Ги имам гледано во аптека Виола (не сум 100% сигурна дека е Виола) одма на влезот во ГТЦ од страна на Holiday Inn
Мислам дека Infallible е на попуст не True Match. Дефинитивно и за мене е пудра број 1. По незнам кој пат ја купувам
Ми дадоа тестер од пудрата на Хаушка и денес конечно го пробав. Пудрата има слаба покривност, ама убаво го изедначува тенот, а нијансата 01 macadamia идеално ми одговара, дури сум воодушевена. Се на се, многу сум задоволна како ми изгледаше лицето. Е сега, единствената маана е што многу брзо ми изби маснотија иако сетирав со камена. Околу носот светнав за 3-4 часа. Дали некој со комбинирана кожа ја користел пудрава? Како се однесува на долги стази? Се мислам да ја купам затоа што многу ми се допаѓа нијансата и финишот кој го дава, ама си викам штом денес светнав толку брзо што не беше многу топло, како би било на +30 степени...
@Avery јас имам комбинирана-мрсна кожа кога како, и два пати ја имам купувано пудрава за да сменам малку од традиционалниве пудри , и ми беше супер. Јас ја имав користено со пудрата во прав на Хаушка (за жал ја нема во Мк , ја имам порачано од странство). Двете заедно во комбинација беа одлични 5 часа не светнував со сигурност. @Luminary види по аптекиве , мене тестер ми имаа дадено во Еурофарм во Веро центар
@koritsaki фала ти, ќе видам да ја начекам на некој попуст @Luminary во Зегин во Сити мол ми дадоа тестер. Само да знаеш, ако си многу светла нема да ти одговара. И првата нијанса ( 01 macadamia) е доста темна.
Да ја користам оваа ми е второ шишенце ! Мене ми е одлична , имам комбинирана кожа цел ден ме држи матт , има средна до висока покривност но може да се надогради .. само кај нас многу слаб избор се нијансите ! Моментално е на попуст во ДМ
Кој ли ме разубеди да ја пробам essence insta perfect? Кој? Кој? Никој , никој, сама се потрчав , иако тука секогаш пратам што се случува со вашите мислења, и ги почитувам, сега никаде не ја прочитав гореспоменатата ама сепак ја земав. И тоа имав шанси да ја пробам 50 нијанса, а инаку сум светла и секогаш трчам по светлите ама ова беше сосема ок, и некако финишот кога ја размачкав ми се виде одличен. Покривност:таман за секој ден Арно ама беше ноќ кога ја пробав и ја носев едвај 1 час. А кога ја купив и ја ставив, за два часа светев како сијалица. Немаше никаде остатоци од пудрата што ја нанесов. Ама добро барем не оксидира, што е плус, уште тоа фали се на се пудрата ми трае колку да се сликнам еднаш за на инста и толку , доста ми е, нареден пат повеќе ќе внимавам
Која пудра е најубава за нормална кожа од loreal ? True match, infallible ? И од maybeline super stay 24? Ако може по некоја реченица за истиве