Па изгледа е индивидуално, читав позитивни искуства тука, а јас ја фрлив после неколку користења. На мене изгледаше како кал иако ја пробав со различни креми под неа. Посебно ако сакав да додадам на некои места за поголема покривност. А и на топлото време ми изгледаше многу лошо.
јас ја имам уште кога излезе во продажба, нијансите се одлични , покривност одлична , не оксидира , лесна е како втора кожа е, еднинствено не ми се свиѓа што после 3-4 часа носење некако се оделува од кожата, мрсна е испукана на кожата делува cakey ја имам носено и со камена и без камена и исти случај е ... јас би ја купила пак , за прикривање на дамки од акни ми е топ
Мене ми е една од омилените. Има одлична покривна моќ, лесно се надоградува иако речиси и да нема потреба. Долготрајна е, само при крај од денот знае на врв на нос да ја снема, јас ретко ја сетирам па може и заради тоа. Проблем се нијансите и тоа што оксидира.
predlog tecna pudra bez razlika na cena. Imam mrsna koza, cesto i akni. No mi treba nekoja sto nema da svetnam ko lampion po 4-5 sati. Momentalno ja koristam vishy za mrsna koza... abe katastrofa, po 1 cas ko so maslo premackana sum )) radiant ja imam koristeno i revlon... baram nekoja druga
Bourjois air mat ја имаш пробано? Мене оваа ми е нај покривна пудра во комбинација со камената исто еир мат
Јас ја купив Golden Rose HD пудрата и бев скептична околу тоа дали ќе ми се погоди бидејќи имам доста проблематична кожа па ретко кога сум баш задоволна од течна пудра. Оваа пудра многу ми се допадна, особено за преку ден на факс и воопшто не ја чувствувам тешко на кожа. Има средна покривност и може да се надоградува. Исто многу ми е битно што не ме нафрла со бубулички, тој проблем го имам со многу пудри.
Не знам за каква кожа е наменета, ама јас ја имам гледано на зелен пазар, кај тезгите со шминки и сл. Мислам дека другарка ја имаше користено, ако добро се сеќавам, доста евтина беше.
Јас ја користам Ингрид минерал, имам сува кожа. Претходно кога ја купив многу убаво изгледаше на лицето, и повторно ја зедов, но ми мириса, ми се нафрла кожата на лицето и после неколку часа не изгледа убаво. Не знам дали имаат сменето нешто во составот но уште еднаш нема да ја купам.