Ве молам да ми препорача некој добра пудра со убава покривност но да не е многу скапа.. Ја коростам аura cover me.. и не сум баш задволна, Кога се фанам за лицето на прстите ми се познава траги од пудрата, а да не зборам пак за на алиштата..
која течна пудра и да ја користев и колку пари и да давав ниту една пудра не ми го даваше тој wow ефект оти имам прилично проблематично лице се додека не почнав да ги чувам пудрите и кремите во фрижидер и по некоја логика на пониска температура се зголемува густината и се подобрува самата конзистензија на било која течност мене ова ми е life hack го практикува ли некоја од вас?
Дали на некоја од вас и се имаат појавено акни од Bourjois123? Имам чисто лице, ама еве една недела како почнав да ја користам, челото ми е цело со акни.
Таа е за комбинирана кожа. А ти ако имаш чисто лице тогаш веројатно имаш нормална кожа и таа пудра не ти одговара.
Дали сте ја користеле пудрата на Revlon Colorstay? Читам дека генерално е многу фалена, па се мислев да ја пробам таа за сува/нормална кожа. Плус гледам дека месецов е на попуст во Космо.
Јас ја купив таа за нормална до комбинирана, но можеби моето искуство ќе ти помогне. Не е многу тешка на лице, веднаш се впива и делува доста природно. Немам посериозни проблеми со кожата така што покривноста ми одговара. Ја препорачувам и мислам дека ќе продолжам да ја користам.
Ти благодарам. Јас имам премногу суво лице и затоа не знам дали ќе ми одговара. Сепак најдобро ќе биде да побрам и тестер пред да се одлучам.
Дали осветлувачите за пудра се штетни, дали има многу хемија? Бидејќи одам на козметички третмани само ББ крема користам, додека ми трае третманот, не смеам да користам пудра, да не ми наштети осветлувачот? Препорачајте некој на природна база?
Сега ја користам Фармаси, ама ја имам 4 нијанса најтемна и не ми одговара па затоа ја мешам со првата нијанса најсветла, ама не сум задоволна. Па затоа прашав за осветлувач да ја мешам, бидејќи ја имам најтемната. Ја пробав 2 нијанса, но многу црвено го прави лицето, па се мислам дали да ја земам 3 нијанса не знам дали ќе ми се погоди. Друга опција ми е Буржуа ББ кремата се надевам дека се добри нијансите. Ако имаш искуство со Бб кремите, давај совет која, само да е покривна и да има добри нијанси!
Дали некоја била скоро во ДМ во Веро Џамбо и знае дали ја има Катрис ХД? Или доколку некоја оди би ја замолила да види. Планирам да одам утре бидејќи во Капитол не носат Катрис ниту во ДМ ниту Еликсир, а не ми се шета ептен, па ова ми е најблиску.
@Amelia да знаеш дека Фармаси не се производи на природна база инаку цц кремата на Буржуа има 15спф и мн убаво покрива јас сум ја користела