неа, а и многу долго стои на лицето. Јас од кога ќе ставам после саат ми е преубаво лицето, а во моментот кога ставам изгледа ко цемент да сум ставила. :$

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Женски, да не ја користела некоја течната пудра на Catherine Arley, ама во стаклено шишенце??
    Нема слика да ставам. Околу 200 денари е, па споделете некое мислење... :)

На zaljubena93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Барав нијанси од Деби пудрата на гугл, но не успеав да најдам. Му се наоѓа на некој при рака некоја сликичка со нијансите :?:

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.082
    Јас ја имам користено пред многу години. Не ми беше ништо посебно, ама ако имаш светол тен мислам дека супер ќе ти биде. Другарка ја користи ама има многу светол тен и лицето и е порцеланско.

10. zaljubena93

zaljubena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    jas iskreno ne koristam pudri.ama drugarkive moii ja koristat Catherine Arley ii se premnogu zadovolni. Voopshto ne e slichna na Impalla koja shto e premnogu nezdrava za kozhata bidejki gi zatvora porite i ne i dozvoluva na kozhata da dishe. Za razlika od Impalla, Catherine Arley e dobra. Povolno gi pokriva nesovrshenostite na kozhata, ama treba i pravlno da se nanesi za da ti vrshi rabota :D :*

[mod-kirilica:rw00qeuk][/mod-kirilica:rw00qeuk]

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Катастрофа.
    Со еден збор.
    Убава е камената, ама течната не. :x

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    :lol: епа мене таа ми е најубава,имам кажано 5-6 години ја користам :D 130-140 е!
    ете гледате се е ствар укуса
    на мене импалата ми е ужаснотии,а на некој му е совршена

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Ако сакаш минерална јас можам да ти ја препорачам артдеко убава и покривна јас таа ја користам само со многу крем како подлога дека посува е,изгледа многу природно лицето стакло а пудрата не се познава

14. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Јас не сум задоволна од artdeco пудрата.

15. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Викаш добра е за сува кожа? Јас ја користев Импала ама почна да ми се лупи кожата од неа. А оваа колку е?

16. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Јас имам комбинирана кожа и јас ја користам и супер ми е,само на Т зоната ставам малку камена пудра..А иначе цената е 850 ден

17. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    [/quote]
    Ако сакаш минерална јас можам да ти ја препорачам артдеко убава и покривна јас таа ја користам само со многу крем како подлога дека посува е,изгледа многу природно лицето стакло а пудрата не се познава
    [​IMG][/quote]
    Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа

18. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    [​IMG][/quote]
    Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа[/quote]
    Mене многу ми е поубава само така не врз течна,пробај и така само многу крем прво.Инаку оваа со четка е 1300 а без четка е 900.Ја таа без четка си ја зимам зашто си имам четка и плус поголема е 15 грама е .

19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа[/quote]
    Mене многу ми е поубава само така не врз течна,пробај и така само многу крем прво.Инаку оваа со четка е 1300 а без четка е 900.Ја таа без четка си ја зимам зашто си имам четка и плус поголема е 15 грама е .[/quote]
    Уф баѓи соленка :)

20. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=709
    прекрасна пудра толку природно а совршен изглед, не е за многу сува кожа повеќе би рекла за нормална кон комбинирана!