Лесно се размачкува пудрава? И многу би била тешка за младата кожа или.. ? Ме интересира чисто онака да си знам ако во иднина ми притреба смена на пудра
Мислев барем некаде дека по големиве градови ја има,се надевав,а да знаеш колку е убава ,јас не користев вакви пудри ама брачеда ми од австралија ја имаше и ми ја даде...јас сум без зборови од оваа пудра,прекрасна е...ако некаде некоја од вас забележи нека ми јави
Јас ја купував пред 4-5 години, беше 400 денари. Мислам дека последен пат кога ѕирнав во Unique беше малце поскапа околу 500. Не знам точно која нијанса ја користев ама знам дека ми беше некако жолтеникава и кога не ставав лицето ми беше ептен бледо, дури малце како флекаво, ми беше некако јака, али покриваше доста. Знам прв пат ставив на полуматура од истава и после купив уште 2-3 пати. И ми траеше доста долго по 6-7 месеци сигурно.
Пудрава е многу убава, стварно многу добро покрива, ама за млада кожа ја препорачувам само за во зима. Ова е некоја комбинација на течна пудра и пудра во прав (колку и да звучи чудно, е) ако ја користите нема да ви треба камена или пудра во прав за да ви стои цел ден. Идат потопли денови не треба да ја гушите кожата со тешки пудри. Ако немате посебни проблеми со кожата лесно ке поминете само со полесна пудра. Ако имате, купете си убав коректор само за критичните делови и пак лесна пудра врз тоа. Јас конкретно ја користам Bourjois Healthy mix и не ја менувам за ништо на светов
460 или 480 е. Јас ја користам и за мрсна или комбинирана кожа е. Само иако е за мрсна без крема за лице не стои убаво. Немаш потреба од камена врз неа, а и многу долго стои на лицето. Јас од кога ќе ставам после саат ми е преубаво лицето, а во моментот кога ставам изгледа ко цемент да сум ставила.
Женски, да не ја користела некоја течната пудра на Catherine Arley, ама во стаклено шишенце?? Нема слика да ставам. Околу 200 денари е, па споделете некое мислење...
Барав нијанси од Деби пудрата на гугл, но не успеав да најдам. Му се наоѓа на некој при рака некоја сликичка со нијансите
Јас ја имам користено пред многу години. Не ми беше ништо посебно, ама ако имаш светол тен мислам дека супер ќе ти биде. Другарка ја користи ама има многу светол тен и лицето и е порцеланско.
jas iskreno ne koristam pudri.ama drugarkive moii ja koristat Catherine Arley ii se premnogu zadovolni. Voopshto ne e slichna na Impalla koja shto e premnogu nezdrava za kozhata bidejki gi zatvora porite i ne i dozvoluva na kozhata da dishe. Za razlika od Impalla, Catherine Arley e dobra. Povolno gi pokriva nesovrshenostite na kozhata, ama treba i pravlno da se nanesi za da ti vrshi rabota [mod-kirilica:rw00qeuk][/mod-kirilica:rw00qeuk]
епа мене таа ми е најубава,имам кажано 5-6 години ја користам 130-140 е! ете гледате се е ствар укуса на мене импалата ми е ужаснотии,а на некој му е совршена
Ако сакаш минерална јас можам да ти ја препорачам артдеко убава и покривна јас таа ја користам само со многу крем како подлога дека посува е,изгледа многу природно лицето стакло а пудрата не се познава
Викаш добра е за сува кожа? Јас ја користев Импала ама почна да ми се лупи кожата од неа. А оваа колку е?
Јас имам комбинирана кожа и јас ја користам и супер ми е,само на Т зоната ставам малку камена пудра..А иначе цената е 850 ден
[/quote] Ако сакаш минерална јас можам да ти ја препорачам артдеко убава и покривна јас таа ја користам само со многу крем како подлога дека посува е,изгледа многу природно лицето стакло а пудрата не се познава [/quote] Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа
Ако сакаш минерална јас можам да ти ја препорачам артдеко убава и покривна јас таа ја користам само со многу крем како подлога дека посува е,изгледа многу природно лицето стакло а пудрата не се познава [/quote] Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа[/quote] Mене многу ми е поубава само така не врз течна,пробај и така само многу крем прво.Инаку оваа со четка е 1300 а без четка е 900.Ја таа без четка си ја зимам зашто си имам четка и плус поголема е 15 грама е .
Јас сакам да ја ставам над течната,а колку пари е?вака убаво изгледа[/quote] Mене многу ми е поубава само така не врз течна,пробај и така само многу крем прво.Инаку оваа со четка е 1300 а без четка е 900.Ја таа без четка си ја зимам зашто си имам четка и плус поголема е 15 грама е .[/quote] Уф баѓи соленка
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=709 прекрасна пудра толку природно а совршен изглед, не е за многу сува кожа повеќе би рекла за нормална кон комбинирана!