Јaс јa имaм пудрaтa, имaм мaснa и прoблемaтичнa кoжa, ми се дoпaѓaaт текстурaтa,пoкривнoстa и нијaнсите, нo не ми се дoпaѓa штo мнoгу брзo oксидирa. Следен пaт се мислaм дa јa прoбaм нa Ревлoн.
Да бидам искрена , не ми се допаѓа прво ми е тешко нанесувањето , со четка и сунѓерче имам пробано ама не можам воопшто како што треба да ја нанесам , имам чувство дека стои како маска на лицето. И викааг дека е за масна кожа ама не - премногу брзо излегува маснотијата
Не ми се допаѓа искрено. Многу слаба покривност има, а и многу време и треба за да стане мат за да можам да нанесам врз неа бронзер и сл. За нијансите пак да не зборувам, има 4, јас ја купив третата и е пребела, а претходните беа уште посветли.
Ај вака... Bourjois 123 Perfect ми ја прави кожата пресува, како стара изморена ми делува, никаков сјај ни после цело работно време, кожата некако ми делува уморно и истрошено, инаку е nice to touch . Додека пак Bourjois City Radiance ме светнува многу брзо, дури и косата некако многу побрзо ми се масти од неа. Значи, ми треба совет за некоја пудра, комбинација од овие две , нешто измеѓу би било идеално во едно пакување, да не купувам од двете и да ги мешам постојано, на тоа ми текна . Тенкссс
Ако сакаш пак пудра од Bourjois , ѕирни ја Bourjois Healthy mix serum. Оваа треба да ја има само во Анабела парфимеријата. Мене ми е полу мат на кожата , и секако ја сетирам со камена пудра зошто имам масна кожа. Потоа види ја и новата нивна пудра во стик always fabulous , според мене не е нешто многу мат како што ја пробав на лице , но нијансите се темни малку , ако си многу бела нема да ти се допадне. Пробај некоја од овие две
Јас ја имам еднаш купено ама белото тубиче. Мене ми се покажа катастрофална. Светев како лампион од неа. Лошо стоеше на лице многу. Може црното тубе е подобра формула, а може и до моево лице ќе беше. Како и да е, на свеки и се бендиса и си ја изнастава
Е немаат тестери да. Јас дека сум бела, земав нијанса Opal, мислам дека посветла и немаше. Пак ќе кажам, мене не ме воодушеви драга, незнам, можеби и јас премногу очекував. Се надевам ќе ти се погоди ако ја земеш
Дали можеби ревлон е негде на попуст? И дали од пудри до 1000 денари е најтоп за мрсна кожа или има и подобра?
Ја побарав од Ингрид течната пудра во црно шише со пумпица, но немаа па ми предложи продавачката друга пудра, минерална во црна туба. Прилично сум задоволна, за 200 денари е многу убава и делува природно.