Ме фати мерак да ја пробам на catrice со пумпица, иако healthy mix не ми е дотрошена. Мислам дека околу 400 денари е? Пошо имам на залиха, и да не се погоди, да не е премногу скапа. И на 52 хелти микс која нијанса би одговарала?
Ако зборуваш за Catrice All Matt јас не би ти препорачала да ја земаш доколку сакаш покривност и не сакаш да светиш. Јас светнувам после саат време на т-зоната иако не ми е нешто премногу мрсна, за покривност ќе кажам дека нема ни минимална. Вака на лице не се осеќа дека ја носиш лесна е. Инаку во ДМ ја земав 439 мислам пред 2 недели.
Која од пудрите на maybeline е за сува и комбинирана кожа? Дали се добри пудрите на maybeline и која им е цената? Денес планирам да земам па затоа
Здраво може да ми препорачате некоја пудра со средна до голема покривна моќ? Јас пред некое време си ја купив Loreal infallible 24h matte но не ми се допадна
Знам дека замарам, али за голема покровност незаменлива ми е Катрис хд. Сите останати кои се попокривни (пр. Мејбилин суперстеј, Боржуа еар мат) ми се забележуваат премногу и ги чувствувам на лице. Можеби бидејќи оваа на Катрис е баш течна. Само треба околу очи похидратантна крема. Нешто со средна покривност и за нормална/сува кожа би ти препорачала Боржуа хелти микс, а за помрсна Боржуа 123.
Никако хелти микс. Јас ја купив и и ја дадов на другарка. Мала покривна моќ има за разлика од порано. Тестирај ја Лореал тру меч, мислам океј е.
Pudrata od Giordani e dobra samo za onie koi ne sakaat pokrivni pudri. Povekje e kako BB krem i se upiva dosta brzo vo kozata. Ednas si poracav i vekje nikogas zatoa sto jas sakam pokrivni i dolgotrajni pudri. Mozebi e i do kozata ne znam, ova e moe iskustvo. Inaku kako edna od najdobrite pudri koja ja imam koristeno odnosno seuste ja koristam od koga ja najdov i bi ja preporacala na site e pudrata na Radiant. Kozata ja pravi navistina sovrsena.
Дали некоја од вас можеби има искуство со пудрава? Ја видов денес во продавницата на Логона, има слична цена со Боржуа хелти микс (кога е на попуст), сега треба да купувам, па си викам да и дадам шанса, барем е природна, ама барем да чујам некое искуство.