Јас ја користам пудрата од Dalton и сум задоволна од неа, многу рамномерно се нанесува и не се приметува дека имам нешто ставено на лицето (никој не забележува) Мене ми е супер оваа.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=158850800834118&set=pu.150318478354017&type=1&theater
Kажете ми ја користи ли некој пудрава од Aвон? Имам проблематична кожа па незнам дали ке ми одговара? Kолку сте задоволни од неа?
Не сум користела до сега ниту една од пудрите на Авон зато што мислам дека пудрата е основно нешто за шминката и сметам дека е најдобро истата да се одбере во соодветна продавница, парфимерија и сл. Само така можеш да знаеж дали е добра за твоето лице и дали ти одговара. Иначе и ја сум во потрага по добра пудра која ќе покрива се на моето лице иако немам мозолчиња, освен тие пред циклус ама сакам мазно и совршено лице па ве прашувам на сите вас што би ми препорачале ??
имам комбинирана кожа, т-зоната малку мрсна и свети, а образите суви. Ја зедов менхетенот за комбинирана кожа па не сум нешто баш задоволна, покрива да и има убав мат ефект, ама на лицето како маска да имам ставено и не ми одговара за образите некако претешка ми е за тој дел. кажете некој предлог за вечерна покривна пудра да дава мат ефект а истовремено да не е мн тешка и да ми одговара за сувите образи. искуство некој? се мислам меѓу дебората колор копи и ревлонот за комбинирана кожа...
јас барам некоја крем пудра за преку ден, лесна за летново време. Имам комбинирана кожа. Да препорача некој некоја???
ја добив за поклон комплет со сунгерчиња незнам дали да почнам да ја користам кожата ми е мрсничка совет?
Јас ти ја препорачувам дебора за комбинирана.Полесна е од ревлонот .А инаку и јас како тебе користев менхетен долго време, и мене исто ми се суви образите а т зоната мрсна .Не е заради цената-дебора е 650 а ревлонот 900,ама стварно дебората ти е поубава.А најубаво пак да појдеш во некоја парфимерија и сама да си испробаш која најмногу ќе ти одговара,сепак дебора во комбинација со пудра во прав- за навечер ти е полн погодок
Имам комбинирана кожа,и ги имам користено пудрите на Deborah,L'oreal,Revlon,Max Factor,Seventeen,Manheten...но неможев да најдам пудра која ми одговара,со овие или ќе ми свети лицето,или ми се лупи.. Сега користам Bourjois Healthy Mix, и камената пудра на Bourjois,и можам да кажам дека ја најдов мојата совршена комбинација,ми дава свеж изглед,и што е најважно не ја снемува по 3,4 часа
Дали некој ја има пробано оваа пудра од max factor и добра ли е ? Пошто планирам да ја купам а досега не ја имам користела па да не утнам..
Јас ја користам оваа пудра , значи се покрива , лицето мазно и ептен издржлива ја препорачувам пробајте ја и на тие што ќе им одговара на кожата користетеја
зависи..јас ја купив 420, но некаде е и 380..но повеке од 450 не е (се извинувам сто одговорив на прасањето иако не беше постирано за мене)
Јас сакав да ја купам по препорака на една форумџика , инаку е поскапена 450 во Unique, а во Зегин 445-6. Ама земав Manhattan. Во секој случај сите ја фалат пудрава!
Епа вака,јас ја користам некаде околу 1.5-2 години ,прекрасна е,не ја чувствувам на лицето-немам чувство како да носам маска.Е сега ,како што почна потопло времето да станува,ставам +камена пудра макс фактор врз оваа течната(ама ептен малку).Јас сум задоволна и од двете во комбинација и од поединечно користење на двете.Како ќе ја ставам наутро,така ја симнувам навечер-не остава флеки на облека и не ја снемува од лицето за 2-3 часа.Последната-течна ја купив во космо некаде околу 800-850 ден,а камената мислам дека беше околу 400 ден.Не се сеќавам точно бидејќи тогаш со пудрите купував и др.работи.Позз.
Таман работа наши сме си феминки Јас ја купувам 340 , во Ск. е се поскапо ако сакате ке ви пратам Стварно е убава и нема да ја смениш
Само што ја купив Севетин, и цената и ја покачиле на рекордни 490 денари Ова е веќе претеризам, ама ја купив во тесно сум, потрошена ми е целосно старата а потребна ми е пудра.